""
""

Vujošević: Ne sme da se stvori euforija oko ovog mladog tima

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.10.13. | 14:30

"Igrači su zaslužili sve pohvale, jer smo imali malo vremena od utakmice sa Nanterom do utakmice u Skoplju protiv MZT-a. Zbog toga su oni koji su imali veću minutažu dobili slobodan dan, a sada se vraćemo u običajni ritam", rekao je trener crno-belih

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da je Budiveljnik favorit u trećem kolu Evrolige jer igra na svom terenu i upozorio da ne želi da se stavara euforija oko mladog tima crno-belih nakon ubedljivog trijumfa nad Nanterom prošle nedelje.
"Igrači su zaslužili sve pohvale, jer smo imali malo vremena od utakmice sa Nanterom do utakmice u Skoplju protiv MZT-a. Zbog toga su oni koji su imali veću minutažu dobili slobodan dan, a sada se vraćemo u običajni ritam", rekao je Vujošević.

Strateg crno-belih je dodao da je Budiveljnik kvalitetna ekipa, koja zahteva maksimalan oprez.
"Ukrajina već godinama ulaže u klupsku i reprezentativnu košarku, o tome svedoči i činjenica da će organizovati sledeći šampionat i njihov plasman u Sloveniji letos na prvenstvu Evrope. Budiveljnik je dobro popunjen na svim pozicijma, u prošlom kolu su u Moskvi izgubili sa pet poena razlike, a CSKA siguno nije bio nezainetrsovan za tu utakmicu. U svakom slučaju oni su u prednosti i favoriti su pred ovaj meč", rekao je Vujošević.

Izabrane vesti

On je podsetio da Partizan ima dosta problema sa povredama važnih igrača.
"Ne bih voleo da se stvori euforija oko ovog mladog tima Partizana, činjenica je da Vesterman jutros nije trenirao, a videćemo kako će biti na narednom, ne znamo u kakvoj će formi biti za Kijev. Takođe, podsećam da smo letos ostali bez Vladimira Lučića i bez povređenog Davisa Bertransa. Bogdanović ima problem sa skočnim zglobom, a igrao je prethodne mečeve preko granice bola. Moguće je da Milutinov bude na klupi, pošto se priključio treninzima ekipe", rekao je Vujošević.

Amerikanac u timu Partizana Tarens Kinzi rekao je da očekuje težak meč u Kijevu.
"Ne znam mnogo o narednom rivalu, ali sam siguran da će meč u Kijevu bitu izuzetno težak. Od večeras počinjemo pripreme za tu utakmicu i najvažnije je da se fokusiramo na našu igru", zaključio je Kinzi.

Utakmica 3. kola A grupe Evrolige između Budiveljnika i Partizana igra se u četvrtak od 18 sati.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

BudiveljnikDuško VujoševićEvroligaFK PartizanSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara