""
""

Vršac slavio rođendan, a Zvezda - pobedu! Bjelica se vratio, Dženkins kao da nije odlazio

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.09.16. | 19:08

Crveno-beli pobedio u polufinalu prijateljskog turnira pod Vršačkim brdom - 86:69

Duh sporta i dalje živi u Vršcu. Nažalost, Hemofarm odavno više ne postoji, ali košarka se i dalje igra pod Vršačkim brdom. A da se u jednom od najstarijih banatskih gradova i dalje poštuje i voli ta divna igra pod obručima dokaz smo dobili u subotu popodne. Košarkaški klub Vršac, naslednik čuvenog kluba koji je iznedrio brojne bivše i sadašnje reprezentativce, kako muške tako i ženske, ovog vikenda slavi veliki jubilej - 70 godina postojanja. Tim povodom organizovan je i veliki košarkaški turnir na kojem su učešće uzeli Crvena zvezda, Mega Leks, Budućnost i domaćin - Vršac. 

Izabrane vesti

MEGA IMA PAKLEN TRILING: ZAGORAC - JARAMAZ - KABA! OPET JE SLOMLJENA BUDUĆNOST

U Sportskom centru Milenijum bilo je svečano, a baš na dan proslave sedam decenija postojanja Vršac je pozdravio dvostrukog uzastopnog prvaka Srbije i Jadranske lige. Boljeg, jačeg i atraktivnijeg protivnika tim Milana Gurovića nije mogao ni da poželi. Sastav kojem svi žele da uzmu meru, čak i kada su utakmice prijateljskog karaktera.

Mada će član Košarkaške lige Srbije moći da se pohvali da je evroligaškom timu pružio dobar otpor, na kraju je ipak mesto u finalu overio velikan s Malog Kalemegdana i to rezultatom 86:69 (27:20, 19:17, 16:14, 24:18). 

Oko 1.000 gledalaca u Milenijumu nije imalo priliku da pogleda previše atraktivnu ili utakmicu visokog ritma, ali to je i razumljivo pošto su oba tima u pripremnoj fazi, nekompletni, pa tako i dalje traže pravi ritam. Od samog početka bilo je jasno da je Crvena zvezda ipak bliža pobedi. Dejan Radonjić je na raspolaganju imao čak trinaest košarkaša, a meč protiv Vršca iskoristio je da svakom ukaže priliku i pruži određenu minutažu na parketu. Ukazano poverenje igrač su opravdali time što su se svi upisali u listu strelaca, a čak desetorica imala su pet ili više koševa. Među njima najefikasniji bio je Marko Simonović sa 17 poena, a interesantno da su on i Stefan Jović zapravo upisali prve minute po povratku sa istorijskog nastupa na Olimpijskim igrama u Riju. Ognjen Kuzmić dodao je devet koševa i sedam skokova, dok su Jović i Gudurić upisali po sedam poena. 

Iako je tek nedavno parafirao dvogodišnji ugovor sa crveno-belima, Milko Bjelica stavio se treneru Radonjiću na raspolaganje, a prvu utakmicu po povratku u matični klub završio je sa osam poena. Čarls Dženkins je u igri izgledao kao da nikada nije ni napuštao beogradsku kuću. Doduše, sa drugim brojem na dresu, pošto je u drugom mandatu zadužio broj - 14. Delovao je američki šuter prilično smireno, samouvereno, a kao takav bio je jedna od najvećih pretnji po koš protivnika, posebno u prvom delu igre. Na kraju je imao šest poena. 

Dobar utisak ostavio je i tandem Mitrović - Kuzmić, koji je dobro sarađivao u reketu i u nekoliko navrata dobrim asistencijama i realizacijama nadigrao kompletan protivnički odbrambeni bedem. 

Rezultat je, sam po sebi, dosta varirao, ali je Zvezda stalno bila u prednosti. Ipak, dešavalo se da su se kroz nekoliko minuta smenjivale situacije u kojim je Zvezda imala dvocifrenu prednost, da bi nedugo zatim Vršac uspevao da umanji deficit na svega četiri poena. Dobru igru protiv najjačeg srpskog tima prikazao je Saša Avramović, inače prvo letnje pojačanje, a meč je završio sa 18 poena. Za njima dvocifreni učinak imao je i Aleksandar Marelja - takođe 18 poena, dok je novajlija Marko Stojadinović skupio deset poena. Dobru partiju pružio je i plejmejker Nikola Otović, koji je meč završio sa osam poena.

Dobre tri četvrtine domaćin je držao rezultatski neizvesnu utakmicu, ali je u poslednjih deset minuta sav trud i rad Vršca pao u vodu. Zvezda je prebacila tempo na oktavu više i tu domaći sastav više nije imao šta da traži. Ime pobednika bilo je jasno uočljivo.

U drugom polufinalu, od 20 časova, sastaće se Mega Leks i Budućnost.


Vršac - Crvena zvezda 69:86 (20:27, 17:19, 14:16, 18:24)

Dvorana: Milenijum
Gledalaca: oko 1.000

Vršac: Savić, Pavlović 2, Tešanović, Avramović 18, Otović 8, Munižaba 8, Krstović 2, Jovović 2, Uzelac, Savović 1, Marelja 18, Stojadinović 10.

Crvena zvezda: Jović 7, Rebić 5, Dangubić 6, Mitrović 4, Lazić 5, Simanić 4, Dobrić 6, Dženkins 6, Simonović 17, Apić 2, Gudurić 7, Kuzmić 9, Bjelica 8. 

(FOTO: MOZZART Sport)


tagovi

Saša AvramovićOgnjen KuzmićNemanja DangubićMilko BjelicaKK VršacJadranska ligaFK Crvena zvezdaČarls DženkinsAleksandar Marelja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara