""
""

Vratio se: Lendon Donovan posle dve godine izašao iz penzije, žena mu rekla - uzmi 26

Vreme čitanja: 1min | pet. 09.09.16. | 19:18

Sjajni napadač opet u dresu LA Galaksija

Posle dvogodišnjeg boravka u penziji, vraća se Lendon Donovan (34) fudbalu. A gde će da igra, ako ne u „svom“ Los Anđeles Galaksiju. Najbolji strelac u istoriji MLS lige (144 gola) odlučio je da se ponovo aktivira, kako bi pomogao klubu sa kojim je osvojio četiri titule prvaka Sjedinjenih Američkih Država.

Donovan se stavio na raspolaganje treneru Brusu Areni, usled činjenice da je ovaj ostao s manjom napadača, jer talentovani Gaši Zardes neće moći da igra do kraja sezone pošto je slomio stopalo.

Izabrane vesti

Do kraja osnovnog dela sezone MLS lige ostalo je još šest utakmica, a Los Anđeles deli drugo mesto na tabeli Zapadne konferencije sa Solt Lejkom, sedam bodova iza lidera Dalasa.

Zanimljivo je zbog čega je Donovan, umesto „desetke“, koju je uvek nosio, ali je sad u vlasništvu Đovanija dos Santosa, izabrao da nosi 26 na poleđini dresa.
Dopisivao sam se pre neki dan sa suprugom i ona je predložila broj 26, jer je 26. januara rođen naš sin Talon. Još kad sam pogledao koje sam sve brojeve nosio tokom karijere, shvatio sam da sam u Leverkuzenu, sa samo 17 leta, imao 26. Lep način da se zatvori krug“, rekao je Lendon Donovan.

Inače, o Lendonu Donovanu je u aprilu ove godine sjajan tekst u svojoj kolumni PRELAZZI pisao naš saradnik Marko Prelević. Podsetite se - Priča o majstoru koji nije voleo fudbal

(FOTO: Action images)
 


tagovi

MLS ligaMLSmeđunarodni fudbalLos Anđeles GalaksiLendon Donovan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara