""
""

Vratio se brka! Tomas Šaf novi trener Ajntrahta iz Frankfurta

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.05.14. | 12:32

Legendarni trener Verdera potpisao dvogodišnji ugovor vredan 1,5 miliona evra po sezoni i opet će sarađivati sa Aleksandrom Ignjovskim

Posle godinu dana pauze, legendarni strateg Verdera iz Bremena Tomas Šaf se opet vratio trenerskom poslu. Čuveni brkica je danas promovisan u novog trenera Ajntrahta iz Frankfurta.

Izabrane vesti

Podsetimo, Šaf  je na kraju prošle sezone napustio svoj Verder u kojem je kao i igrač i trener proveo neverovatnu 41 godinu! Šaf je u omladinski pogon Verdera došao 1972. kao 11-godišnjak, potom je bio član rezervnog tima, pa prvog tima za koji je igrao od 1978. do 1994. godine. Radio je kao trener Verderovih ekipa do 17 i do 19 godina, bio pomoćnik trenera prvog tima, zatim strateg rezervnog tima četiri sezone, da bi 1999. godine bio promovisan u prvog trenera Verderovog A tima.

Sa Zelenima sa Vezera je osvojio jednu šampionsku titulu, tri trofeja Kupa Nemačke, dva puta je bio vicešampion, doveo klub do finala Kupa UEFA 2007. godine, dva puta ostvario plasman u nokaut fazu Lige šampiona... Ceo život je podredio Verderu, ali je prošle sezone zbog slabih rezultata i promena u rukovodstvu kluba odlučio da posle 41 godinu napusti klub.

Retko se pominjao od tada, da bi danas iznenadio mnoge odlukom da preuzme komandnu palicu u Ajntrahtu. Klub iz Frankfurta je na kraju sezone ostao bez trenera pošto je Armin Feh dao ostavku. Prvi pik Ajntrahta je bio donedavni Slacburgov trener Rodžer Šmit, ali je on ipak izabrao ponudu Bajera iz Leverkuzena. Potom je Roberto Di Mateo važio za glavnog kandidata da nasledi Feha, ali je na kraju Šaf dobio prednost u odnosu na nekadašnjeg trenera Čelsija.

Šaf je sa Ajntrahtom potpisao dvogodišnji ugovor vredan 1,5 miliona evra po sezoni, a sa sobom je doveo i nekadašnjeg asistenta iz Verdera Volfganga Rota. Zanimljivo je da će Šaf u Ajntrahtu opet sarađivati sa nekadašnjim učenikom iz Bremena, Aleksandrom Ignjovskim koji je kao slobodan igrač prešao u redove kluba iz Frankfurta. 

(FOTO: Action images)


tagovi

VerderTomas ŠafNemackaEvropaAjntraht Frankfurt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara