Vošino dete povelo Orliće ka Evropskom prvenstvu

Vreme čitanja: 1min | sre. 21.03.18. | 18:36

Kadeti savladali domaćina Češku (2:0) i sebi otvorili vrata završnog turnira

Kadetska reprezentacija Srbije više nego uspešno započela je kvalifikacioni turnir za plasman na Evropsko prvenstvo u Engleskoj ove godine i sebi širom otvorila vrata finalnog turnira. Izabranici Ivana Jevića savladali su domaćina grupe 1 Elitne runde kvalifikacija, selekciju Češke, rezultatom 2:0, pa nakon prvog kola drže čelnu poziciju na tabeli.

Junak pobede Orlića bio je dvostruki strelac Dragoljub Savić. Mladi napadač Vojvodine mrežu Čeha tresao je u 26. i 35. minutu. Kadeti Srbije bili su bolji i konkretniji protivnik, daleko su više pretili, a posebno u prvih 40 minuta kada su obavili čitav posao, a onda u nastavku utakmice rutinski odradili posao.

Izabrane vesti

Selekciji Srbije do 17 godina na ruku je išao i drugi meč u grupi, u kojem su remizirali Ukrajina i Španija (1:1), pošto na završni turnir pored pobednika krupa ide i sedam najboljih drugoplasiranih timova.

Orlići narednu utakmicu igraju protiv Ukrajine 24. marta (14.30), dok će im tri dana kasnije protivnik biti vršnjaci iz Španije (14.30).

Za Srbiju su nastupili: Slavković (Partizan) - Stefan Radmanovac (Partizan), Balaž (Partizan), Eraković (Crvena zvezda), Mitrović (Vojvodina) - Belić (Vest Hem), I. Ilić (Crvena zvezda) - Vidosavljević (Čukarički), Jočić (Crvena zvezda), Savić (Vojvodina) - Burmaz (Crvena zvezda). U drugom poluvremenu igrali su i Lončar (Crvena zvezda), Kupusović (Crvena zvezda) i Jovanović (Brodarac).

GRUPA 1:

Ukrajina - Španija 1:1 (1:0)

Srbija - Češka 2:0 (2:0)

Foto: MN Press


tagovi

kadetska reprezentacija SrbijeDragoljub Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara