""
""

Voša u potpunom rasulu: Vulićević i Delač otišli, kofere pakuju Kaluđerović, Škuletić, Trajković, Vranješ...

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.12.13. | 12:30

Uz to, rukovodstvo planira da skreše plate fudbalerima, a problem je i kako nadomestiti odlazak Marka Nikolića, koji je gotovo sigurno novi trener Partizana. Takođe, dugovanja rastu iz dana u dan, dok se igračima već dosta duguje...

Osipanje tima i kresanja plata – to je ono što će, najverovatnije, rukovodstvo Vojvodine sačekati na startu naredne godine. Ukupan dug od oko pet miliona evra, uz višemesečne neizmirene obaveze prema igračima samo su neki od problema koji bi mogli da dovedu do potpunog rasula u redovima najstarijeg srpskog superligaša, pišu Večernje novosti.

Voša je već ostala bez dva ključna igrača u minuloj polusezoni - ekipu je napustio kapiten Miroslav Vulićević, kojem je istekao ugovor, dok je hrvatski golman Matej Delač otišao uprkos tome što mu pozajmica iz Čelsija traje do jula meseca. Takođe, Staroj dami bi leđa mogli da okrenu Andrija Kaluđerović, koji je na pozajmici iz Pekinga, zatim Branislav Trajković, koji je već viđen u Zvezdi, ali i Petar Škuletić, Enver Alivodić, Stojan Vranješ i Nikola Leković. Uz već poznati odlazak trenera Marka Nikolića koji će, gotovo izvesno, već u ponedeljak postati novi kormilar Partizana, jasno je da Voši tek dolaze crni dani...
"Potpuno smo svesni situacije u kojoj se nalazimo, ali su nam zbog velikih dugova ruke prilično vezane. Jedini izlaz za nas je dobra prodaja dva-tri istaknuta prvotimca i nadamo se da će se to u predstojećem prelaznom roku i dogoditi", rekao je predsednik novosadskog superligaša Milenko Jokić za Večernje novosti.

Izabrane vesti

U taboru Vojvodine se nadaju da će nekako uspeti da izbegnu scenario odlaska gotovo pola tima u januaru, a to bi mogli da učine prodajom Trajkovića i Škuletića u poslednji čas, s obzirom da njima ugovori ističu početkom jula.

Uz konstataciju da sa pojedinim igračima već postoji dogovor o smanjenju plate, Jokić ističe i da većina igrača ne pripada klubu, što predstavlja ogroman problem. Tačnije, od eventualne prodaje igrača klubu bi išao manji deo procenta, dok bi ostatak išao menadžerima.

Ipak, i pored svih problema, Jokić smatra da će situacija u klubu biti bolja do proleća.
"Verujemo da ćemo, uprkos svemu, uspeti da konačno osvojimo Kup Srbije i obezbedimo što bolji plasman u Jelen Super ligi", zaključio je Lala.

(FOTO: MN Press)


tagovi

milenko jokićSrbijaSuperligaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara