"Andrija Pavlović junak utakmice"
"Andrija Pavlović junak utakmice"

Voša sebi vezala omču oko vrata, Pavlović het-trikom gurnuo stolicu, Čuka surova na Karađorđu - 4:0 (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.07.15. | 20:51

Treći gol 21-godišnjeg napadača u ubedljivoj pobedi u Novom Sadu bio je posebno upečatljiv

Andrija Pavlović junak utakmiceKao u nekoj školi sa početka 21. veka u kojoj se svaki nestašluk plaćao se udarcem po dlanu. Da zapeče. Mladi tim Vojvodine osetio je na svojoj koži kako izgleda kada se nema prava na grešku. Za katedrom Andrija Pavlović i Petar Bojić pre svih. Čukarički je Voši usred Novog Sada očitao vrednu lekciju pred nastavak evropske avanture i sa Karađorđa odneo ceo plen zahvaljujući ubedljivoj pobedi od 4:0.

Pobedi koju je režirao upravo pomenuti tandem gostiju iz Beograda s tim da je 21-godišnji Pavlović het-trikom zavredio glavnu ulogu. Bojićeva je međutim bila mnogo više od epizodne, pošto je upravo on bio taj koji je možda previše uzletele Novosađane prizemljio posle odličnog starta u Evropi.

Izabrane vesti

Na startu superligaške sezone na površinu su isplivale svi nedostaci u Vošinom timu. Pre svega odbrambeni zbog kojih se čini da će Lale imati poteškoća u duelima sa čvrstim ekipama koje igraju na rezultat, a ne za lepotu igre. Čuka je doduše imala i svesrdnu pomoć protivnika.

Prvo u 34. minutu kada je član šampionske U20 generacije Orlića sa Novog Zelanda Radovan Pankov  previše oklevao sa ispucavanjem što je sveprisutni Bojić iskoristio i uspeo da izblokira rivala. Lopa se odbila do Pavlovića, a ovaj okrenuo oko nesigurnog Srđana Žakule i najavio potop Voše.

Da bodovi idu iz Novog Sada postalo je jasno u 58. minutu kada je Filip Stojković pokazao zašto ga mnogi smatraju jednim od najboljih desnih bekova Superlige. Probio je po boku centrirao, Pankov uspeo samo da okrzne loptu, a Pavlović ovaj put na ringišpil poveo mladog Dominika Dingu – 2:0 za Čukarički.

Tu međutim nije bio kraj. Šlag na tortu je u 65. minutu utakmice sipao ko drugi no Pavlović, mada bi zahvalnicu za jedan od lepših golova u prvom kolu srpskog prvenstva morao da pošalje i nespretnom Žakuli. Iskusni golman je naime ispustio loptu prilikom jednog pravovremenog istrčavanja ispred Slavoljuba Srnića, ali je njegov pravi greh bio to što je nije isto tako pravovremeno degažirao. Umesto toga se sa njom poigravao sve dok tvrdoglavo uporni Bojić nije stigao da mu je ukrade i prosledi do Pavlovića, večeras punog samopuzdanja. Nije oklevao. Iz prve sa oko 35 metara za prvi het-trik u karijeri. I prvi u ovoj sezoni Superlige. A tek da se zna ko je treći klub Srbije u ovom trenutku pobrinuo se Nikola Stojiljković koji je u sudijskoj nadoknadi utakmice zaokružio sjajnu partiju Čuke.

Glavobolja za trenera Voše Zlatomira Zagorčića. Ne samo zbog bolnog poraza, već i zato što se Miljan Mrdaković povredio još u prvom poluvremenu, a u utakmicama protiv MTK i Spartaksa iz Jurmale mogli smo da naslutimo koliko će njegovo iskustvo značiti mladom timu Voše.

VOJVODINA – ČUKARIČKI 0:4 (0:1)
/Pavlović 34, 58, 65, Stojiljković 90+1/

Stadion: Karađorđe;
Sudija: Nenad Đokić;

Vojvodina (4-1-3-2): Žakula – Vasilić (od 75’ Lakićević) , Đurić (od 46’ Dinga), Pankov, Nastić - Sekulić, Stanisavljević, Ivanić. Paločević – Stamenić, Mrdaković (od 36’ Babić)

Čukarički (4-2-3-1): Stevanović - Stojković, Ostojić, Ranđelović, Brežančić - D. Srnić (od 62’ Janković) – Regan – S. Srnić, Bojić (od 70’ Stojiljković), Pavlović (od 76’ Mirosavljević) – Mandić;

Piše: Dejan Stanković;
Foto: MN Press


tagovi

FK VojvodinaSuperligaSrđan ŽakulaSrbijaRadovan PankovNikola StojiljkovićČukaričkiAndrija Pavlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara