""
""

Volkov sprečio blamažu Partizana (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.07.13. | 16:53

Levi bek golom u drugom minutu nadoknade vremena izborio remi crno-belih protiv Širaka (1:1), blistao golman Milan Lukač, revanš 24. jula u Humskoj 1

 

Tragična igra – dobar rezultat. Parni valjak je vozio ivicom provalije, ali se spasao na kraju prve etapne vožnje ka Ligi šampiona, mada posle gostovanja u Jermeniji i nema baš prviše razloga za zadovoljstvo u taboru srpskog prvaka. Širak – Partizan 1:1 (0:0).

Izabrane vesti

Ne zna se koji deo crno-belog tima je bio slabiji: da li odbrana sklona kiksevima, usporeni vezni red i njegove statične reakcije ili špicevi, jer za 90 minuta nisu uspeli da iole spretnijom ili smislenijom akcijom obezbede povoljniji ishod od ovog. Goste je iz ozbiljnog problema izvukao Vladimir Volkov, pogodivši u završnici za remi u prvoj takmičarskoj utakmici nove sezone. A, ruku na srce, domaćin ima za čim da žali...

Nije bilo teško pretpostaviti kako će bez Ivana Ivanova odbrana Paritzana biti duplo slabija, ali toliko očajnih reakcija poslednje linije morao bi da zabrine trenera Vuka Rašovića i pod hitno prouzrokuje reakciju direktora Alberta Nađa, jer je posle današnjeg izdanja jasno da su potrebna bar dva pojačanja u poslednjoj liniji. Nikola Aksentijević je delovao zabrinjavajuće loše, Miloš Ostojić tek malo bolje, Vojislav Stanković čak i preplašeno, pod dodatnim psihološkim pritiskom usled izostanka bugarskog reprezentativca. Jedino je Vladimir Volkov pokazao smirenost i čuvao početni rezultat na semaforu. Svestranu pomoć imao je u liku Milana Lukača, njih dvojica su ukrotili sve opasne napade Širaka u prvom poluvremenu.

A bilo je ih u tom delu igre bar četiri, sve u režiji afričkih fudbalera. Ismael Fofana i Dame Diop su nekoliko puta izigrali odbranu crno-belih, pretili iz kontre i po boku, nesmetano se šetali šesnaestercom, da bi najpre novajlija iz OFK Beograda skinuo dva zicera, a onda se i crnogorski reprezentativac dokazao blokadom opasnih udaraca protivnika.

Branio je Milan Lukač odlično, ali nije ni on svemoguć. U 48. minut uspeo je da „skine“ i zicer Diopu, u nastavku akcije lopta je došla do Davita Hakobijana, čiji je udarac sa 15 metara završio u nezaštićenom delu mreže – 1:0.

Bila je to kazna za očajno, neubedljivo i poražavajuće izdanje crno-belih, prava „nagrada“ za podatak da su u prvom poluvremenu izveli samo jednu čestitu akciju. U 37. minutu Volkov je centrirao sa leve strane, a Predrag Luka glavom šutirao u zemlju (!?), da bi posle toga loptu uhvatio golman Harutjunjan. Slabo, baš slabo...

Uvidevši da, osim odbrane, ne štima ni na sredini terena ni u napadu, Rašović je početkom nastavka igr poslao na teren Darka Brašanca i Marka Šćepovća. Odnos snaga nije se promenio, još je Širak bio opasniji, konkretniji, što se najbolje videlo u 65. minutu. Vojislav Stanković je još jednom pogrešio, Fofana ga je obišao, usledio je povratni pas Hakobijanu, a Lukač je zaustavio novi zicer strelca prvog gola i izrastao u najboljeg pojedinca beogradskog sastava.

Do kraja utakmice, Paritzan je pojačao ritam i počeo da preti u finišu, kad više nije imao kud. Najpre je šansu za iskupljenje imao Vojislav Stanković, udarac glavom zaustavio je golman Širaka. Zatim je loptu ka Harutjunjan uputio i njegov saigrač Davtjan, da bi u drugom minutu nadokande vremena Vladimir Volkov natrčao na loptu, posle akcije Šćepovića i Malbašića, te pogodio suprotni udao, spasao crno-bele i obezbedio im malo povoljniji rezultat pred revanš u Humskoj 24. jula.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA (DRUGO KOLO – PRVI MEČ)

ŠIRAK - PARTIZAN 1:1 (0:0)

Strelci: Hakobjan u 48. i Volkov u 90+2. minutu.
Stadion: Gradski u Gjurmiju
Galedalaca: 2.000.
Sudija: Libor Kovarik (Češka)

ŠIRAK (4-2-3-1): Harutjunjan – Kjere, Kadio, Hovhanisjan, Aleksanijan – Davtjan, K. Murađan – Birikjan (od 61. Odijambo), Diop (od 79. Mkrčijan), Hakobjan – Fofana.
Trener: Vardan Bičakčijan.

PARTIZAN (4-1-3-2): Lukač – Aksentijević, Ostojić, Stanković, Volkov – S. Marković  - Luka (od 46. Brašanac), Jojić, Saša Ilić (od 76. Malbašić) – Ninković (od 46. Marko Šćepović), Kojić.
Trener: Vuk Rašović.

(FOTO: STAR SPORT)


tagovi

JermenijaLiga šampionaFK PartizanŠirakSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara