Vlado Šmit u dresu Železnika
Vlado Šmit u dresu Železnika

Vlado Šmit ili Nastja Čeh? Ko će u Prvu ligu Slovenije?

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.06.18. | 12:53

Triglav i Drava igraju revanš meč plej-auta, domaćin ima 2:1 iz prvog susreta

Ankaran je napustio najjače društvo Slovenije, a Mura se vratila. O još jednom učesniku odlučuju Triglav i Drava u plej-autu, kao pretposlednji u Prvoj i drugoplasirani u Drugoj ligi. Večeras pada konačna odluka, pošto je na programu revanš duel u Kranju.

Čini se da je već posle prvog okršaja u Ptuju bilo jasno da će Drava teško do slovenačke elite, pošto je na svom terenu poražena sa 1:2. Da stvar bude još gora, Drava je imala prednost, ali je Triglav uspeo da dođe do preokreta u drugom poluvremenu. Najzaslužniji za slavlje u prvom susretu bio je talentovani štoper ekipe iz Kranja David Zec, koji je nedavno potpisao višegodišnji ugovor sa Benfikom koja je Slovencima platila 250.000 evra za njegove usluge. Zanimljivo, član Triglava, evo već punih šest godina je Vlado Šmit, nekadašnji mladi reprezentativac Jugoslavije i fudbaler Bolonje, Atalante, Peskare i SPAL-a. Iako ima punih 38 godina Šmit je standardan u redovima Orlova. Osim srpskog internacionalca, Triglav ima još jedno poznato ime, a radi se o Roku Elsneru, bivšem vezisti Slaska, Kotbusa, Arisa i Havesunda.

Izabrane vesti

Ima i Drava aduta, još starijeg i poznatijeg. Bivši slovenački reprezentativac Nastja Čeh vratio se 2014. kući, da karijeru završi tamo gde je i započeo, u Dravi. Početkom januara ove godine Čeh je proslavio 40. rođendan, a ostaje da se vidi hoće li uspeti da pomogne matičnom klubu da nadoknadi minus i vrati se u najjače društvo.

Prethodna tri dvoboja današnjih rivala okončana su sa tri ili više pogodaka, a mi verujemo u nastavak tradicije.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 16:30 1901 SV1PT Triglav - Drava ug 3+ 1,55
Ukupna kvota1,55

SLOVENIJA 1, PLEJ-AUT

Sreda
16.30: (1,50) Triglav (4,00) Drava (6,00)  /prvi meč 2:1/

*** kvote su podložne promenama

Foto: MN Press


tagovi

Vlado ŠmitNastja ČehSlovenija 1Triglav

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara