""
""

VLADIMIR JUGOVIĆ: Zvezdi sam uvek nudio dobre igrače, ali nikada nisu hteli da me slušaju!

Vreme čitanja: 8min | sre. 23.01.13. | 13:59

Legendarni as odgovarajući na pitanja čitalaca MOZZART Sporta govorio o odnosu sa crveno-belima, 'tojoti' koju nikada nije dobio posle meča u Tokiju, menadžerskim 'poslovima', navodnoj svađi sa Darkom Lazovićem...

 

"Zvezdino dete sa druge planete", kako ga je s neskrivenim i nesputanim emocijama nazivao Milojko Pantić onih slavnih godina Crvene zvezde... Vladimir Jugović – legenda, as. Jedan od najboljih fudbalera koje su ovi prostori ikada izrodili. Osvajač dve titule klupskog šampiona Evrope hrabro je pristao da odgovara na pitanja čitalaca magazina MOZZART Sport i posetilaca portala mozzartsport.com.

Izabrane vesti

Naravno, nije mu bilo lako, s obzirom na situaciju u nekadašnjem gigantu svetskog fudbala, koja rađa možda i pogrešne emocije, ili ih okreće ka pogrešnim ljudima. Nije mu bilo lako, ali je ipak odgovorio…

Milan Mitrović, Fejsbuk:
Vladimire, hoćeš li se vratiti u Zvezdu kao sportski direktor?
"Ne bih mogao mnogo o tome, Zvezda već ima sportskog direktora".

Nikola, Čačak, mozzartsport.com:
Da li imate želju da se vratite u Zvezdu u skorije vreme?

"Verujem da je trenutna Uprava odlična i to je sve što bih mogao da kažem na temu svog povratka u Zvezdu".

Neko, mozzartsport.com:
Da li imate bilo kakve veze sa „PRO International AG“, čiji je vlasnik Vlada Jovanović iz Švajcarske?

"Poznajem gospodina Jovanovića i imam veoma lepo mišljenje o njemu. To je moj odgovor".  

Lazar, mozzartsport.com:
Poštovani gospodine Jugoviću, verujem da nisam prvi koji postavlja ovo pitanje. Kakav je vaš odnos s agencijom „Graf Sports“ i menadžerom Vladom Jovanovićem? To vas pitam pošto ste u medijima više puta naznačeni kao osoba bliska toj agenciji čiji su klijenti između ostalih Darko Lazović i Filip Mladenović. Sam Filip Mladenović se prilikom promocije u Zvezdi zahvalio vama i „ljudima iz vaše agencije“, što opet upućuje na vašu povezanost sa „Graf Sports“. Možete li da mi kažete da li je tačno da je agencija odbila produžetak ugovora Darka Lazovića sa Crvenom zvezdom letos, a da je onda on produžio ugovor na svoju ruku jer je dao reč ljudima iz kluba da će to i učiniti? Na to upućuje i činjenica da Darka odnedavno zastupa druga agencija. Takođe, zanima me i šta je sa Simićem i Maksimovićem? Jeste, izjavili ste da im vi niste menadžer. I tehnički gledano, vi ste u pravu jer, koliko ja znam, nemate licencu i zvanično niste ničiji zastupnik, ali je poznato da ste bliski s pomenutom agencijom. Da li ćete, možda, iskoristiti svoj uticaj u agenciji, razgovarati sa igračima i savetovati ih da učine ono što je najbolja opcija za sve – da produže ugovor sa Crvenom zvezdom i u inostranstvo odu kao formirani igrači?

"Poznajem gospodina Grafa, kao što poznajem Petralita i Vigorelija, Damjanija i mnogo ljude koji su u svetu fudbala. Ko i kako posluje, to su privatne stvari. To su pitanja za agenciju. Nisam upućen u sve navedeno da bih odgovarao na takva pitanja".

Markoczv, mozzartsport.com:
Zbog čega su Simić i Maksimović odbili da produže ugovore sa Zvezdom, s obzirom na to da je Vladan Lukić izjavio da su to vaši igrači?
"Mislim da to Vladan Lukić nije izjavio. Pogrešno je preneta inforamcija. Zbog čega su odbili? Otkud bih ja to mogao da znam, to je pitanje za klub"! 

Miladin, mozzartsport.com:
Da li јe tačno da ste se letos posvađali sa igračem Zvezde Darkom Lazovićem јer јe odbio vaš predlog da ne produži ugovor sa Crvenom zvezdom? Prema moјim informaciјama iz naјbližeg okruženja fudbalera, vi ste mu bili menadžer zaјedno sa izvesnim Vladom, poreklom iz Čačka, koјi sada živi u Švaјcarskoј. Lazoviću јe letos ostalo јoš godinu dana ugovora sa Zvezdom, klub јe od njega tražio da ga produži, a vi ste bili protiv toga i tražili od njega da ne produžava ugovor. Lazović јe poslušao Lukića i Prosinečkog, potpisao novi ugovor sam, a raskinuo ugovor s vama. Da li јe normalno da se tako odnosite prema svom klubu?

"Zbog čega bih se svađao, ukoliko sam najviše doprineo tome da Darko dođe u Zvezdu, dok sam bio u Upravi? Moja je inicijativa bila da Lazović dođe u Zvezdu i tada sam bio sa Darkom na razgovoru. Postao je igrač Zvezde, zar ne?! I kažem ponovo – zbog čega bih se svađao sa igračem Crvene zvezde? Činjenica je da je dečko produžio ugovor i to je to. Sve ostalo su pitanja za neke druge ljude".

Dragan, mozzartsport.com:
Interesuje me broj igrača iz domaće Superlige čiji ste vi ili vaša menadžerska agencija menadžer?

"Ponoviću, nisam menadžer, niti imam licencu".

Bojan Stojanović, Twitter:
Šta za vas znači Crvena zvezda?

"Najveći klub na Balkanu, kratko i jasno". 

Dejan, mozzartsport.com:
Hoćete li kao zvezdaš pomoći Zvezdu i novčano, naravno u okviru trenutnih mogućnosti ili bar oprostiti ono što vam Zvezda duguje? Kada jedan Izraelac Pini Zahavi pokloni Zvezdi 1.150.000. evra, mogu li tako nešto da urade i njeni bivši igrači, koji su postali veliki u Crvenoj zvezdi? Veliki pozdrav Jugi od Zvezdaša...
"Mislim da sam već pozajmio novac Zvezdi, a o ostalim pitanjima ne znam šta bih rekao. Novac sam pozajmio 2008. godine. Moj stav u vezi sa dugom je da mi je drago da sam u momentu pomogao Zvezdi. Što se tiče Zahavija, nisam pratio, ne znam o čemu se radi. Razlika je u tome da li je u pitanju pozajmica ili aranžman. Međutim, ne mogu da ulazim u detalje, jer ne znam konkretno o čemu je reč".  

Vladimir Petrović, Gornji Milanovac, mozzartsport.com:
Interesuјe me zašto Palasios u ono vreme niјe potpisao ugovor kada ste ga doveli u Zvezdu, iako se videlo iz aviona da јe klasa od igrača? Takođe me interesuјe da li bi opet predložio Zvezdi igrača takvog kalibra? Veliki pozdrav za ZVEZDINO DETE SA DRUGE PLANETE!!!
"Mislim da nisu postojali uslovi da se realizuje transfer. Uvek je problem novac... Drago mi je da sam predložio igrača koji je kasnije otišao u Totenhem za 18.000.000, ali sa ove distance, draže mi je da se transfer u Zvezdu nije dogodio, jer ko zna šta bi sve novine pisale. Uvek sam Zvezdi predlagao igrače, ali oni ne slušaju, u tome je problem".

Ognjen iz KG, mozzartsport.com:
Jugo, šta si uradio sa onom „tojotom“ koju si dobio u Tokiju?

"Nisam dobio 'tojotu', možda je ostala u Tokiju. Možda se ljudi i dalje sećaju kada me je Cvele zagrlio posle finala. E tada mi je rekao da bi bilo lepo da se ta 'tojota' podeli sa svim saigračima. U šali mi je kazao da sam mnogo mlad, da nemam ni dozvolu da bih vozio takav automobil, a-ha-ha. Činjenica je da ga nisam dobio i činjenica je da mi je Cvele šapnuo da treba da izjavim da ćemo kao tim podeliti tu nagradu".

Stefan, mozzartsport.com:
Da li će nas Partizan prestići po broju titula?

"Nadam se da neće".

Andrija, mozzartsport.com:
Da li su tačne Zemanove tvrdnje da su igrači bili dopingovani i zbog čega on nije uspeo u Zvezdi kao trener?
"O dopingu ne znam ništa i to su vrlo ozbiljne stvari. Zbog čega nije uspeo u Zvezdi? Možda se nedovoljno zadržao, bio je kratko, jednostavno nije imao vremena".

Miki, mozzartsport.com:
Veliki pozdrav i naklon legendi. Da li bi mogao da izboksuje prijateljsku utakmicu s nekim velikim timovima jednom godišnje?

"Mogao bih da usposatvim kontakt, ali to ne zavisi od mene. Nije problem za kontakt, najvažnije bi bilo da se klubovi dogovore".

Vlada, mozzartsport.com:
Da li možeš da povučeš paralelu između Zvezde '91. i Juventusa '96?

"Drago mi je da sam bio deo i jednog i drugog tima. Veliki timovi i veliki igrači! Te 1991. godine sam bio mnogo mlađi, ali sada ne bih mogao da pravim neke konkretnije paralele. Bio je to skup sjajnih fudbalera, nije slučajno osvojena titula".

Mario, mozzartsport.com:
Da li je tačna priča da niko u Juventusu nije prilazio Zidanu kada se na treningu igralo „u krugu“, pošto je odmah sledilo kroz noge? Pozdrav legendi...
"Znamo da je Zidan odličan tehničar, ali bilo je i drugih koji su umeli dosta toga s loptom. Zidan je bio veliki igrač i veliki znalac".

Sima, mozzartsport.com:
Igrao si s Ronaldom, po meni najboljim igračem svih vremena. Kakav je bio na treningu, šta je umeo s loptom?

"I za mene je jedan od najvećih igrača svih vremena sa kojim sam igrao. Delim mišljenje čitaoca". 

Marko Lazović, Tviter:
Šta je za gospodina Jugovića najveći razlog koji je doveo do današnjeg Zvezdinog stanja, i što se finansija tiče i što se omladinske škole tiče? Šta treba da se popravi u srpskom fudbalu da bismo mogli da pariramo osrednjim klubovima sa Zapada? Kako vidite fudbalsku reprezentaciju Srbije danas, s obzirom na sve probleme koji su nas zatekli i kako vam se sviđa filozofija selektora Mihajlovića?
"Možda prelazak na evro? Vidim da je kod nas sve u evrima, nigde se ne spominuju dinari… A, što se tiče filozofije selektora Mihajlovića, koliko sam shvatio, njegova filozofija su mladi igrači i to je krajnje pozitivno. Reprezentacija uvek ima imperativ da se ode na velika takmičenja i nikada nije lako".

Sima, mozzartsport.com:
Sa kojim od saigrača iz generacije iz Barija ste ostali u najboljim odnosima?

"Sa svima sam u dobrim odnosima".

Đole, mozzartsport.com:
Rođeni ste u Milutovcu. Da li je to ono isto mesto koje se spominje u našem filmskom serijalu „Lude godine“? Ako se ne varam, odatle je navodno Žika Pavlović kojeg je maestralno odigrao Gidra Bojanić?
"Jeste, čak se i sećam tog filma kada se snimao. Bio sam baš mali".

Steva, mozzartsport.com:
Da li postoji klub za koji ste želeli da igrate, ali vam se želja nije ostvarila?
"Pa ne. Imao sam sreću da biram klubove, nisu oni mene birali".

Rille83, mozzartsport.com:
Zašto se, Jugo, ti, a i ostale legende tako ophode prema Zvezdi, pogotovo otkako je Džajić ponovo na čelu kluba? Da, istina je da ste vi oni koji ste tu Zvezdu proslavili, ali je i ona vas, i armija navijača upravo u vama vidi legende koje će spasti klub i ta armija baš vas voli, a voli vas jer ste igrali u njihovoj najvećoj ljubavi – CRVENOJ ZVEZDI!!! Ok, niste vi klub doveli ovde gde je sad, ali zar zato što je neki zlikovac ovo uradio s klubom sada i vi, pa Miha, Dika, Piksi... treba da okrenete leđa, prvenstveno Zvezdi, a i armiji navijača koja vas voli? Tako samo činite uslugu zlikovcu koji je ovo uradio! Jugoviću, ostani veličina kao i što si bio ne dozvoli da u penzionerskim danima razočaraš armiju navijača! Sve najbolje ti želim u životu, i dalje si mi omiljeni igrač iz 1991!

"Ne znam zbog čega se ima takav stav prema generaciji koja je osvojila Ligu šampiona?! Zbog čega bismo mi imali bilo kakav loš uticaj na bilo koga ko je trenutno u Zvezdi?! Mislim da su ljudi pre svega neobavešteni i da se zato stvara negativna klima".    

Petar, mozzartsport.com:
Zbog čega nije bio na proslavi šeste Zvezdine zvezde? Šta misli o izboru i ko je po njegovom mišljenju trebalo da dobije tu nagradu?
"Opet su čitaoci loše obavešteni – bio sam na proslavi sa suprugom. Generacija je napravila najveći uspeh u istoriji Crvene zvezde, da li je to dobar ili loš izbor nije na meni da presuđujem. Meni je lično drago da je cela generacija nagrađena na taj način".


Kompletan intervju sa Vladimirom Jugovićem pročitajte u štampanom izdanju MOZZART Sporta, u broju koji je izašao u utorak 22. januara.


(foto: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdajedan na jedanSrbijaVladimir Jugović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara