"Cvetković pred početak finala KEŠ-a 1991. godine"
"Cvetković pred početak finala KEŠ-a 1991. godine"

Vladimir Cvetković: Mogu da mi uzmu dres, ali ne i titule.. Gluposti! (ANKETA)

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.07.13. | 09:38

Da li se uprava Zvezde povlačenjem Rakočevićevog dresa ogrešila o neke ranije legende?

Cvetković pred početak finala KEŠ-a 1991. godineRadikalni potezi znače i rađanje novih debata, pa čak i kada su povučeni iz najbolje namere. Tako je bilo i kada je Vladan Lukić proglasio zlatnu generaciju iz 1991. godine za kolektivnu "šestu Zvezdinu zvezdu", pa i sada u košarkaškom klubu na čelu sa Nebojšom Čovićem, koji je odlučio da po odlasku Igora Rakočevića povuče iz upotrebe dres sa brojem osam na leđima?

I zaista, Igor Rakočević je Zvezdi dao mnogo, ali da li baš toliko da se "osmica" proglasi "isključivo njegovom" iako su u njoj igrala i neka druga, baš velika imena srpske košarke.
"Samo ljudi u Zvezdi znaju šta rade. Ne znam da li su povukli taj dres iz upotrebe, ali iskreno da vam kažem to su gluposti. Ono što sam ja dao Zvezdi i što je ona meni dala, to ne može niko da nam oudzme. Ovo sve što se sada dešava je potpuno nevažno", komentariše razočarani Vladimir Cvetković za Naše novine.

Izabrane vesti

Cvetković, koji je bio član čuvene gerenacije sa Draganom Kapičićem, Zoranom Mokom Slavnićevim, Ducijem Simonovićem... Cvetković, koji je za Zvezdu odigrao 288 utakmica i osvojio titule 1969. i 1972. godine. Isti onaj čovek koji je kasnije kao generalni sekretar fudbalske sekcije bio jedan od najzaslužnijih za uspon na svetski i evropski tron.

Ipak, kaže da se ne oseća izdanim i da Zvezdi želi sve najbolje, iako je više ne vidi kao klub u kojem je on igrao.
"U Zvezdi su sada neki novi ljudi, to je drugi klub u odnosu na onaj u kome sam ja igrao. Nova uprava odgovara za sve dobro, ali i za sve loše što uradi. Ja mogu samo da im poželim sve najbolje i još mnogo, mnogo povučenih dresova. To je sve što želim da kažem na ovu temu", rekao je Cvetković za Naše novine.

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaIgor RakočevićJadranska ligaVladimir Cvetković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara