"Markus Vilijams"
"Markus Vilijams"

Vlade Đurović: Vilijams je najbolji stranac koji je igrao na Jadranu, da bi Partizan pobedio moraće neko da poludi!

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.11.14. | 10:00

"Takvo razmišljanje, kreaciju i sigurnost u dodavanje nisu imali ni mnogi igrači širom bivše Jugoslavije, a ni sada u Evropi", rekao je iskusni trener

Markus Vilijams

Uvek britkog jezika trenerski stručnjak Vlade Đurović nadaleko je poznat kao čovek koji se ne boji da kaže ono što zaista misli. Bivši trener Crvene zvezde, Budućnosti, Metalca i brojnih drugih klubova uoči prvog ovosezonskog košarkaškog večitog derbija nema ni trunku sumnje - klub s Malog Kalemegdana je apsolutni favorit!
"Rezultatima koje klubovi beleže ove sezone jasno je da Crvena zvezda ima najbolji tim na Balkanu. Ekipu koja je fantastično uklopljena, a koju predvodi fenomenalni Markus Vilijams. Ne mislim da su svi igrači Zvezde veliki majstori igre, ali pored Vilijamsa deluju daleko bolje", započeo je razgovor za MOZZART Sport 66-godišnji stručnjak, a zatim bez trunke oklevanja nastavio:
"Mogu slobodno da kažem da je Markus Vilijams najbolji stranac koji je ikad zaigrao na ovim prostorima. Kad je on u igri pojedini igrači deluju i do 30 odsto bolje nego što realno jesu, a u slučaju Bobana Marjanovića čak i 50 odsto. Naravno, ne kažem ja da Boban nema kvalitet, i te kako ga poseduje, ali tandem koji čini zajedno sa Vilijamsom je prosto neverovatan".

Izabrane vesti

Iako crveno-beli u njegovoj analizi važe za jači tim, on nije želeo da otpiše ni Parni valjak, koji se lagano budi i podiže formu.
"Partizan još uvek nije kompletirao ekipu, još uvek se traži plejmejker i čeka Saša Pavlović. Otišao je Đoko Šalić, što je prilično iznenadilo i rastužilo. Iskreno, mislio sam da će mali biti daleko bolji, ali eto, nije se desilo", smatra Đurović, koji  dodaje da će se na delu još jednom pokazati čuvena borbenost srpskog šampiona:
"Što se same utakmice tiče, siguran sam da je Dule naštelovao svoje igrače i da će izginuti na terenu za svaku loptu. Ali, čak i da Partizan izgubi meč, jasno je da je ovo tek neki početak i da ima još dosta utakmica do kraja sezone. S druge strane, timu koji izgubi večiti derbi psihološki ume teško da padne taj poraz, što sigurno nije dobro. Iskreno, samo se nadam da ćemo imati priliku da gledamo pravu košarkašku predstavu i da će sve proći u najboljem redu, pošto svi, nažalost, znamo da to nije bio slučaj u prošlosti".

Vlade Đurović

Prekaljeni stručnjak nijednog trenutka nije krio oduševljenje zbog igara koji pruža Markus Vilijams ove sezone. I upravo Zvezdinog organizatora igre smatra igračem odluke u predstojećem okršaju dva najveća srpska kluba.
"On je taj koji vuče sve konce i drži ih čvrsto u svojim rukama. Markus je odličan šuter, samo što to još uvek ne pokazuje. Međutim, dodavanja koja on ima nikada u životu nisam video. Takvo razmišljanje, kreaciju i sigurnost u dodavanje nisu imali ni mnogi igrači širom bivše Jugoslavije, a ni sada u Evropi. Od njega će najviše zavisiti ishod derbija", rekao je Đurović, koji takođe nije mogao da izbegne ni Bobija Marjanovića.
"Mnogo će zavisiti i od toga kako Gagić i Milutinov budu čuvali Marjanovića. Ako ga budu sveli na manje od deset poena Partizan će imati šansu. Međutim, ako se to ne dogodi ja ne vidim način da Partizan dobije utakmicu".

Za kraj, Đurović je pojasnio da i Zvezda ima čega da se plaši...
"Partizan je poslednjim partijama dobio malo na samopouzdanju, Murić je malo pao s formom, dok su ostali podigli svoj nivo igre. Doduše, Murić je bio u odličnom ritmu dok su drugi bili u problemu. Da bi Partizan pobedio moraće neko da poludi - Marinković, Andrić i Murić će morati da pogode nekoliko trojki i tako otvore utakmicu. Inače, u pozicionoj igri oni nemaju šta da traže protiv Zvezde u ovom trenutku", zaključio je Vlade Đurović.

(FOTO: MN Press)


tagovi

FK Crvena zvezdaJadranska ligaMarkus VilijamsFK PartizanSrbijavlade đurović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara