"Vlada Stošić ( u sredini)"
"Vlada Stošić ( u sredini)"

Vlada Stošić: Zvao me Terza, spreman sam da pomognem Zvezdi

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.05.15. | 21:51

"Ne slažem se sa teorijom da dobar tim ne može da se napravi bez velikog novca"

Vlada Stošić ( u sredini)Crvenu zvezdu i ovog leta očekuje renoviranje, vrlo verovatno ne samo u igračkom kadru. Razgovori sa potencijalnim kandidatima za mesto trenera uveliko se vode, baš kao i pregovori sa ljudima koji konkurišu za upražnjeno mesto sportskog direktora

Kako pišu Večernje novosti najbliži klupi trenutno je Milorad Kosanović, a isti izvor donosi i razgovor sa Vladom Stošićem, pretendentom za pomenuto direktorsko mesto...
"Da, nemam šta da krijem, zvao me je Zvezdan Terzić".

Izabrane vesti

Na pitanje da li je dogovor možda već postignut Stošić je rekao:
"Dogovoreno je samo da dođem u Beograd na razgovor. Terza mi je ukratko neke stvari objasnio, ali i rekao da to nije priča za telefon. Složio sam se, naravno".

Član čuvene generacije crveno-belih koja se okitila titulom prvaka Evrope i sveta kaže da još nije vreme za neke konkretne odgovore...
"Koliko pratim, nisam ni jedini kandidat. Dalje, ne znam ni kakvi su planovi čelnika Zvezde i da li bih ja mogao da se uklopim u tu priču. Naravno, i ja imam svoj način i stil rada koji ću tek da im predočim. Dakle, da skratim, kao zvezdaš uvek sam spreman da pomognem svom klubu, na ovaj ili onaj način".

Stošić dodaje da je svestan u kakvoj finansijskoj situaciji je klub iz Ljutice Bogdana, ali...
"Znam, ali Zvezda je uvek Zvezda. Ipak, to moraju da shvate i svi koji su u klubu, pogotovo igrači. Tvrdim, Zvezda je i dalje najbolji izlog za Evropu i najveće srpsko fudbalsko ime u svetu. Ništa ne može da se uradi preko noći i zato se treba naoružati, pre svega, strpljenjem. Treba sačiniti petogodišnji plan i odmah krenuti u njegovu realizaciju".

A plan bi izgledao?
"Po meni, vrlo je bitan skauting. Svuda u svetu to je danas vrlo važan segment. Ne može u Zvezdu da dođe stranac i da sedi na klupi. Jer, na taj način bacio si pare, ali i onemogućio svojoj deci da se nametnu i iskažu talenat. Ako dovedete stranca on mora da bude, ako ne najbolji, a ono bar među trojicom-četvoricom onih koji će da nose igru i donose prevagu".

Za dobre igrače potreban je i novac, a na crveno-beloj strani Tiopčiderskog brda ga baš i nema?
"Ne slažem se sa tom teorijom. Može da se napravi tim i bez velikog novca. Ja sam u Betisu u dobroj meri radio bez velikog novca", zaključio je Stošić.

(foto: MN Press)


tagovi

Zvezdan TerzićVlada StošićSuperligaSrbijaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara