""
""

Debakl Groningena! Vitese, Fejenord i Tvente mogu biti zadovoljni: Ajaks jedva uzeo bod! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.02.14. | 16:41

Čak sedam golova viđeno je u Valvajku, Herakles i Kambur prijateljski

Mogli su fudbaleri Ajaksa da naprave sedam poena prednosti u odnosu na trio koji deli drugu poziciju, ali je Cvole sagradio zid koji Kopljanici nisu mogli da probiju – 1:1.

Mada, i ovaj jedan bod će sigurno puno značiti izabranicima Franka de Bura, koji su i ovim remijem nastavili seriju utakmica bez poraza.

Izabrane vesti

A mogli su fudbaleri Ajaksa i do tri boda bez većih problema, samo da su pogodili bar jedan od 16 šuteva, koliko su uputili na gol protivnika. Gosti iz Amsterdama su poveli preko Davija Klasena već u 7. minutu, kada je odlično iskoristio ubačaj Šenea sa desne strane i glavom matirao Boera.


Ipak, prednost Ajaksa nije dugo trajala, pošto je Gujon Fernandez odlično anticipirao poteze protivničkih igrača i profitirao nakon njihove velike greške.


U nastavku utakmice potpunu inicijativu su imali gosti, ali osim nekoliko poluprilika nisu ozbiljnije ugrozili gol.

Groninegn je doživeo debakl na svom terenu protiv Herenvena. U intervalu od 33. do 40. minutu, gosti su postigli čak tri gola i rešili pitanje pobednika. Dve munjevite kontre i gol iz penala prvog strelca lige Finbogasona su doneli pobedu gostima.

Dok je u Cvoleu viđeno svega dva gola, u Valvajku je bilo čak sedam! Ipak, RKC je posle rafalne paljbe rasturio Utreht i stigao do izuzetno vredna tri boda, kojim beži iz opasne zone - 5:2.

Od samog starta utakmice bilo je vrlo uzbudljivo. Prvo je Kastelen u 8. minutu iskoristio grešku protivnika i spektakularnim volej udarcem doneo prednost domaćinu, da bi samo nekoliko trenutaka kasnije Tornstra sa bele tačke umirio domaće navijače i anulirao zaostatak.


Prilike su se ređale i na jednoj i na drugoj strani, međutim pogodaka nije bilo. A onda je usledilo 11 minuta prave rafalne paljbe.

Danijel De Rider je u 79. minutu opalio desnicom sa nekih 25 metara, a Rujter je još jednom bio nemoćan.


U roku od samo 60 sekundi viđena su još dva pogotka – prvo je Anderson povećao na 3:1, da bi Stiv De Rider u narednom napadu umanjio prednost RKC.

Gosti su nekoliko trenutaka kasnije imali fenomenalnu priliku da dođu do 3:3, ali je Tornstra ovog puta bio neprecizan sa bele tačke i tako postao tragičar ove utakmice.

A kazna je stigla vrlo brzo - u samom finišu Bogel je iskoristio još jednu katastrofalnu grešku protivničke odbrane i povećao na 4:2, da bi Joakim prelepom fintom prešao golmana i postavio konačnih 5:2.



 

EREDIVIZIJA - 23. KOLO

Petak:

Vitese - Den Hag 0:0

Subota:

PSV - Tvente 3:2 (2:1)
/Arijas 7, Lokadija 23, Vilems 52 - Promes 40, Ebecilio 68/

Breda - Roda 2:0 (0:0)
/Tihaduini 73, Perica 87/

Go Ahed Igls - Alkmar 2:1 (1:0)
/Šmit 35, Antonija 86 - Berens 90/

Fejenord - NEC 5:1 (2:1)
/Imers 26, Pele 35, 59, Betijus 55, 78/

Nedelja:

Herakles - Kambur 1:1 (0:1)
/Te Vijerik 89 – Manu 23/

RKC – Utreht 5:2 (1:1)
/Kastelen 8, D. De Rider 79, Anderson 81, Bogel 90, Joakim 93 – Tornstra 10 penal, S. De Rider 82/

Cvole – Ajaks 1:1 (1:1)
/Fernandez 36 – Klasen 7/

Groningen - Herenven 1:3 (0:3)
/De Leu 86 penal - Van la Para 33, Zijeh 36, Finbogason 40 penal/

(FOTO: Action Images)


tagovi

EredivizijaUtrehtRKCLase ŠeneHolandijaEvropaDavi KlasencvoleAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara