""
""

Veštičarenjem do gola? U Ruandi je i to moguće (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 28.12.16. | 17:35

Napadač lokalnog tima Musa Kamara služio se natprirodnim silama

Bizarna priča stiže nam iz Ruande. U utakmici lokalnih rivala Mukura Viktorije i Rajon Sportsa viđeno je nešto zbog čega bi napadač domaćina Musa Kamara mogao da nagrabusi. Naime, njega su optužili za veštičarenje.

Izabrane vesti

Nakon što je njegov tim gubio sa 1:0, napadač je pogodio prečku posle pokušaja glavom. Razočaran kako se situacija odvijala, Kamara je uradio nešto čudno. Video snimak pokazuje kako je otrčao do gola protivnika i pored stative stavio neki predmet. Ovaj potez nije naišao na lep prijem protivnika. Fudbaleri Rajona su poludeli i počeli da ga šutiraju...

Posle izvesnog vremena situacija se smirila i utakmica je nastavljena. Nekoliko minuta kasnije Kamara je izjednačio rezultat, a prema navodima britanskog Mirora Fudbalski savez Ruande je doneo novo pravilo. Svaki igrač za kojeg se ustanovi da se bavio veštičarenjem moraće da plati kaznu od 100.000 tamošnjih franaka, što je negde oko 120 evra.

Vedasite Kajiranga, potpredsednik FS Ruande, pokušao je da objasni.
“U našem statutu ne postoji pravilo koje predviđa kaznu za svakoga ko se koristi veštičarenjem jer nigde nije dokazano da takve stvari utiču na ishod utakmice. Ipak, kako bismo izbegli nasilje među fudbalerima odlučili smo se da uvedemo ovo pravilo”, objasnio je Kajiranga.

(FOTO: Screenshot)


tagovi

Ruandameđunarodni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara