""
""

Vesnić, Lalušić i Pešović gospodari evropskih staza

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.09.16. | 10:42

Lajn rejsing stigao do najvećeg uspeha srpskog klubskog automobilizma

Srpskim automobilistima se u poslednje vreme klanja cela Evropa.  Znali smo, jer sve je ukazivalo na to da će Lajn rejsing završiti  CEZ sezonu u Poznanju najvećim klupskim uspehom u istoriji domaćeg automobilizma.

Izabrane vesti

Naši automobilisti, Milovan Vesnić, Mladen Lalušić i Rudolf Pešović zauzeli su prve tri pozicije u prvenstvu centralnoevropske zone, Milovan i Mladen su prvoplasirani u endurans kategoriji.

Zbirno gledano, a ako u obzir uzmemo Lalušićevo prvo mesto u ETC kupu, kao i prvo mesto Dejana Bulatovića u brdskom CEZ-u,  Lajn rejsing može da se pohvali da iza sebe ima sezonu koja će biti teško dostižna za sve ostale ekipe narednih godina.

Rudi Pešović se sasvim dobro snašao u poljskoj na, za njega, potpuno novoj stazi. Nažalost, on nije mogao da se ozbiljnije suprotstavi dobro pripremljenim domaćim takmičarima Višomirskom u “hondi” i Kaminskom u “lotusu”. Pešović je ipak uspeo da zauzme dva treća mesta, i da na taj način potvrdi treću poziciju u generalnom plasmanu.
“Ideja ekipe i jeste bila da sigurnom vožnjom dođemo do bodova i da ne dozvolimo iznenađenje na poslednjem trkačkom vikendu. Staza Poznanj je veoma zahtevna za vožnju, na nekim mestima i previše uska i opasna i ne oprašta greške. Ipak, treba priznati da ovoga puta nisam imao tempo za pobedu. Motor u mom 'bmv-u' sada ima  previše trkačkih kilometara i spreman je za reviziju. Naravno, zadovoljan sam onim što sam postigao i ovog vikenda i cele sezone. Srbi su na sve tri vodeće pozicije u šampionatu”, reči su Pešovića sa staze u Poljskoj.

Naravno, nezaobilazni dirigent Lajn rejsingove ekspedicije Milovan Vesnić zadovoljan je postignutim, ali kaže da se njihova trkačka priča u 2016. još uvek potpisuje na stazi.
“Odradili smo fantastičnu sezonu, mogu reći bez greške. Ja sam se po treći put okitio titulom šampiona CEZ-a u sprint trkama i tome dodao šampionski pehar u enduransu, u tandemu sa Lalušićem. I Mladenu je ovo definitivno najuspešnija sezona. Iako ima tek dvadeset godina, hrabro se borio na dva fronta, u ETC kupu i CEZ-u istovremeno”, kaže Vesnić i dodaje da još uvek ne stavlja tačku na sezonu…
“Ipak, ovo nije kraj sezone za Lein rejsing. Pred nama je još jedan veliki izazov, ali o tome ćemo pričati tokom naredne nedelje”, zaključio je priču sa tri tačke leteći Užičanin Mikica Vesnić.

FIA CEZ, generalni plasman 2016. (nezvanično):

1. Milovan Vesnić, “seat leon” 168,5 poena
2. Mladen Lalušić, “seat leon” 126,5
3. Rudolf Pešović, “BMW 320si” 117
4. Jakub Višomirski, “honda CRX” 106
5. Petr Krejči, “lotus egziž” 68,5
6. Petr Mandelik, “lotus egziž” 66,5
7. Čaba Tot, “seat leon” 52
8. Vivijen Kestheji, “audi TT” 50
9. Zoran Kastratović,“reno klio” 47
10.Valter Nežić, “honda sivik” 35

(FOTO: Lajn Rejsing)


tagovi

Rudolf PešovićMladen LalušićMilovan VesnićESET kupCEZ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara