"Radost crno-belih"
"Radost crno-belih"

Veselje i ponos u Partizanovom autobusu: Posle svega što smo prošli - ovo smo zaslužili!

Vreme čitanja: 4min | čet. 12.05.16. | 20:07

"Pokazali smo da je Partizan veliki klub, koji osvaja trofeje kakva god bila sezona. Ovo je po meni izuzetno uspešna sezona, ma šta drugi pričali", rekao je Marko Jovanović

Radost crno-belih

Sezona je krenula fantastičnim igrama i rezultatima na evrosceni, potom je usledio period koji će svi u klubu želeti što pre da zaborave, a na kraju svega trofej je stigao u Humsku. Crno-beli su pobedom nad Javorom u Gornjem Milanovcu stigli do 13. trofeja u nacionalnom kupu i drastično popravili sezonu koju su mnogi odavno proglasili potpuno upropašćenom.

Izabrane vesti

Koliko osvojeni trofej znači ovoj ekipi Partizana na najbolji način opisuje i atmosfera u autobusu po povratku za Beograd.
"Od januara smo dosta toga uradili, a sada smo osvojili kup. U prvom delu smo uspeli na momente, pobedama u Augzurgu i Alkmaru, da obradujemo navijače. Imamo još dva kola, potom slede pripreme, da uđemo u Evropu opet i damo sve od sebe da uzemo prvenstvenu titulu", rekao je Alen Stevanović, nakon čijeg je prodora i odličnog centarušta mladi Dušan Vlahović zapečatio sudbinu ekipe iz Ivanjice.

Dok je Stevanović završavao sa izlaganjem, u prvi plan se ubacio desni bek crno-belih Ivan Bandalovski, koji je za svog saigrača rekao da je najveći majstor u Srbiji. Što se tiče bugarskog internacionalca, ovo mu je bio drugi trofej u Humskoj.
"Osećam se odlično, ovde sam godinu i po dana. Osvojio sam titulu, sada kup, igrali smo vrlo dobro u Evropi. Mislim da smo zaslužili ovaj trofej, jer smo ovog proleća igrali baš dobro", rekao je Bandalovski.

Baš kao i njegov sunarodnik Valeri Božinov i Ivan Bandalovski više voli da provodi vreme u Srbiji nego u svojoj zemlji.
"Dugo nisam bio u Bugarskoj, prošli put samo tri sata. Lepo se osećam u Srbiji, kao kod kuće, Partizan je moja kuća. Volim Partizan", zaključio je Bandalovski.

Valeri Božinov je tokom karijere igrao za evropske velikane poput Juventusa i Mančester Sitija, ali je prvi trofej stigao tek po dolasku u Humsku.
"Osvojili smo ono što smo želeli. Prvog dana kada je došao Ivan Tomić cilj je bio kup, a drugi da budemo prvaci prolećnog dela sezone. Daj Bože da to bude. Bila je teška sezona, mnogo toga se dešavalo i van fudbala, unutar kluba. Ovo je velika stvar za sve nas i ljude koji su podrška, ovo nije nešto što se osvaja svaki dan. Ovo je moj prvi trofej, igrao sam u mnogo klubova, ali osvojio sam ga sada kada sam došao u Partizan i Beograd. Hvala svim saigračima, daj Bože da bude samo jedan u nizu trofeja. Nisam očekivao da će biti ovako, ljudi su me mnogo zavoleli u Srbiji. Ja sam stranac i nije lako svi da te vole, ali ja sam takav. Ljdui su mi mnogo pomogli, volim Beograd, volim Partizan. Saigrači su mi pokazali šta žnači Partizan. Moja želja je da ostanem i da budem šampion sa Partizanom", rekao je Božinov.

Čestitke za znatno bolje rezultate u prolećnom delu sezone u velikoj meri idu na adresu iskusnog čuvara mreže Bojana Šaranova.
"Čestitke ovom timu. Posle poraza od OFK Beograda i Crvene zvezde bili smo pod velikim pritiskom. Vladalo je veliko nepoverenje u javnosti prema svima nama. Svlačionica je iznela sve ovo. I mladi i iskusni igrači, svi zajedno smo mogli snage da donesemo ovaj trofej Partizanu i dobijemo na samopozdanju. Nije mala stvar osvojiti trofej, sada daleko spremniji psihički i zreliji čekamo Evropu", rekao je Šaranov.

Dok se ostatak ekipe opuptao uz alkoholna pića, mladi Dušan Vlahović je pio isključivo vodu.
"Još je rano da pijem alkohol, ali stvarno sam žedan, bila je naporna utakmica. Jedan od snova se ispunio, titula je prvi san - ovo je drugi. Idemo korak po korak. Nastavljam da treniram kao i do sada i da budem fokusiran samo na fudbal. Čestitam svim saigračima i stručnom štabu, silno smo želeli ovaj trofej i on se vratio kući".

Vlahović je postigao drugi pogodak na utakmici, ali je mnogo toga na finalnom meču promenio gol iskusnog Marka Jovanovića u 35. minutu utakmice, koji je u potpunosti poremetio planove ekipe iz Ivanjice.
"Hvala Bogu na svemu, pogledao je mene i moje saigrače. Posle svega, zaslužili smo ovo. Jedan od najdražih trofeja - četvrti kup, pored četiri titule. Prošli smo kroz mnogo težak period ovih meseci, osvojili smo kup bez primljenog gola, što takođe dobija na težini. Hvala navijačima, ponosan sam na sve ove momke. Pokazali smo da je Partizan veliki klub, koji osvaja trofeje kakva god bila sezona. Ovo je po meni izuzetno uspešna sezona, ma šta drugi pričali. Jeste bila velika razlika na tabeli, ali nikad bolji rezultati u Evropi, osvojen kup... Uvek može bolje, ali za ovih pet meseci smo izvukli najviše što smo mogli", rekao je Jovanović.

(FOTO: Screen shot)


tagovi

Valeri BožinovSuperligaSrbijaFK PartizanIvan BandalovskiDušan VlahovićAlen Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara