"Anderson Varežao posle duela sa Raselom Vestbrukom"
"Anderson Varežao posle duela sa Raselom Vestbrukom"

Verovali ili ne, NBA već zna ime šampiona!

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.06.16. | 08:35

Igraš za dva najbolja kluba u jednoj sezoni i eto ti...

Anderson Varežao posle duela sa Raselom Vestbrukom

Dočekali smo konačno i to veliko finale NBA lige, u kojem će koplja ukrstiti dva najbolja tima - Golden Stejt i Klivlend. A bez obzira na to ko bude osvojio šampionski prsten, ime jednog pobednika već se zna sada. U pitanju je brazilski centar i igrač Voriorsa Anderson Varežao, koji bi vrednim nakitom trebalo da se okiti u svakom slučaju. 

Izabrane vesti

Pitate se kako? Vrlo je jednostavno - zadužite u jednoj sezoni opremu finalista i eto vam sigurne titule. Podsećanja radi, Varežao je u redove aktuelnog prvaka najjače košarkaške lige sveta stigao iz Klivlenda polovinom februara u trejdu tri kluba. Brazilac je prvo završio u Portland, gde je proveo tek četiri dana, da bi nakon toga stigao u Ouklend i stavio paraf na ugovor sa Ratnicima. Od tada odigrao je 33 utakmice za Golden Stejt i beležio dva poena i tri skoka u proseku. 

Naravno, ako Golden Stejt bude slavio Varežao će automatski dobiti prsten i pehar. Ali ako se Klivlend dokopa titule klub će onda morati da donese odluku da li će iskusni centar biti nagrađen. On je do dana odlaska upisao 31 meč, ali Kavalirsi nisu u obavezi da mu dodele prsten. Međutim, američki mediji javljaju da je prvi čovek Klivlenda Dan Gilbert doneo odluku da se to ipak učini, u znak zahvalnosti, pošto je Varežao čak 12 godina bio igrač tima iz Ohaja i za to vreme postao je jedan od miljenika publike. 

Varežao je, inače, prvi igrač u istoriji NBA lige koji će igrati za dva kluba koji se bore za titulu u istoj sezoni.

(FOTO: Action Images)


tagovi

NBA ligaAnderson Varežao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara