"Metju Flamini"
"Metju Flamini"

Venger pronašao golgetera? Flamini rešio derbi Londona?! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.09.15. | 22:42

Čelsiju prijale prskalice, Njukasl baš ne zna, Svrake ispale od Šefild Venzdeja, surovi Sautempton...

Metju FlaminiMetju Flamini u roli u kakvoj ga nismo gledali. U šesnaestini finala engleskog Liga kupa 31-godišnji Francuz koji je tokom 11 sezona u profesionalnom fudbalu postigao svega 18 golova pokazao se kao potencijalno rešenje Arsena Vengera u samom špicu Arsenala. Koliko god to zvučalo nemoguće Flamini je velikom londonskom derbiju sa Totenhemom postigao dva gola i Tobdžijama doneo plasman među 16 najboljih 2:1.

Tamo će se naći i Čelsi, koji nije imao problema sa Volsolom, pa je u meču koji će se pamtiti po slučajnom paljenju prskalica usred igre slavio sa 4:1 uz prvenac 19-godišnjeg i 8.600.000 evra plaćenog Brazilca Kenedija, ali ne i Njukasl - tim sa očigledno ozbiljnim mukama. Svrake su naime poklekle pred drugoligašem Šefild Venzdejom pošto je Luis Mekgugan još jednom ogolio sve probleme u igru izabranika Stiva Meklarena. Osim ako trener Njukasla nije želeo da posle očajnog starta sezone sav fokus prebaci na prvenstvenu trku, ali u to je teško poverovati s obzirom na to da na Sent Džejms Parku nije baš igrao rezervni sastav (Aleksandar Mitrović i dalje van stroja).

Izabrane vesti

Sautempton sebi nije dozvolio ispad protiv nižerazrednog kluba, već je MK Donsima, koji su u prošlosti umeli da šokiraju i Mančester junajted, očitao bukvicu u pobedi od 6:0 u koju su se sa po dva gola ugradili Džej Rodrigez, Sadio Mane i Šejn Long. Dušan Tadić dobio je tako luksuz da odmori na klupi.

U sudaru premijerligaša Norič je pregazio Vest Bromvič Albion sa 3:0, Kristal Palas je bio ubedljiv protiv Čarltona i slavio sa 4:1, ali je sve to bilo prilično nezanimljivo u poređenju sa okršajem ljutih gradskih rivala na Vajt Har Lejnu. A tamo je Flamini imao svoj šou. Prvo natrčavanje na odbitak za inicijalno vođstvo, a potom u 78. minutu i volejčina sa 20 metara za konačnih 2:1. Olivije Žiru bi trebalo da se zabrine za mesto startnog napadača.

U kasnijem terminu, Mančester junajted je rutinski otpisao Ipsvič sa 3:0 uz golove Vejna Runija, njegovog prvog u Liga kupu još od 2010. godine, Andreasa Pereire i Antonija Marsijala, koji je nastavio da rešeta i protivničku mrežu zatresao četvrti put u poslednjih 11 dana.

LIGA KUP ENGLESKE - 1/16 FINALA:

Utorak:

Aston Vila - Birmingem 1:0 (0:0)
Fulam - Stouk 0:1 (0:1)
Hal - Svonsi 1:0 (1:0)
Midlzboro - Volvs 3:0 (1:0)
Lester - Vest Hem 2:1 (1:1, 1:1)
Sanderlend - Mančester Siti 1:4 (0:4)
Preston - Bornmaut 2:3 penalima (2:2, 1:1, 0:1)
Reding - Everton 1:2 (1:0)

Sreda:

Kristal Palas - Čarlton 4:1 (0:0)
MK Dons - Sautempton 0:6 (0:3)
Njukasl - Šefild Venzdej 0:1 (0:0)
Norič - VBA 3:0 (0:0)
Totenhem - Arsenal 1:2 (0:1)
Valsal - Čelsi 1:4 (1:2)
Mančester junajted - Ipsvič 3:0 (1:0)
21.00: Liverpul - Karlajl

(foto: Action Images) 


tagovi

Vest Bromvič AlbionSautemptonPremijer ligaNorič SitiMetju FlaminiLiga kup EngleskeKenediEvropaEngleskaČempionšipČelsiArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara