""
""

Vembli požuteo: Noriču plasman u Premijer ligu i 170.000.000 evra! Protiv Midlzbroa navijalo 19 premijerligaša (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.05.15. | 18:00

Kanarinci se posle godinu danas odsustva vraćaja u elitu pošto su lakše nego što se očekivalo savladali popularni Boro u finalu plej-ofa

Plasman u Premijer ligu i 170.000.000 evra! To su glavne nagrade koje je danas osvojio Norič posle finala plej-ofa Čempionšipa za popunu Premijer lige. Kanarinci su u meču odluke savladali Midlzbro na Vembliju sa 2:0 i posle godinu dana obezbedili plasman u elitu.

Izabrane vesti

Obezbedili su 120.000.000 funti u naredne četiri godine! Toliko će im pripasti na osnovu ugovora o TV pravima za Premijer ligu. Bez obzira da li će sledeće godine ispasti iz elite, Norič je obezbedio pomenutih oko 170.000.000 evra od kolektivnog ugovora o TV pravima.

Norič je prošle godine ispao iz Premijer lige i po pravilima o „padobran“ zaštiti je imao pravo na novac od Premijer lige u naredne četiri godine. Međutim, Midlzbro nije imao takav ugovor jer mu je istekla četverogodišnja „padobran“ zaštita i njemu je novac bio mnogo potrebniji. S obzirom da Premijer liga neće morati da plaća novac novom klubu već Norič ostaje na platnom spisku, pobedu Kanarinaca je danas proslavilo i ostalih 19 premijerligaša. Naime, oni će podeiliti sumu od 30.000.000 evra koja bi pripala Midlzbrou da je ušao u elitu.

Kanarinci su tako na mišiće opravdali status prvog favorita Čempionšipa koji su imali uoči početka lige. Najisksunija su i najskuplja ekipa, pa su mnogi očekivali da će klub sa istoka obezbediti povratak u Premijer ligu direktnim putem. Ipak, morali su da to urade preko baraža. I uradili su. Mnogo lakše nego što se očekivalo...

Midlzbro nije ličio na ekipu koja je blistala u većem delu takmičenja. Greška Danija Ajale u 12. minutu je omogućila Kameronu Džeromu da izazove „žutu eksploziju“ na tribinama Vemblija. Samo tri minuta kasnije, odbrana Boroa je opet bila očajna. Dozvolili su Nejtanu Redmondu da iz dobre pozicije šutira neometan i opet su surovo kažnjeni.

Ekipa Aleksa Nila (koji je preporodio Norič u drugom delu sezone) je potom rutinski i na iskustvo čuvala rezultat, a Midlzbro nije uspeo da se vrati u igru. Osovina Ledbiter - Tomlin - Bamford je podbacila i Karankina ekipa nije mogla da uradi nešto više.

Norič je zaključio spisak premijerligaša za sezonu 2015/16. Na istoku Engleske će opet gostovati Čelsi, Mančesteri, Arsenal, Liverpul...

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaNorič SitiNejtan RademondKameron DžeromEvropaEngleskaČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara