"Ben Votson"
"Ben Votson"

VEMBLI PIŠE ISTORIJU: Vigan pokazao Sitiju kako se osvaja trofej! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.05.13. | 20:05

Kako je ekipa iz predgrađa Mančestera igrala tokom svih 90 minuta apsolutno je zaslužila da ostvari najveći uspeh u klupskoj istoriji i osvoji FA kup - 1:0

Ben VotsonVigan slavi Bena Votsona! Jedan udarac u okvir gola, jedan pogodak! Toliko je timu iz predgrađa Mančestera bilo potrebno da stigne je do najvećeg uspeha u klupskoj istoriji, a sve zahvaljujući 27-godišnjeg veziste, koji je u 91. minutu iskoristio odličan centaršut Šona Melounija posle kornera sa desne strane i matirao Džoa Harta, nakon čega je usledilo veliko slavlje na Vembliju! 

A kako su igrači Roberta Martineza igrali tokom svih 90 minuta protiv favorizovanog i preskupog tima Mančester Sitija, zaslužili su da naprave najveći uspeh u klupskoj istoriji i osvoje FA kup!

Izabrane vesti

Od samog starta meča bilo je jasno da sve ljubitelje fudbala čeka sjajan fudbal na Vembliju, a tako je i bilo. 

Već u 3. minutu Jaja Ture uputio je prvi opasan udarac ka golu golmana Roblesa, ali je Španac sjajnom reakcijom sačuvao svoj tim. Čovek koji je tokom cele utakmice pravio ogromne probleme Kompaniju i Nastasiću, Kalum  Mekmanaman, imao je prvu priliku da donese prednost Viganu, ali je Nastasić dobrom zonskom odbranom sačuvao gol Džoa Harta.

Kalum Mekmanaman i Matija NastasićPotom je usledio period nešto mirnije igre, a u 29. minutu Nasri je odlično uposlio Silvu, koji je prosledio loptu do Teveza, ali je pokušaj Argentinca sprečio veoma raspoloženi Robles, koji je vrhovima prstiju stopala sprečio loptu da uđe u gol. Do kraja poluvremena Mekmanaman je nastavio svoj performans, u 36. minutu Englez je "polomio" pola tima Sitija, imao odličnu priliku da postigne pogodak, ali jedan potez više upropastio je zaista prelepu akciju. 

Na početku drugog poluvremena Aguero se našao u lepoj šansi, ali nije bio precizan. Potom je Mekmanaman po ko zna koji put bio u zaista lepoj prilici da malom klubu donese ogromnu radost, ali je Hart bio na visini zadatka. Drugi deo drugog poluvremena prošao je potpuno u dominaciji Vigana. Prvo je Šon Melouni u 76. minutu pogodio prečku posle slobodnog udarca sa desne strane, da bi se prelomna tačka na utakmici dogodila u 84. minutu, kada je Zabaleta dobio direktan crveni karton posle oštrog starta nad Mekmanamom prilikom kontre Vigana. 

Od tog trenutka čekao se samo momenat kada će pasti i prvi pogodak, a on se dogodio u pravom momentu. Igrao se 91. minut, kada je Ben Votson stavio tačku na finale najstarijeg fudbalskog takmičenja i malom timu iz predgrađa Mančestera doneo najveći uspeh u klupskoj istoriji. 


Nažalost, Vigan će postati prvi klub koji bi mogao da ispadne iz Premijer lige, a da pritom osvoji FA kup i zaigra u Ligi Evrope naredne sezone. 

Sve u svemu, Latiksi su pokazali kako mali klub može da očita lekciju prebogatoj i preskupoj skupini igrača koji nose dres Mančester Sitija. Sigurno je da će se na Etihadu dogoditi kardinalne promene posle veoma neuspešne sezone, a prvi bi kofere mogao da spakuje Roberto Manćini, za kojeg stiže zamena u liku Manuela Pelegrinija. Takođe, očekuje se da će veći broj igrača dobiti zahvalnicu i napustiti Etihad u letnjem prelaznom roku.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Ben VotsonEngleskaEvropaFA kupKalum MekmanamanMančester SitiRoberto MartinezVigan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara