"Šekil O'Nil"
"Šekil O'Nil"

Veliki Šek planira da otvori besplatnu dečiju bolnicu

Vreme čitanja: 1min | uto. 02.07.13. | 14:14

“Moja vizija je da sva bolesna deca mogu besplatno da se leče”, rekao je legendarni centar

Šekil O'Nil

U danima kada smo preplavljeni informacijama o glupim i sebičnim postupcima vrhunskih sportista, iz Luizijane je stigla je suprotna vest. Ponovo je Šekil O’Nil dokazao da nije veliki čovek samo po staturi, već i po karakteru. Više puta je legendarni centar pomagao ljudima koji u životu nisu imali njegovu sreću, a sada je otkrio i da namerava da otvori dečiju bolnicu u kojoj se ne bi naplaćivali troškovi roditeljima koji nisu u stanju da ih priušte.
"Nije trebalo da otkrivam, ali želim da otvorim bolnicu za decu. Razgovarao sam sa predstavnicima vlasti i nadam se da će ideja zaživeti ", rekao je O''Nil prilikom prijema u sportsku Kuću slavnih u Luzijani. 

Originalni košarkaški Supermen rekao je još  da dve godine razmišlja o toj ideji, a da je konačni cilj da se napravi “najveća i besplatna bolnica u Luizijani”, i dodao:
“Moja vizija je da sva bolesna deca mogu besplatno da se leče.”

Izabrane vesti

Bolnica bi trebalo da bude smeštena u Baton Ružu, glavnom gradu američke savezne države Luzijana, gde je Šek studirao na Univerzitetu LSU.Ova objava nije mogla da dođe u bolje vreme za žitelje Luizijane u kojoj su poslednjih godina značajno srezano javno finansiranje bolnica. 

(FOTO: Action images)

tagovi

NBA ligaŠekil O'Nil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara