"Herman u duelu sa Obamejanom "
"Herman u duelu sa Obamejanom "

Veliki posao ili najava velikog transfera Borusije?

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.04.15. | 11:32

Patrik Herman produžio ugovor do 2019.

Herman u duelu sa Obamejanom Kažu da ga je tražio Mančester junajted, porede ga sa Markom Rojsom, ali ako je suditi samo na osnovu izveštaja iz Nemačke Patrik Herman (23) ostaje fudbaler Borusije iz Menhengladbaha. Ofanzivni vezista produžio je ugovor sa Koltovima do 2019. godine i ako bi se ta vest tumačila samo u svetlu potpisa čini se da je klub sa Borusija parka napravio ogroman posao.

Jer, Herman važi za jednog od ključnih igrača u timu Lusijana Favra, odigrao je 33 meča u svim takmičenjima ove sezone, dao 13 golova (koliko nije zbirno u poslednje tri godine) i uz Maksa Kruzea i Fabijana Džonsona je najzaslužniji za sjajne rezultate, oličene u činjenici da se Borusija bori za plasman u Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Patrik Herman je zato osetio potrebu da produži ugovor sa klubom u kome se afirmisao, s obzirom da je pre sedam godina stigao u Menhengladbah iz Sarbrikena i najavio da je reč o velikom talentu. Klub je, takođe, odlučio da ga zacementira i zadrži duže nego što je planirao, ali imajući u vidu šta se sve dešavalo minulih godina sa njihovim najboljim igračima, ovaj potez se pre može tumačiti kao podizanje cene mladom reprezentativcu. Kako je u poslednjih pet leta prodala brazilskog štopera Dantea (u Bajern), krilnog napadač Marka Rojsa (u imenjaka iz Dortmunda), te Igora de Kamarga (u Standard iz Liježa) i golmana Marka Andrea Ter Štegena (u Barselonu), sva je prilika da je ovo sledeća zlatna koka Borusije.

Za sada nije poznato koliko iznosi otkupna klauzula u novom ugovoru Patrika Hermana, ali se njegova vrednost na tržištu procenjuje na 11.500.000 evra.

(FOTO: Action images)

 


tagovi

Patrik HermanNemackaEvropaBorusija Menhengladbah

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara