"Radost Građevinara"
"Radost Građevinara"

Veliki podvig Radove dece: Domžale pale na penale!

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.10.15. | 18:18

Građevinari izborili jedanaesterce zahvaljujući golu kapitena Aleksandra Lutovca u 52. minutu, a u penal seriji odlučila fantastična odbrana Dušana Markovića za pobedu od 3:2

Radost Građevinara

Veliki podvig Radove dece! Mladi Građevinari eliminisali su slovenačke Domžale u prvoj rundi kvalifikacija za omladinsku Ligu šampiona i to zahvaljući boljem izvođenju jedanaesteraca, odnosno briljantnoj intervenciji Dušana Markovića u odlučujućoj petoj seriji. Rad je do penala došao zahvaljujući golu Aleksandra Lutovca u 52. minutu - 0:1 (0:0), penalima 2:3.

Izabrane vesti

Minimalan poraz iz prvog meča nimalo nije demoralisao mladu ekipu srpskog šampiona, koja je, očigledno svesna svog kvaliteta, napala slovenačku ekipu na Športnom Parku.

Trenutak pravog majstorstva Radove dece u 52. minutu doneo je toliko željeni pogodak Građevinarima. Sjajni Marko Stojanović lucidnim dodavanjem petom stvorio je izglednu priliku kapitenu Aleksandru Lutovcu što je Radov prvotimac na sjajan način pretvorio u pogdak.

Izabranici Milije Žižića u tom trenutku su konačno uspeli dominaciju na terenu da pretoče u premijerni pogodak na velikoj sceni i anuliraju prednost rivala iz prvog meča na Banjici.

Radost posle gola Lutovca

Nastavak meča doneo je znatno obazriviju igru oba tima, koji nisu želeli ni na koji način da ugroze ono što su imali u tom trenutku, pa se otišlo na penal rulet.

Tamo je sve idealno počelo. Filip Bainović je pogodio za 0:1, a Žan Žužek pogodio stativu. Ipak, Milan Stojanović nije uspeo da duplira vođstvo u drugoj seriji, pa je Jan Repas poravnao rezultat. Lutovac je bio hladnokrvan u trećoj seriji, baš kao i u 52. minutu, ali mu se na isti način odužio Domen Bizilj. Građevinari su bili u problemu nakon što je Jakob Ambrožič odbranio jedanaesterac Luki Petroviča, ali je srećom Kristijan Sredojevič potom gađao daleko preko prečke.

U petoj seriji je konačno pala odluka. Dimitrije Pavić je doveo goste u vođstvo od 3:2, dok je Dušan Marković fenomenalnom paradom odbranio udarac Marcela Kenea i doneo veliku radost Beograđanima.

Rad će u narednoj rundi kvalifikacija igrati sa pobednikom konačnog obračuna između Elfsborga i Stjarnana koji se igra sutra. U prvom meču Elfzborg je kao domaćin slavio sa 2:0.

(FOTO: Screen shot)


tagovi

SuperligaSrbijaRadOmladinska Liga šampionaLiga šampionaEvropaDušan MarkovićAleksandar Lutovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara