"Najavljeni sastavi"
"Najavljeni sastavi"

Veliki derbi Jadrana: Važno je ispratiti Dinamo

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.09.17. | 11:15

Prštaće na Poljudu, gde Hajduk pet godina nije pobedio Rijeku

Najavljeni sastaviPošto je Dinamo juče, u vaterpolo-neregularnim uslovima u Zaprešiću svladao Inter 3:1, situacija pred derbi Jadrana je jasna. Plavi imaju sedam bodova više od prvaka Rijekom i devet od Hajduka, pa bi gubitak bodova za jednog od dva velika rivala verovatno značio i oproštaj od borbe za titulu.

Ima još da se igra, međutim, teško je očekivati da bi Hajduk ili Rijeka (zavisno ko ostane bez bod(ova) u Splitu), do kraja sezone mogli da stignu Dinamo, koji ne deluje ni približno dominantno kao proteklih sezona, ali i dalje ima najkvalitetniju ekipi Lige, a bitna je stavka što ove sezone ne igra Evropu, te može maksimalno da se fokusira na domaće terene.

Izabrane vesti

MOZZART kvote --->>> 4601 Hajduk - Rijeka 1 (2,75), X (3,15), 2 (2,50)

Što se derbija tiče, Hajduk ne zna za pobedu nad Rijekom 2012. U 19 poslednjih utakmica Rijeka ima 12 slavlja, a sedam utakmica završeno je nerešeno. Minulih deset na Poljudu – pet pobjeda gostiju i pet remija.

Rijeka je na Rujevici s 1:2 izgubila od grčkog AEK-a u četvrtak i smanjila mogućnosti plasmana u nokaut fazu Lige Evrope. Sada je već očito da trener Matjaž Kek nije uspeo u potpunosti da nadoknadi odlaske trojice ponajboljih igrača iz prošle sezone. S druge strane, Žoan Kariljo je dobro posložio Hajduk, koji je ove sezone odigrao nekoliko sjajnih utakmica, iako tek bi trebalo da se vidi kako će Španac nadoknaditi  izostanak najboljeg igrača Nikole Vlašića.

Za razliku od Keka, stručni štab domaćina ima velikih problema s izostancima igrača. Hajduk ne može da računa na Marka Futaša, Antea Ercega, Tomu Bašića, Gustava Karbonierija i Ivana Pešića. U špicu napada biće Frank Ohandža i Ugo Almeida. Bivši portugalski reprezentativac veliko je pojačanje Hajduka i jedno od najvećih imena koja su zaigrala u hrvatskom prvenstvu.

HRVATSKA 1 - DEVETO KOLO:

Petak:

Cibalija -  Lokomotiva Zagreb 0:1 (0:1)

Subota:

Slaven - Osijek 1:1 (1:0)
Inter Zaprešić - Dinamo Zagreb 1:3 (1:2)

Nedelja:

17.00: (2,75) Hajduk (3,15) Rijeka (2,50)
19.00: (2,40) Rudeš (2,95) Istra (3,10)

* kvote su podložne promenama

(Tekst i foto: Germanijak.hr)


tagovi

bet analizaEvropaHajduk SplitHrvatskaMatjaž Kekmeđunarodni fudbalRijekasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara