Velika frka u Spartaku

Vreme čitanja: 1min | sub. 27.04.19. | 16:37

Dvojica funkcionera dobila otkaz, spremljeni i raskidi ugovora sa dugogodišnjim igračima

Sve je puklo u Spartaku iz Moskve. Poraz u poslednjem kolu od Arsenala iz Tule (3:0) označio je faktički kraj nada da se može do Lige šampiona, kad se ne može do titule, a to je izazvalo domino efekat u klubu.

Najpre je rukovodstvo donelo odluku da se na kraju sezone raskine ugovor sa potpredsednikom kluba Nailem Izmailovim i sa sportskim direktorom Sergejem Radionovim. Oni će ostati da do kraja šampionata obavljaju svoje zadatke, a onda će spakovati kofere.

Izabrane vesti

Međutim, još veći zemljotres je najava, koju saznaje ruski portal Čempionat, da će otkaze dobiti i dvojica veterana na terenu: kapiten Denis Glušakov (32) i Dmitrij Kombarov (32). Iako imaju ugovore koji važe do leta 2020. godine, čelnici kluba žele da u junu prekinu saradnju s njima, naravno uz odštetu.

Očigledno uprava kluba nije zadovoljna ni njihovim igrama, niti uticajem na ekipu, pa smatra da bi bilo najbolje da napuste Spartak. Glušakov je deo crveno-belih od 2013. godine, a Kombarov još od 2010.

Pominje se, doduše stidljivo i opcija da otkaz dobije i trener Oleg Kononov, umesto kojeg bi došao selektor reprezentacije Rusije Stanislav Čerčesov, ali to je na dugom štapu. Kažu Rusi, realnije je da se ta promena dogodi u leto naredne godine.

FOTO: Reuters

 

 


tagovi

Spartak MoskvaStanislav Čerčesov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara