"Bekvalac sa saradnicima iz prethodnog mandata u Nišu"
"Bekvalac sa saradnicima iz prethodnog mandata u Nišu"

Velika frka u Radničkom: Predsednik srezao plate igračima napola, hoće da vrati Bekvalca, a on postavlja uslove

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.10.14. | 11:22

„Možemo da nastavimo saradnju samo da se ne menja sadašnji trener Saša Mrkić, a ja bih se prihvatio mesta tim menadžera“, kaže iskusni strateg

Bekvalac sa saradnicima iz prethodnog mandata u NišuBura na Čairu! Posle devet kola Superlige Radnički je pri dnu tabele, zbog čega predsednik kluba posegao za novčanim sankcijama i isplanirao smenu na klupi.

Prvi čovek Nišlija Vidak Perović iziritiran je slabim bodovnim učinkom (dve pobede i čak sedam poraza), a naročito izdanjem u minulom kolu protiv Napretka (1:3), zbog kojeg je najavio i rastanak sa aktuelnim strategom Sašom Mrkićem i javno poručio da bi na njegovom mestu voleo da vidi Dragoljuba Bekvalca.

Izabrane vesti

Ujedno, Perović bljuje vatru i ka fudbalerima.
Naši igrači su se šetali po terenu kao guske u magli, kao da ih protivnički gol ne interesuje, izgledalo je da su došli na izlet. Taktika našeg trenera bila je katastrofalna i u svemu je išla naruku domaćina. Zbog toga sam prvotimce i šefa stručnog štaba Sašu Mrkića i one koji mu pomažu kaznio umenjenjem plate za oktobar u iznosu od 50 odsto. Možda još veću sramotu sprečili su Pejčić i Popara, donekle i Punoševac. Ne shvatam zašto pomenuta trojica nisu igrala od početka, već trener Saša Mrkić uporno forsira igrače van forme kojim ničim ne zaslužuju da su u prvom timu, a od njih imamo bolje. Nećemo tolerisati ovakve postupke ni trenera ni fudbalera, jer sa ovakvom taktikom stručnog štaba i pristupom pojedinaca obavezama možemo već sad da počnemo da se opraštamo od Superlige“, u dahu priča Perović za Sportski žurnal.

I najavljuje rešenje u liku Dragoljuba Bekvalca, koji je prošle sezone sedeo na klupi Nišlija, pa se preselio u tabor imenjaka iz Kragujevca, odakle je otišao posle serije slabih rezultata na početku ove sezone.
Voleo bih da ga opet vidim na Čairu. Definitivno sam zaključio da samo Bekvalac ili ako ne bude mogao on onda Mladen Dodić, doskorašnji trener Jagodine, mogu da izvuku maksimum i spasu Radnički najgoreg“, poručio je Perović.

S druge strane, Bekvalac ističe da je postojala mogućnost da karijeru nastavu u Mađarskoj, međutim, kako ona više nije u opticaju spreman je da se vrati na Čair.
U ovom trenutku izvesno je da sam u pregovorima sa predsendikom Perovićem, razmatram ponudu. Blizu smo dogovora, ali... Kad sam došao prošlog leta sa pojedincima iz kluba započeo sam reorganizaciju na svim nivoima. Imao sam tada, a i sada, viziju stabilnog i jakog kluba. Ne bih pominjao razloge zbog kojih smo prekinuli saradnju. Možemo da je nastavimo i za taj nastavak imam predlog, da ne kažem uslov: da se ne menja sadašnji trener Saša Mrkić, koji je posle katastrofalno lošeg početka uspeo sa ekipom da izbori dve pobede“, podseća Bekvalac.

Postavlja se onda pitanje šta bi bila konkretna zaduženja Dragoljuba Bekvalca, na šta on ima spreman odgovor:
Moja razmišljanja kreću se isključivo u smeru reorganizacije i stabilizacije Radničkog. Ukoliko se dogovorimo da se vratim na Čair insistiraću da Mrkić i dalje radi sa fudbalerima i ostane prvi trener, a ja bih se prihvatio ponuđenog mesta tim menadžera i bio uz njega. Ubeđen sam da je to jedino što nedostaje superligašu sa Čaira u ovom trenutku i da bi to bilo najbolje rešenje“.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Dragoljub BekvalacRadnički NišSrbijaSuperligaVidak Perović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara