""
""

VEČITI: Ne govoru mržnje na internetu!

Vreme čitanja: 1min | pet. 17.05.13. | 18:10

"Posledice govora mržnje i diskriminacije na Internetu sve više se osećaju i u realnom svetu, zbog čega je neophodno raditi na podizanju svesti, pre svega mladih, i ozbiljno pristupiti rešavanju tog problema", poručila je ministarka omladine i sporta Alisa Marić

 

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde sutra će na teren stadiona u Humskoj, uoči početka 144. večitog derbija, istrčati u stilizovanim majicama na kojima će pisati "Ne govoru mržnje na internetu".

Izabrane vesti

Partizan i Zvezda će će na ovaj način pružiti podršku aktivnostima Ministarstva omladine i sporta i Nacionalnog komiteta za sprovodenje kampanje protiv govora mržnje na Internetu i poslati jasnu poruku da mržnji i nasilju nije mesto ni u virtuelnom, ni u realnom svetu.
"Kao ministar omladine i sporta i predsednica Nacionalnog komiteta, zahvaljujem se igračima i upravama dva naša najveća kluba što su prepoznali značaj ove akcije. Posledice govora mržnje i diskriminacije na Internetu sve više se osećaju i u realnom svetu, zbog čega je neophodno raditi na podizanju svesti, pre svega mladih, i ozbiljno pristupiti rešavanju tog problema", poručila je ministarka omladine i sporta Alisa Marić.

Ona je istakla da je Srbija među prvim zemljama koje su se uključile u evropsku kampanju za borbu protiv govora mržnje na Internetu, i u toj akciji računa na snažnu podršku Saveta Evrope i svih institucija u Srbiji.

Utakmica Partizan - Crvena zvezda igra se sutra od 19.30 na stadionu u Humskoj.

(FOTO: MN press)


tagovi

144. večiti derbiAlisa MarićFK Crvena zvezdaFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara