"Proto i Klještan"
"Proto i Klještan"

Vatreni derbi Belgije: Barsino dete dalo dva gola iz slobodnjaka sa 30 metara! Proto odbranio penal, Briž ostao lider (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.11.14. | 16:56

Aleksandar Mitrović na terenu 90 minuta, zaradio žuti karton, ali nije imao previše prilika protiv ljutog rivala - 2:2

Proto i KlještanRemi u derbiju za prvo mesto na tabeli! Pregrmeo je Klub Briž najteže gostovanje u belgijskom prvenstvu i iz Brisela odneo bod vredan ostanka na liderskoj poziciji Pro lige. U meču koji će se pamtiti po velikim promašajima na obe strane, gosti su slavili zahvaljujući španskom napadaču Viktoru Vaksezu, strelcu oba gola, od kojih je ovaj poslednji za izjednačenje pao minut pre kraja. I to na fenomenalan način - 2:2.

Vaskez je u heroja izrastao tako što je na sjajan način izveo slobodan udarac sa 30 metara i matirao Silvija Prota, preotevši mu status junaka meča, pošto je samo četiri minuta ranije golman Anderlehta odbranio jedanaesterac kapitenu gostujućeg kluba Tomiju Simonsu. U tim trenucima fudbaleri Briža su gledali direktno u poraz, mada su po svemu viđenom na stadionu Konstant van den Štok zaslužili makar bod.  I pre tog gola Vaskez je bio jedan od boljih aktera meča, a postigao je i gol u 26. minutu tako što je izveo slobodan udarac sa velike udaljenosti, lopta nikog nije zakačila i odsela je u mreži.

Izabrane vesti

Anderleht je, međutim, satkan od šampionskog materijala. Iako je odigrao traljavo i neprepozantljivo, svega 20 minuta jačeg tempa bilo je dovoljno timu Aleksandra Mitrovića da preokrene rezultat. Srpski reprezentativac i nije imao prilike da se istakne (igrao 90 minuta, zaradio žuti karton), ali je zato najpre je mladi Denis Prat (20) postigao lepo gol na pas Olivijea Dešahta, da bi iskusni štoper početkom drugog poluvremena - u jednom pravom pariodu Anderlehtove igre - postigao gol za 2:1 i, činilo se, poveo svoj tim do trijumfa.

A finiš meča bio je uzbudljiv kako i dolikuje derbiju. Ređale su se šanse na obe strane, ali su blistali golmani: Metju Rajan je uspeo da skine nekoliko zicer domaćim igračima, dok je na suprotnoj strani blistao Silvio Proto. Doduše, najpre se obrukao promašajem Kolumbijac Iskjuerdo, da bi u 85. minutu Proto odbranio penal.

Taj udarac Simonsa sa 11 metara je ukrotio, ali onaj Vaskezov sa 30 metara ne, pa je dete Barselone, nekadašnji saigrač Lea Mesija, Đerara Pikea i Seska Fabregasa u mlađim kategorijama katalonskog giganta zakucao loptu pod prečku i ostavio Klub Briž sa bodom više od Anderlehta.

PRO LIGA, 17. kolo

Petak:

Varegem – Gent 2:1
/Verbum 62, Sisako 80 – Geršon 18/

Subota:

Vesterlo – Šarlroa 2:3 (1:1)
/Šuterden 9, Rujsen 68 – Tenmon 15, Fore 61, Marinos 70/

Serkl Briž - Genk 0:1 (0:0)
/M'Bojo 84/

Mehelen - Ostende 0:0

Beveren – Muskron 2:1 (0:1)
/Emond 54, Destorm 90 - Dijabi 40/

Nedelja:

Anderleht - Briž 2:2 (1:1)
/Prat 33, Dešaht 55 - Vaskez 26, 89/

18.00 Standard - Kortrijk
20.00 Lirs - Lokeren

(FOTO: Action Images)


tagovi

AnderlehtBelgijaKlub BrižEvropaŽupiler Pro ligaViktor Vaskez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara