Vaterpolo klasik u Berlinu – ovog puta Hrvati su favoriti

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.09.18. | 10:46

Ne samo protiv Srbije, nego za zlatnu medalju

Ništa Delfinima ne znači podmlađivanje, niti izabranbici selektora Dejana Savića znaju za respect čak ni prema najkvalitetnijim selekcijama. Prosto, taj pobednički gen utkan je u DNK srpskog vaterpola. Pa čak i danas, kada je preko puta Hrvatska, sa nesumnjivo najjačim sastavom na Svetskom kupu u Berlinu, niko ne sme unapred da otpiše Srbiju.

Brutalnih 21:3 protiv Južne Afrike i sigurnih 14:8 protiv SAD pokazale su da Delfini i u Nemačkoj imaju čime da zaprete, te da ovu Savićevu postavu ne treba posmatrati kao drugi tim, već kao naslednike šampiona, momke koji će kroz koju sezonu i sami osvajati sve što im padne pod šapu.

Izabrane vesti

Ipak, Hrvati su danas favoriti. Ne samo u meču protiv Srbije, već i za osvajanje zlatne medalje na Svetskom kupu. Poveli su skoro pa najjači sastav, nedostaje samo kapiten Marko Joković, donekle Ivan Buljubašić. Potrajalo bi samo da pobrojimo ko fali u srpskom timu. Ali oni koji nisu tu nisu sada ni tema. Tema su Mandić, braća Rašović, Subotić, Vico…  Sa kvotom 3,15 na pobedu Srbije, a 1,55 na Hrvate jasno je kome se daju veće šanse. Ali po odlasku one generacije sa Šapićem, Vujasinovićem, Ikodinovićem nisu mnogi verovali ni u Filipovića, Prlainovića, Pijetlovića i ostale, pa eto – ispadoše oni još uspešniji.

Sad je reda da se mlađi istaknu. Njihovo vreme dolazi. Mada ne treba stavljati preterani pritisak. Hrvati su uostalom umeli da nas namuče i kad smo igrali u najjačem sastavu. Štaviše, na poslednja četiri susreta tri pobede Barakuda. Crnu seriju od tri poraza prekinuli smo pobedom od 9:7 u polufinalu Evropskog prvenstvu. Dobro se poznajemo, čak smo i trenirali zajedno pred Svetski kup.

I da podsetimo: u četvrtfinale idu sve četiri ekipe iz grupe, pa plasman odlučuje samo o protivniku na startu nokaut faze. U drugoj grupi trenutni plasman je sledeći: Nemačka (4 boda), Australija (2), Mađarska (2) i Japan (0). Mađari u poslednjem kolu idu na Japance, Nemci na Australiju.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FINA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara