"Džejk Livermor"
"Džejk Livermor"

Vaskrsnuće Džejka Livermora: Posle smrti deteta i kokainske zavisnosti na pragu povratka u Premijer ligu

Vreme čitanja: 3min | pet. 27.05.16. | 12:34

Engleski vezista predvodiće sutra uveče Hal na Vembliju nakon burne dve godine u kojima se borio sa ličnim demonima

Džejk Livermor

Džejk Livermor je poslednji put igrao na Vembliju u finalu FA kupa u maju 2014. godine, što su bila, kako kaže, srećna vremena. Sledećeg dana njegova devojka se porađala.

Izabrane vesti

Ravno 12 meseci posle finala pojavila se informacija da je engleski vezista pozitivan na kokain. Suočio se sa dvogodišnjom suspenzijom. Javnost se očekivano distancirala, za nju je on bio samo još jedan bahati fudbaler sa milionima u džepu uhvaćen kako koristi prvoklasnu drogu.

Istina, pak, nije bila poznata mnogima izuzev onima koji su se družili sa njim. Mali dečak, takođe nazvan Džejk, preminuo je tokom rođenja. U aprilu prošle godine Livermor i njegova devojka Danijela prošli su kroz novi pakao i istragu povodom smrti malog dečaka kako bi se utvrdile posledice od kojih je u bolnici preminuo sin fudbalera Hala.

Nekoliko dana kasnije, depresivni i očajni fudbaler uzeo je kokain, kako bi se rešio psihičkog bola. Posle toga bio pozitivan na doping testu.
„Bilo je to kao da sam izašao iz zatvora. Ljudi su konačno znali da se nešto loše dešava u mojoj glavi. Izgubio sam karakter i osećaj za sve dobro što sam radio u životu. Ali sam bar to bio ja. Umesto da glumim snažnog momka i da se foliram na poslu, u prodavnici ili na ulici i da pokazujem ono što ne osećam, ponašao sam se onako kakav sam bio. Slomljen čovek zbog smrti deteta, pogotovo kad adođem kući. Za mene je droga koju sam uzeo bila nevažna. Umesto nje mogao sam da uzmem pištolji i ubijem se, ili da se sluplam negde kolima… Veći problem je bila samodestrukcija koja me je zadesila“, ispričao je Livermor u potresnoj ispovesti Dejli Mejlu, a u susret finalu plej-ofa za ulazak u Premijer ligu koji njegov Hal igra sutra uveče protiv Šefild Venzdeja.

Standardan u Halu ove sezone

Posebno mu je teško zbog gubitka malog dečkića.
„Potpuno je drugačija situacija kada ostanete bez tek rođenog deteta. Moje srce i moja glava teško su prihvatili istinu o tome kako je dečak preminuo. Bol i patnja teraju vas na očajničke poteze, tako da i ne razmišljate o posledicama. Više od svega volim porodicu, ako mi uzmete deo familije faktički uzimate i deo mene kao ličnosti. I to mi se dogodio, izgubio sam se. Bio sam slomljen. Nisam mogao da se nosim sa gubitkom deteta i okolnostima koje je ono stvorilo, a svakodnevni pritisak se javio i oko opstanka Hala u Premijer ligi. Da sam razmišljao zdravom pameću uzeo bih slobodne dane, ali nisam nikoga želeo da izneverim, sve sam shvatao kao još jednu povredu koju ću prebroditi. Ali, tako razmišlja samo mozak koji nije bistar. Bila mi je potrebna pomoć, ali me je bilo sramota da je potražim, zbog roditelja, kluba i samog sebe. Čekao sam da mi se nešto samo desi, ali nije se desilo“, ispričao je Džejk Livermor.

(2,30) Hal (3,00) Šefild Venzdej (3,50)

Vezni fudbaler Tigrova bio je suspendovan od strane FA Engleske i Hala, a klub je ispao iz Premijer lige nekoliko nedelja kasnije.

Ipak, u septembru prošle godine, nezavisni odbor odlučio je da su poseldice gubitka sina bile glavni faktor zbog kojih je uzeo drogu, pa je dobio dozvolu da se vrati na teren bez ikakvih sankcija. Livermor je nastavio da trenira, a od kako se stavio na raspolaganje Stivu Brusu skoro da nije propustio ni minut ove sezone u Čempionšipu.

I u subotu uveče od  18 časova izaćiće sa Tigrovima na Vembli u pokušaju da vrati Hal u Premijer ligu. Ako im zbog ličnih problema prošle godine nije pomogao da ostanu u eliti, eto mu lepe prilike sada da im se oduži. I zbog malog Džejka...

(FOTO: Action Images)


tagovi

Stiv BrusŠefild VenzdejHal sitiEngleskaDžejk LivermorČempionšipbaraž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara