"Nikola Ninković"
"Nikola Ninković"

Varga: Savladaće Ninković sebe i biti što i jeste – biser srpskog fudbala

Vreme čitanja: 3min | pet. 20.09.13. | 12:36

“Sećate se da ste me isto prošle sezone pitali i za Mitrovića, a vidite gde je on sad“, komentariše pomoćni trener Partizana Zvonko Varga

Nikola NinkovićPomalo čudna situacija u Humskoj uoči prvenstvenog okršaja sa OFK Beogradom u šestom kolu Superlige. Nije se, naime, najviše pričao o samom rivalu, niti o pobedama crno-belih i liderskoj poziciji na tabeli. Već o najvećim problemima Partizana. Pre svih o Nikoli Ninkoviću, koji nikako da ispuni očekivanja i izraste u lidera srpskog šampiona u kojeg je projektovan.

Pomoćni trener Zvonko Varga, koji se obratio novinarima umesto prehlađenog šefa struke Vuka Rašovića, nema ipak ni najmanju sumnu da će Ninković pokazati da je talenat kakav se retko rađa i da ga dečje bolesti neće slomiti. Bez obzira što to zbog crvenog kartona neće to moći da uradi na dve naredne utakmice.
"Baš prošle godine u ovo vreme sam isto bio na konferenciji kad je Vlada Vermezović bio prehlađen i isto ste me pitali za Aleksandra Mitrovića. Rekao sam tada da će Aleksandar iz borbe sa samim sobom izaći kao pobednik i evo vidite gde je sad. Kod Nikole, priznajemo, sve ide malo sporije. Reč je o pravdoljubivom momku, ali on nikako da shvati da se u fudbalu dešavaju greške. Reaguje na njih i zbog toga svi patimo, ponajviše on sam. Međutim, verujte da struka pomaže, razgovara sa Ninkovićem, podstiče ga da reši problem u koji ulazi u afektu i siguran sam da će i on savladati sebe i da će biti to što jeste – pravi biser srpskog fudbala", nedvosmislen je Varga.

Izabrane vesti

Idealan sagovornik za još jedan akutni problem u Humskoj – deficit napadača. I sam je kao igrač bio u toj ulozi, a i u Partizanu je prevashodno zadužen za ofanzivne zadatke.
"Specifična situacija. Nisam je imao ni tokom igračke, ni tokom trenerske karijere. Znate i sami da je prelazni rok bio buran i da do poslednjeg dana nismo znali šta će biti sa Mitrovićem i Markom Šćepovićem. Moglo je da se desi i da ostanu, pa da imamo četvoricu napadača. Ovako će biti dosta prostora do zime da se radi sa Fofanom i Kojićem, koji su dobri napadači i sigurno će biti golova, a i oni će individualnim radom napredovati", optimista je Varga.

Zvonko Varga i Vuk RašovićKoji tvrdi i da crno-beli imaju kvalitetan tim, iako je javnost prilično skeptična posle ispadanja od Ludogoreca i Tuna u evropskim kvalifikacijama. Bugari su, međutim, u prvom kolu Lige Evropa dokazali da znaju da igraju fudbal savladavši PSV i to u Ajndhovenu (?!), dok je Tun minimalcem ispratio bečki Rapid.
"To pokazuje da je reč o boljim ekipama nego što je ovdašnja javnost imala sliku. Nama se nije namestilo da u tom trenutku igramo kako bi trebalo. Potrebno nam je vreme da se stabilizujemo. Predstojeće utakmice će pokazati da je ova ekipa ipak kvalitetna".

I konačno koja reč o OFK Beogradu.
"Dobra ekipa, koja je protiv Radničkog iz Niša pokazala kvalitet i nanela mu prvi poraz. Protiv nas će biti rasterećena i motivisana, a reč je o sastavu koji ima izvanredan balans mladosti i iskustva. S jedne strane su Golubović, Zdjelar, Čavrić, Škrbić i Ješić, a sa druge Damjanović, Perović i Bogavac koji svakoj ekipi u našoj ligi mogu da postignu gol. Zato moramo da odigramo dobro u odbrani i da zabeležimo pobedu", kaže Varga pred duel sa OFK Beogradom za koji će crno-beli otvoriti i severnu tribinu.

Nikola Gulan ubeđen je da će Partizan obradovati publiku.
"Dolazi nam mlada, ali iskusna ekipa, koja zahteva maksimalnu koncetraciju. U Srbiji ne postoje lake utakmice, ali mi smo Partizan i od nas se očekuje pobeda. Potrudićemo se da iskoristimo mane OFK Beograda i zadržimo lidersku poziciju, jer je to preduslov da kasnije osvojimo titulu kako bismo naredne godine igrali ovo što smo ove propustili".

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Nikola GulanNikola NinkovićFK PartizanSrbijaSuperligaZvonko Varga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara