""
""

Anderleht tone, Varegemu pobeda u derbiju i prvo mesto

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.04.13. | 22:55

U okršaju dva prvoplasirana tima belgijske Pro lige, najprijatnije iznenađenje sezone slavilo sa 2:1 protiv aktulenog šampiona

 

Izabrane vesti

Baš se zakuvalo u šampionskoj trci u Belgiji... Pobedom od 2:1 nad Anderlehtom u večerašnjem derbiju u petom kolu plej-of lige za šampiona, Zulte Varegem je izbio na prvo mesto na tabeli.

Varegem je najprijatnije iznenađenje šampionata i tokom cele sezone je vršio snažan pritisak na Anderleht, a u plej-ofu je bolje tempirao formu od slavnog kluba iz Brisela i sada drži sudbinu u svojim rukama. Pet kola pre kraja, imaju bod više od Anderlehta, ali i gostovanje večerašnjem rivalu u poslednjem kolu.

U sjajnoj atomsferi na stadionu u Varegemu, domaći su na fenomenalan način otvorili meč. Nujtink je srušio Lejea i skrivio penal, a Leje se nije dvoumio, preuzeo je ogovornost i pogodio sa bele tačke. Ni primljeni gol nije pokrenuo igrače Anderlehta. Bili su pasivni, pokušavali dugim loptama na De Sutera i M'Bokanija, a jedinu vrednu priliku su imali kada je Biglija dobro tukao iz slobodnog udarca.

A, onda je u 79. minutu usledio novi momenat oduševljenja na stadionu u Varegemu. Leje je asistirao za Malandu koji je doneo Varegemu krucijalnih 2:0. Moglo je da bude i 3:0, ali je Leje pokvario utisak kada je u 85. minutu promašio penal. Sve što je Anderleht uspeo da uradio je počasni pogodak M'Bokanija u finišu meča, kada je udarcem glavom iskoristio asistenciju Biglije.

Veliki udarac je doživeo Genk koji je na svom terenu poražen sa 0:2 od Briža i sada zaostaje pet bodova za Zulte Varegemom, a važio je za jednog od kandidata za titulu.

PRO LIGA (PLEJ-OF 1):

Lokeren – Standard 4:1 (2:1)
/Tembe 9, De Pu 24, Harbaui 70, 76 – M’Poku 32/

Nedelja:
Genk – Klub Briž 0:2 (0:1)
/Baka 21, Gudjonsen 89

Zulte Varegem – Anderleht 2:1 (1:0)
/Leje 14 penal, Malanda 79 - M'Bokani 90+1/


tagovi

AnderlehtBelgijaEvropaGenkKlub BrižLukas BiglijaM'Baje LejeŽupiler Pro liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara