"Rijad Mahrez"
"Rijad Mahrez"

Vardi slobodno odmori, Mahrez je tu, a ludi, ludi Lester na vrhu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 05.12.15. | 17:51

Het-trik Alžirca slomio Svonsi. Žiru rešetao i svoju i protivničku mrežu

Rijad MahrezŠale su već preplavile internet. Biće ova sezona u Engleskoj prilično dosadna. Jer u ovom trenutku izgleda kao da ne postoji niko dovoljno dobar da stane na put - Lester Sitiju! Naravno, šala je jedno, realnost nešto sasvim dobro, ali Lisice zaista igraju bolje od konkurencije. Čak i kada Džejmi Vardi - verovali ili ne - počne da promašuje. Serija od 11 ligaških utakmica na kojima je 28-godišnji napadač tresao protivničke mreže okončana je na Libertiju, ali Svonsi nije uspeo da zaustavi drugu udarnu igru gostujućeg tima. Rijad Mahrez leteo je po terenu i het-trikom podigao Lester do čela Premijer lige - 3:0 u 15. kolu takmičenja.

Imao je, doduše, Lester i blagi vetar u leđa, jer je utisak da je drugi gol Alžirca postignut iz ofsajda, ali i sreća mora da se zasluži, a izabranici Klaudija Ranijerija to rade iz nedelje u nedelju i to im se vraća. Samo jedan poraz i čak devet pobeda u prvih 15 kola verovatno je učinak koji prevazilazi očekivanja i najvećih optimista u klubu.

Izabrane vesti

Lester se tako popeo na kotu od 32 osvojena boda koji mu dozvoljavaju da se šepuri sa vrha tabele pošto je Mančester Siti nešto ranije poražen na gostovanju kod Stouka. Današnji ispit nije položio ni Mančester junajted odigravši bez golova sa Vest Hemom, dok je Arsenal uspeo da prebrodi izazov u vidu Sanderlenda, pošto je Olivije Žiru navijače na Emirejtsu prvo bacio na ivicu infarkta da bi pogotkom u 63. minutu ponudio lek - Tobždije su slavile sa 3:1. 

Naime, Džoel Kempbel je postigao prvi gol za Arsenal, ali je nespretna reakcija Francuza u poslednjim trenucima prvog dela igre prosula teško stečeno vođstvo u vodu. Žiru je, međutim, navikao na oscilacije poput onih na EKG izveštaju. Nije gubio glavu, već ju je iskoristio da postigne pobednički gol za proboj Arsenala do drugog mesta na tabeli sa 30 bodova. Aron Remzi je u poslednjim sekundama samo ukrasio pobedu.

Gradski rivali iz Mančestera stepenik su ispod tima iz Londona.

Razlog za nezadovoljstvo dobili su i u Totenhemu, iako su preko Dele Alija prvi stigli do vođstva na Vest Bromvičovom Hotornsu, ali samo da bi Džejms Meklin anulirao taj pogodak i ostavio Pevce na petom mestu na tabeli - 1:1. Aston vila može da žali za ispuštenom pobedom na gostovanju kod Sautemptona - i te kako da žali, jer bi joj bila prva posle četiri meseca - pošto je Oriol Romeu doneo Svecima izjednačenje uprkos katastrofalnoj postavci kod kornera posle kojeg je Džolion Leskot doveo tim iz Birmingema u vođstvo.

Premijer liga, 15. kolo:

Stouk - Mančester Siti 2:0 (2:0)
/Arnautović 7, 15/

Sautempton - Aston Vila 1:1 (0:1)
/Romeu 73, Leskot 44/

Svonsi – Lester 0:3 (0:2)
/Mahrez 5, 22, 67/

Votford – Norič 2:0 (1:0)
/Dini 30pen, Igalo 90+1/

Arsenal – Sanderlend 3:1 (1:1)
/Kempbel 33, Žiru 63, Remzi 90 - Žiru 45/

Mančester junajted - Vest Hem 0:0

Vest Bromvič Albion - Totenhem 1:1 (1:1)
/Meklin 39 - Dele Ali 15/

18.30 Čelsi - Bornmut

Nedelja:
17.00 Njukasl – Liverpul

Ponedeljak:
21.00 Everton - Kristal Palas

(FOTO: Action images)


tagovi

votfordVest Bromvič AlbionSautemptonSanderlendRijad MahrezPremijer ligaOlivije ŽiruNorič SitiLester SitiEvropaEngleskaAston VilaArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara