""
""

Vapaj zlatnih vaterpolista: Državo, pomozi!

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.06.15. | 16:42

"Klubovi nestaju bez sredstava, a mi se trudimo da to sprečimo. Sami ne možemo", poručio je predsednik VSS Milorad Krivokapić

Vaterpolisti Srbije ponovo su osvojili Svetsku ligu i doneli novo zlatnu medalju, ali to više i nije vest kada su oni u pitanju. Kao što, nažalost, nije vest ni da se ovaj sport suočava sa velikim finansijskim problemima uprkos vrhunskim rezultatima svih selekcija, pa i uspesima klubova.

Izabrane vesti

Povratak iz Bergama gde su u nedelju u finalu Svetske lige pobedili Hrvatsku sa 9:6, predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić iskoristio je da ponovo apeluje na nadležne koji mogu da pomognu.
“Šesto zlato u nizu, potvrda dobrog rada. Čestitke ekipi i stručnom štabu jer su ponovo pokazali visoku klasu. Predstoji nam Svetsko prvenstvo u Kazanju i siguran sam da će momci dati sve od sebe. Takođe, apelujem na veću pomoć države i društva kada je reprezentacija u pitanju, takođe i gradova i opština, posebno Beograda na pomoć klubovima. Oni nestaju bez sredstava a mi se trudimo da to sprečimo. Sami ne možemo“, rekao je predsednik VSS Milorad Krivokapić na beogradskom aerodromu.

Selektor Dejan Savić rekao je da je postojao pritisak u Bergamu zbog obaveze plasmana na Olimpijske igre, a sada ekipa putuje rasterećeno na Svetsko prvenstvo u Kazanju.
“Odlično je što smo u prvoj akciji ostvarili najvažniji cilj, obezbedjivanje olimpijske norme. Imali smo dosta problema sa povredama ali smo sve to prevazišli. Sada rasterećenije idemo u Kazanj, a cilj je medalja. Znamo da javnost od nas uvek najviše očekuje i moj posao je da pripremim ovu ekipu koja ima izrazito pobednički karakter“, naveo je on.

Kapiten nacionalnog tima Živko Gocić iskoristio je priliku da čestita svim reprezentativnim selekcijama koje su u prethodnom periodu osvojile neke medalje.
“Uradili smo veliki posao. Želeo bih da čestitam srpskom sportu na sjajnim rezultatima u toku protekloh deset dana.Fudbaleri, košarkašice, odbojkaši, sportisti u Bakuu. Svaka im čast. Mi nastavljamo po planu, ambicije ne nedostaju“, kazao je Gocić.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Živko GocićvaterpoloSrbijaMilorad KrivokapićDejan Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara