Vanakenove majstorije srušile Anderleht u najvećem belgijskom derbiju - sada Briž gleda sa vrha (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.08.18. | 17:02

Asistencija i gol donele igraču Briža epitet junaka

Briž je gazda u Belgiji. U velikom derbiju Pro lige, Briž na je na svom Jan Brejdel stadionu savladao Anderleht sa 2:1 u utakmici petog kola i naneo velikom rivalu prvi prvenstveni poraz.

Došao je Anderleht u Briž sa četiri vezena pobede u ligi, ali ako je negde mogao da padne, to je bila zapadna Flandrija. A Briž je svakako pokazao da ima kvalitet da odbrani šampionski tron.

Izabrane vesti

Sjajno prvo poluvreme odigrala su oba tima. Briž je poveo već u trećem minutu, kada je Hans Vanaken lepo centrirao iz kornera sa leve strane, a nigerijski napadač Emanuel Denis zatresao mrežu.

Nije dugo Anderleht morao da čeka na izjednačenje, jer je Nolidž Musona, nekada velika želja Partizana, iskoristio slabo postavljanje odbrane Briža i sa pet metara lagano pogodio mrežu.

Malo je bilo potrebno vremena igračima Briža da dođu sebi i ponovo preuzmu kontrolu nad onim što se dešava na terenu. A onda je, dva minuta pre kraja prvog poluvremena najbolji igrač Briža danas, Vanaken, ponovo bio u centru pažnje.

Posle sjajnog duplog pasa sa Rudom Vormerom, Vanaken je primio loptu na deset metara od gola, malom fintom bacio golmana na travu i plasirao mu loptu u malu mrežu.

Kao što je bilo očekivano, Anderleht je u drugom poluvremenu bio agresivniji rival, ali nije stvorio neke velike šanse za izjednačenje. A 12 minuta pre kraja utakmice sudija Vertenten je pokazao na penal posle faula Pulana na Amuzuu, ali je posle gledanja VAR-a video da je prekršaj bio van kaznenog prostora i preinačio odluku u slobodan udarac. Od toga nije bilo ništa, pošto se isprečio živi zid.

Uprkos svim pokušajima gostiju, odbrana Briža i pomalo nesigurni Letica nisu kapitulirali.

BELGIJA 1 - 5. KOLO

Petak
Ostende - Zulte Varegem 3:1 (1:1)
/Faes 35, Vandenriske 62, Sakala 88 - Harbui 27/

Subota
Standard - Sent Truden 3:2 (1:1)
/Faj 7, Luindama 81, Emon 90+3 - Bezus 17, Boli 69/

Muskron - Eupen 0:1 (0:1)
/Keita 29/

Antverpen - Serkl Briž 1:0 (0:0)
/Ovusu 48/

Šarlroa - Kortrajk 0:2 (0:1)
/Avenati 9, Mboji 90+1/

Nedelja
Klub Briž - Anderleht 2:1 (2:1)
/Denis 3, Vanaken 43 - Musona 19/

Gent - Lokeren 2:1 (0:0)
/David 79, Kvilitaja 87 - Sevaljos 59/

20.00:  (1,25) Genk  (6,50)  Vasland Beveren (10,00)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

 


tagovi

Hans Vanaken

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara