"Felaini i Dani Velbek"
"Felaini i Dani Velbek"

Van Galova lista za odstrel: Felaini i Ćićarito odlaze iz Mančestera! Dilema – kome dati traku? (ANKETA)

Vreme čitanja: 3min | uto. 15.07.14. | 17:25

Na transfer listi još Velbek, Zaha, Bebe i Anderson. Nova era Junajteda počinje sutra

Felaini i Dani VelbekNova era Mančester junajteda samo što nije počela. Luj van Gal bi do kraja dana trebalo da doputuje u Englesku, u sredu će ozvaničiti saradnju sa Crvenim đavolima, za četvrtak je zakazano prvo obrćanje medijima u svojstvu menadžera, a zatim sledi odlazak na pripreme u Sjedinjene Američke Države, gde će jedan od najuspešnjih svetskih klubova tražiti način da vrati izgubljeni ponos u sezoni u kojoj je Dejvid Mojes brzopotezno upropastio sve što je Aleks Ferguson gradio dve i po decenije.

A Luj van Gal ne želi da čeka. Mada je iz kluba dobio signal da bi može da odmori koliko želi, on se odmah latio posla i sastavio spisak igrača koji mogu da napuste Mančester. Na toj svojevrsnoj transfer listi nalaze se šestorica igrača, od kojih je najpoznatije ime Maruana Felainija. Utisak da za belgijsku reprezentaciju igra deleko bolje nego za Junajted, te da u premijernoj sezoni nije opravdao uloženih prilikom transfera iz Evertona navelo je Van Gala da pokaže visokom vezisti izlazna vrata i on će sigurno napustiti klub do kraja prelaznog roka.

Izabrane vesti

Engleski mediji prenose da su na prodaju još Dani Velbek, Ćićarito Ernandez, Vilfrid Zaha, Bebe i Anderson. Dakle, Van Gal je rešio da izgradi novi Junajted makar po cenu da neki od ovih igrača procvetaju u drugoj sredini.

No, to nije sve od poznatog stručnjaka.

KO ĆE BITI KAPITEN - RUNI ILI VAN PERSI?

Van Persi i Runi na treningu

Jedna od prvih odluka Van Gala u Mančester junajtedu biće imenovanje novog kapitena. Za sada nema informacija kome će poveriti traku, ali je jasno da su samo dva kandidata u konkurenciji  Vejn Runi ili Robin van Persi.

Čini se da obojica imaju jednake šanse, pošto je Runi pravi vođa tima i strelac najviše golova od svih aktivnih igrača u Premijer ligi, dok s druge strane i Van Persi ima liderske sposobnosti, što je dokazao predvodivši Holandiju do trećeg mesta na Mundijalu.

Minule sezone traku su, kad nije igrao Runi, nosili Patris Evra (na pragu Juventusa),  zatim Nemanja Vidić, ali se preselio u Inter, zatim Rio Ferdinand (potpisaće za KPR), kao i penzionisani Rajan Gigs.

Ko je sledeći?

VAN GAL NAREDIO ZAJEDNIČKE OBROKE POSLE TRENINGA

Van GalPoznat po neobičnim metodama, Luj van Gal je između ostalog naredio da igrači po završetku treninga odlaze na obavezne zajedničke obroke. To do sad nije bila praksa u Mančesteru, već je prvotimcima prepušteno da sami izaberu da li će ručati u Sportskom centru Karington ili na nekoj drugoj lokaciji, međutim, selektor Holandije insistira na uspostavljanju timskog duha i veruje da je ovaj potez, prema kome bi se za istim stolom našli i starosedeoci, novajlije i najtalentovaniji izdanci Akademije doprineo poboljšavanju atmosfere.

Uostalom, na sličan način je Van Gal uspostavio haromoniju u reprezentaciji Holandije, pošto je tokom Mundijala dozvoljavao igračima da se provode vreme sa porodicama ili devojkama, da se šetaju plažama, igraju tenis…

A svi znamo kako mu se vratilo…

(FOTO: Action images)


tagovi

Vejn RuniPremijer ligaMaruan FelainiRobin Van PersiLui Van GalEngleskaČičaritoEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara