""
""

Valensija se nije predala, ali PSŽ ide u četvrtfinale (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.03.13. | 22:38

Španci vodili na Parku Prinčeva sa minimalnih 1:0, ali to je bilo nedovoljno da se eliminišu pariški Sveci posle 1:2 na Mestalji

 

Izabrane vesti

Nisu odustali fudbaleri Valensije, nisu se predali, isprsili su se protiv  PSŽ na njegovom Parku Prinčeva, ali to nije bilo dovoljno. Valensija je vodila sa 1:0, bila na pragu da nadoknadi 1:2 iz prvog meča na Mestalji, ali je Laveci poravnao i ubio sve nade gostiju. Francuski tim ide u četvrtfinale Lige šampiona, iako to zbog večerašnje kukavičke igre i nije baš zaslužio… Ipak se isposatvilo da je pobeda iz prvog meča bila dovoljan zalog i primljeni gol u finišu te utakmice ih nije skupo koštao.

Izgleda da su u PSŽ pomislili da su sav posao završili pobedom u prvom duelu, ali igrači Valensije nisu mislili tako. Bili su ozbiljniji i ofanzivniji rival, imali bolje prilike i nadigrali PSŽ koji bez Ibrahimovića i Veratija nije ličio na sebe. Na sve to, Anćeloti je izveo kukavičku taktiku bez ijednog klasičnog napadača, što mu je bilo dovoljno da i pored poraza overi vizu za četvrtfinale.

Anćeloti nije ubacio Gameira umesto Ibre već se odlučio da Ezekijel Laveci, koji je ipak više krilni napadač nego izraziti golgeter, bude najbliži golu Valensije. Verovatno se uzdao i u tehničke kvalitete Lukasa Moure i Havijera Pastorea kojima ne treba mnogo prostora da zagorčaju život rivalu.

Valensija je krenula konkretnije i ofanzivnije, a prvu šansu je imao Soldado u 15. minutu kada je prevario Tijaga Silvu, ali ne i Sirigua. U finišu poluvremena je dobro zapretio i Žonas, ali je Sirigu izbio u korner.

Ono štro je najavila u prvom, Valensija je ostvarila u drugom poluvremenu. Došli su do preko potrebnog gola. Nekada najbolji strelac brazillske Serije A, Žonas je šutirao sa dvadesetak metara, lopta je zakačila njegovog zemljaka Aleksa i prevarila Sirigua. Tek tada se Anćeloti osvestio i u igru ubacio jedinog klasičnog raspoloživog napadača – Kevina Gameira. I upravo je Gameiro u 66. minutu stvorio šansu iz koje je Laveci poravnao rezultat. Guaita je odbranio prvi pokušaj, Argentinca, ali ne i drugi, pa je Laveci smirio napade Valesnije.

Regaovao je i trener gostiju, ubacio Valdesa i Pjatija, ali su Aleks i Tijago Silva zatvorili sve prilaze golu, pa Valensija do kraja nije dočekala tu zlatnu priliku koju je čekala, da meč odvede u produžetke.

Skupoceni tim Parižana je ispunio plan i plasirao se među osam najboljih u Evropi, a ostaje da se vidi kako će igrati u četvrtfinalu. Pogotovo što će Ibrahimović zbog suspenzije bizi nedostupan za prvi meč četvrtfinala. A, izgleda da PSŽ teško može nekoga da pobedi bez svoje prve violine, uprkos nekolicini kvalitetnih fudbalera.

Srpski arbitar Milorad Mažić je perfektno odradio posao bez ijedne greške i istakao kandidaturu za arbitražu čak i u četvrtfinalnim mečevima. 

PSŽ – VALENSIJA 1:1
/Laveci 66 - Žonas 55/
Sudija: Milorad Mažić (Srbija)

PSŽ (4-2-3-1): Sirigu – Žale (od 27. Van der Vil), Tijago Silva, Aleks, Maksvel - Matuidi, Tijago Mota (od 58. Gameiro) - Šantom, Pastore, Moura (od 83. Saho) – Laveci

Valensija (4-4-2): Guaita - Sisoko, Baragan, Viktor Ruiz, Matje – Albelda (od 46. Albelda), Feguli (od 64. Pjati), Pareho, Kosta – Žonas (od 76. Valdes), Soldado


tagovi

Ezekijel LaveciFrancuskaLiga šampionaMilorad MažićPari Sen ŽermenŠpanijaValensijaŽonas Marten

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara