"Soldado vara Hauarda"
"Soldado vara Hauarda"

Vajt Hart Lejn slavi: Soldado se porodio! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.11.14. | 18:47

Prvim ligaškim golom posle devet meseci Španac doneo Totenhemu pobedu nad Evertonom

Soldado vara HauardaDevet meseci, koji dan gore-dole, potrebno je ženama da podare život. Otprilike toliko trebalo je Robertu Soldadu da prekine golgeterski post koji se u Premijer ligi protezao još od 2. marta i okršaja sa Kardifom kada je pogodio za 1:0. U 13. kolu nove sezone Španac se još jednom poklonio i navijače Totenhema častio pobedom nad Evertonom od 2:1.

Prvim posle dva uzastopna razočaranja na Vajt Hart Lejnu (porazi od Stouka i Njukasla). I svojim prvim posle 539 ligaška minuta! Toliko kritika je u međuvremenu pretrpeo Soldado da bi fraza da mu je "veliki teret pao sa pleća" zaista delovala nekako mlako.

Izabrane vesti

Neoprezna odbrana Evertona mu je ovaj put priskočila u pomoć. Lako je ispala iz igre, Aron Lenon je na vreme uočio rupu, a Soldado uspeo da uradi ono što mu je u Valensiji bila rutina, a u dresu Totenhema noćna mora – da iskoristi jedan na jedan situaciju sa protivničkim golmanom. Tim Hauard je drugi put na meču kapitulirao.


Prethodno ga je na pleća bacio i Kristijan Erikson mada se kod prvog gola Pevaca ništa ne može zameriti iskusnom Amerikancu. I tada su ga saigrači ostavili na vetrometini. Prvi šut je Hauard zaustavio, ali je spora odbrana Karamela dozvolila Kristijanu Eriksona da uhvati odbitak i prefinjenim lobom anulira prednost koju je Evertonu doneo Kevin Miraljas.


A kakav je to samo gol bio Miraljasa. Pravo remek delo.

Posle jedne loše ispucane lopte fintom se baš pored Soldada izborio za prostor za šut i poslao neodbranjiv projektil u same rašlje Uga Lorisa. Gol za TV špice. I za nauk Pevaca, koji su šest od 18 prvenstvenih golova primili u uvodnih 15 minuta utakmice.

Protiv Everona im se to ipak nije obilo o glavu, iako je sudija Majkl Oliver možda propustio da u samom finišu utakmice svira penal za Everton zbog igranja rukom Federika Facija. Progledao je kroz prste Totenhemu, pa su se izabranici Maurisija Poketina probili do deobe šestog mesta na tabeli sa ljutim londonskim rivalom Arsenalom.

PREMIJER LIGA, 13. kolo:

Sautempton – Mančester Siti 3:0 (0:0)
/Jaja Ture 51, Lampard 80, Kliši 88/

Totenhem – Everton 2:1 (2:1)
/Eriksen 21, Soldado 45+1 – Miraljas 15/

Subota:

Vest Bromvič Albion – Arsenal 0:1 (0:0)
/Velbek 60/

Barnli – Aston Vila 1:1 (0:1)
/Ings pen 87 - Kole 38/

Liverpul – Stouk 1:0 (0:0)
/Džonson 85/

Mančester junajted – Stouk Siti 3:0 (2:0)
/Smoling 16, Runi 42, Van Persi 66/

Kvins Park Rendžers – Lester Siti 3:2 (2:1)
/Morgan autogol 37, Fer 45, Ostin 73 – Kambijaso 4, Šlup 67/

Svonsi – Kristal Palas 1:1 (1:1)
/Boni 15 – Jedinak 25/

Vest Hem – Njukasl 1:0 (0:0)
/Kresvel 56/

Sanderlend – Čelsi 0:0

(FOTO: Action images)


tagovi

EngleskaEvertonEvropaKevin MiraljasKristijan EriksenPremijer ligaRoberto Soldado

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara