"Uroš Kovačević, Lisinac, Petrić i Podraščanin"
"Uroš Kovačević, Lisinac, Petrić i Podraščanin"

Vade nas samo dva rezultata za polufinale Svetske lige

Vreme čitanja: 1min | čet. 06.07.17. | 08:31

Posle poraza od Amerikanaca, odbojkaši Srbije večeras moraju da pobede Francusku

Uroš Kovačević, Lisinac, Petrić i PodraščaninJedna šansa je propuštena, ostala je još jedna. Odbojkaši Srbije poraženi su u drugom kolu Grupe K završnog turnira Svetske lige i da bi se plasirali u polufinale takmičenja u kome brane trofej potrebna im je pobeda večeras protiv Francuske (22.40).

Izabranici Nikole Grbića su sinoć u brazilskoj Koritibi položili oružje pred selekcijom Sjedinjenih Američkih Država (1:3), ponajviše zbog toga što nisu imali rešenja za sjajnog Tajlora Sandera, koji je poentirao čak 22 puta i doveo naše momke u prilično nezgodan položaj.

Izabrane vesti

Aleksandar AtanasiejvićOvim trijumfom, Amerikanci su obezbedili plasman u polufinale - tamo su još i Kanađani iz Grupe J - a da bi i Srbija prošla među četiri najbolja, i stekla pravo da brani zlatu osvojeno u Krakovu minulog leta, poterebno je da savlada Francusku 3:0 ili 3:1. Što će biti prilično zahtevan zadatak, s obzirom da smo prethodna dva međusopbna duela sa ovom reprezentacijom izgubili (1:3, 2:3).

Inače, protiv Sjedinjenih Američkih Država najbolji u našem timu bio je Aleksandar Atanasijević (19 poena), dok je dvocifreni bio još samo Srećko Lisinac sa 15.

U Grupi J, Kanada je obezbedila plasman u polufinale pobedom nad Rusijom 3:0.

U poslednjjem kolu, danas se sastaju:

GRUPA J
Brazil - Rusija (20.05)

GRUPA K
Srbija - Francuska 22.40

(FOTO: MN Press)


tagovi

Aleksandar AtanasijevićMuška odbojkaška reprezentacija SrbijeOdbojkaodbojkaška Svetska ligaSrećko Lisinac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara