"Radonjić i Obradović"
"Radonjić i Obradović"

KRAJ: Demonstracija moći! Crvena zvezda - Fenerbahče 65:88 (VIDEO)

Vreme čitanja: 7min | pet. 08.01.16. | 21:36

Pratite tekstualni prenos meča TOP 16 faze Evrolige

Radonjić i Obradović

Apsolutno zaslužena pobeda turskog predstavnika u Pioniru. Lako i ubedljivo Fenerbahče je savladao Crvenu zvezdu 23 razlike. Luiđi Datome jeste postigao 21 poen, ali je parketom dominirao Jan Veseli, koji je osim 15 poena imao i 15 skokova i pet blokada. Kod Zvezde Kvinsi Miler je dao 21 poen, dok razlog poraza leži u činjenici da je Majk Cirbes zabeležio samo pet poena.

Izabrane vesti

KRAJ! Crvena zvezda - Fenerbahče 65:88!

40. minut: Kinsi nije pogodio, ali se posle dobre odbrane Štimac postarao da zakuca, a Bobi Dikson trojkom potvrđuje pobedu Fenera - 

40. minut:  Ekpe Judo je pogodio oba penala - 63:85.

39. minut: Kvinsi Miler je ubacio trojku - 63:83.

37. minut: Dejan Radonjić je ubacio na parket Rebića. Čisto da stekne iskustvo. A Bobi Dikson ide na polaganje- 81:60. Ovo je najveća razlika u korist Fenerbahčea.

36. minut: Potpuna konfuzija u Zvezdi. Još jedna izgubljena lopta. Zatim Bobi Dikson ubacuje trojku - 79:60.

35. minut: Štimac poentira na pad Micića, ali Jan Veseli je brutalno dobar. Dominira - 76:60.

35. minut: Luiđi Datome iz okreta za 58:74.

35. minut: Pogađa Štimac - 58:72.

34. minut: Veseli je uhvatio loptu pod tuđim košem i još jednim zverski zakucao. Ima 13 poena, 12 skokova, dve asistencije i čak pet blokada. Jer, upravo je pogodio trojku - 56:72.

33. minut: Zakucava Kvinsi Miler. A onda pogađa i trojku. Spustila se Zvezda na minus 11 - 56:67.

33. minut: Miler je realizovao oba penala, Zvezda se opet odbranila, ali šta večeras radi Jan Veseli. Čudesno. Još jedna banana. Ovoga puta nad Gudurićem. Šta sve radi Veseli pogledajte OVDE.

32 minut: Veseli je nezaustavljiv. Judu je promašio trojku, ali se Leteći Čeh zaleteo sa pet petara i zaverski zakucao pored neopreznog Milera. Marko Gudurić ima oodgovor u ivudu trojke. Ali, opet taj Jan Veseli. Nema odbrane od njega - 67:49.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE.

30. minut: Odbanila se Zvezda, međutim, odigrala je ispod svog nivoa, izgubila ovaj period 18:22.

30. minut: Judo koristi konfuziju u Zvezdinoj odbrani, a Vasa Micić daje trojku za Zvezdu - 46:63.

30. minut: Faul Veselog. Miler dvaput precizan - 43:61.

29. minut: Judo je vratio Zvezdu na plus 20 - 61:41.

29. minut: Gudurić na liniji penala - precizan samo jednom - 40:59.

28. minut: Kvinsi Miler je dirao loptu pošto se ona odbila o tablu i nacrtao Feneru još ubedljivije vođstvo - 59:37. Gudurić je realizovao oba slobodna bacanja - 39:59.

27. minut. Datome je pogodio oba bacanja i doveo Turke do 20 poena viška - 57:37.

26. minut: Brzopletost je koštala crveno-bele, a Luiđi Datome stigao do 15. poena - 55:37.

25. minut: Opet samo jedno od dva bacanja pogađa Cirbes - 27:52. U nastavku greši Fener, Tejić je fauliran, a to je treći prekršaj Diksona. Tejić je promašio oba penala.

24. minut: Nastavlja se serija trojki gostiju, pogodio je Bogdan Bogdanović. Vraća Marko Gudurić, pre njega je bio precizan Kinzi - 36:52.

23. minut: Sad je trojku pogodio i Pero Antić, diže prednost na +18. Fener vodi 49:31.

23. minut. Fener ima maksimalnih 15 poena viška. Najpre Datome, a posle kontre i trojka Diksona.

22. minut: Dobra odbrana domaćina. Kinzi krade loptu, a Jović pogađa - 31:41.

21. minut: Neverovatan broj izgubljenih lopti Crvene zvezde, ni prvi napad u drugom delu domaćin nije iskoristio. A na sve se nadovezao polovičan učinak Majka Cirbesa sa penala - 29:41 .

POČELO JE DRUGO POLUVREME!

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - Zvzda je odigrala izuzetno lošu drugu deonicu, postigla samo osam poena, nije imala rešenje u napadu i to je glavni razlog što na velikom odmoru ima zaostatak od 13 poena. Kod domaćina Kvinsi Miler ima devet, a Stefan Jović šest poena, dok Fenerbahče predvodi Luiđi Datome sa deset poena. Pero Antić je odigrao sjajnu rolu i ima devet koševa, Judo je dao osam, a Jan Veseli - iako je promašio četiri bacanja - sakupio četiri poena, sedam skokova i tri blokade.

20. minut: Još jedna izgubljan lopta domaćina i pogodak Juda. Njegov osmi - 41:28.

20. minut: Datome pogađa trojku. Ima deset poena. Ima i Fener najveću prednost na ovom meču - 39:28.

19. minut: Jović krade loptu, pa biva fauliran. Zvezdin plej je pogodio jedno od dva bacanja - 28:36.

19. minut: Opet Zvezda gubi loptu.

19. minut: Nema prolaza pored Fenerove odbrane, banana Veselog nad Dangubićem, ali greši i Čeh u napadu.

18. minut: Miler nije pogodio šut, za Zvezdu je problem što je na suprotnoj strani Amerikanac napravio već tri faul i mora iz igre. Menja ga Dangubić. Antić sa penala oba puta siguran - 27:36.

18. minut: Igra se u serijama. Poenima Datomea i trojkom Antića gosti su opet odmakli 34:29.

17. minut: Faul Hikmana nad Milerom, Amerikanac je siguran sa linije penala i posle minus devet opet je u igri - 27:29.

16. minut: Živnula je Zvezda, trojka Jovića - 25:29. Cirbas hvata loptu pod svojim košem.

16. minut: Greši se obostrano u ovim trenucima u Pioniru.

15. minut: Jović je bio dobar u odbrani, pa uz dosta muka na suprotnom kraju terena Majk Cirbes prekida ovu seriju gostiju - 22:29.

15. minut: Ušao je i Marko Gudurić, ali ga je sačekao Jan Veseli i - izblokirao. Hikman krade loptu.

14. minut: Nestvarno! Vladimir Štimac je promašio dva zicera, a onda iz čiste pozicije nije uspeo da pogodio ni Marko Simonović. Zato na suprotnoj strani Veseli polaže za 29:20 i tera Dejana Radonjića da zove tajm-aut.

13. minut: Hikman je u igri za Fener. A Miler se vraća za Zvezdu. Zakucava Pero Antić - 20:27. Turci su u seriji od 7:0.

13. minut: Opet Zvezda nije iskoristila napad. Srećom po nju, Antić pravi faul, pošto Dikson nije pogodio otvorenu trojku. Sad je promašio i Dangubić. 

11. minut: Ušao je Štimac, ali iz dva napada još nema koša. Doduše, dobro se i brani Zvezda. Bogdanović iz kontre pogađa lake poene - 20:25.

KRAJ PRVE ČETVRTINE: Loše odrađen poslednji minutz Zvzede, čiji kapiten Branko Lazić ima već tri faula.

10. minut: Dangubić je upropastio poslednji napad domaćina, a za sedam sekundi Fener došao do tri poena. Bobi Dikson je pogodio pod faulom Lazića i sa penala doneo prednost gostima - 23:20. 

10. minut: Pogađa Micić, ali i Bogdanović - 20:20.

9. minut: Pero Antić se izbodio za drugi napad Fenera i poentirao iz teške pozicije - 18:18.

9. minut: Judo je iskoristio oba penala - 15:16, ali Miler pogađa trojku - 18:16.

8. minut: Vodi Crvena zvezda! Prvi put. Posle još jedne sjajno odrađene defanzive poentirao je Nemanja Dangubić - 15:14. Serija domaćina 8:0.

8. minut: Dobra odbrana Zvezde i laki poeni Milera za potpuni povratak u život 13:14.

7. minut: Kvinsi Miler sa linije slobodnih bacanja vraća Zvezdu na minus tri - 11:14

6. minut: Jan Veseli je promašio još dva penala.... Doduše, crveno-beli su opet izgubili loptu. Sad su se malo konsolidovali u odbrani.

6. minut: Kinziiiiiii sa sedam metara - 9:14.

5. minut: Datom je pogodio samo jedno slobodno bacanje, a na suprotnoj strani Nemanja Dangubić lako poenatira. Vraća to Jan Veslei pod košem Zvezde - 7:14.

5. minut: Pogađa Kinzi - 5:11.

5. minut: Veseli je promađio oba bacanja. Kinzi je na parketu, a Datome iz drugog napada pogađa iz teške pozicije - 3:11.

4. minut: Cirbes polovičan sa linije slobodnih bacanja - 3:9.

3. minut: Tek sad Zvezda pogađa prve poene, preko Jovića 2:7. Vraća Datome 2:9.

3. minut: Judo je siguran sa linije penala - 0:7.

3. minut: Očajan pas Kvinsija Milera. Crveno-beli opet nisu iskoristili napad.

2. minut: Miler i Simonović ne koriste još dva napada domaćina. Fener je ''zategao'' odbranu. Judo na suprotnoj strani sa poludistance jedva pogađa - 0:5.

2. minut: Lazić je promašio đšut za tri. Dikson nije. Gosti vode 3:0.

1. minut: Zvezda nije iskoristila svoj, a Bogdanović napad za Fenerbahče.

UTAKMICA JE POČELA!

Startna petorka Crvene zvezde: Jović, Lazić, Simonović, Miler, Cirbes.

Startna petorka Fenerbahčea: Dikson, Bogdanović, Judo, Datome, Veseli.

--------------------------------------------------------

Prvi ovosezonski sportski spektakl u Beogradu. Da li sa srećnim epilogom? Crvena zvezda dočekuje skupoceni sasatv Fenerbahčea, sa samo jednom željom - da konačno uzme meru turskom klubu.

Konačno, jer do sad nije. U tri ovosezonska međusobna duela ekipa Željka Obradovića redovno je izlazila kao pobednik. Najpre u pripremnom periodu (88:65), zatim i u uvodnom delu Evrolige (74:60 u Beogradu i 79:61 u Istanbulu), pa je duel drugog kola Grupe E TOP 16 faze prilika da srpski tim vrati deo dugova.

Doduše, bez Boriše Simanića, koji nije u konkurenciji za večerašnji meč.

U potrazi za tapkarošimaBez obzira na nesrećni poraz u Turskoj od Efesa i rezultatski neuspeh u derbiju Jadranske lige sa Cedevitom, Delije i te kako veruju ekipi Dejana Radonjića. O tome svedoče reči našeg reportera sa lica mesta, Nikole Stojkovića, koji javlja da su se sat i po pre početka meča navijači raspitivali gde se nalaze tapkaroši, u nameri da kod njih nabave ulaznicu za važan duel.

Luiđi Datome namešta rukuA u hali - već vri! Sat vremena pre početka meča u Pioniru je bilo 4.000 ljudi, sad ih već ima više od 7.000, a nema sumnje da će Crvena zvezda imati snažnu podršku sa tribina i da će iste biti otežavajući faktor gostima, koji se - bez obzirana iskustvo - ne sreću često sa ambijentom koji je „progutao“ Real Madrid, Himki, Bajern...

Solidno pupunjene tribine sat vremena pre početkaPublika je tokom zagrevanja, očekivano, zvižducima „počastila“ Fenerove adute Bogdana Bogdanovića i Jana Veselog, s obzirom da je reč o nekadašnjim košarkašima Partizana.

Grujić, Rendulić i JovanovićPola sata pre početka meča u dvoranu je ušetao Marko Grujić. Novi fudbaler Liverpula došao je da podrži košarkaše, zajedno sa kolegama iz fudbalskog tima, Zoranom Rednulićem i Vukašinom Jovanovićem. Razumljivo, dobio je Grujić velike ovacije cele hale.

Ispod Fenerovog košaA evo kako je izgledao susret nekadašnjih košarkaša Partizana, Bogdana Bogdanovića i Tarensa Kinzija

Bogdanović i Kinzi

Pratite MOZZART i na Vajberu!

 

 


tagovi

uživoPionirKK FenerbahčeKK Crvena zvezdaFenerbahčeEvroligaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara