""
""

KRAJ: Crvena zvezda - Cedevita 84:73

Vreme čitanja: 7min | uto. 11.04.17. | 20:15

Pratite tekstualni prenos meča na sajtu MOZZART Sporta

40. minut: Sve je ovde gotovo. Crvena zvezda vodi sa 2:0 u seriji. Sledeći meč je u Zagrebu.

Izabrane vesti

39.minut: Dženkins pogađa oba penala. Sve je to delo Branka Lazića - 84:69

38.minut: Trojka Šurne. Međutim, Zvezda je na plus 13. Lazić kupi lopte na obe strane. Stigao je do sedmog skoka - 82:69

37.minut: Volters preko ruke postiže trojku. Zvezda beži na plus 14. Pa onda asistencija ka Kuzmiću - 82:66

36.minut: Volters je  došao do 11 poena. Pogodio je sa linije bacanja, ali Tomas odgovara - 77:66

36.minut: Šurna je blokirao Tompsona na zakucavanju, ali Begić promašuje. Zvezda ne može da se sastavi u ovim trenucima, ali ne koriste to gosti - 75:63

35.minut: Džejms odlično igra u ovom periodu. Ponovo je pogodio iz prodora - 75:63

34.minut: Ugurao je Marko Simonović loptu u koš. Prvi poeni Zvezde iz igre u poslednjoj četvrtini - 75:61

34.minut: Samo 12 razlike za Zvezdu. Serija Zagrepčana od 7:0. Mora da reaguje Dejan Radonjič - 73:61

33.minut: Džejms je pogodio tri penala. Evo Zagrepčana na minus 16 - 73:57

32.minut: Polovično je precizan sa penala Dangubić - 73:54

32.minut: Zvezda je promašila osam vezanih pokušaja za tri poena. Bez velike štete. Džejms je pogodio dva bacanja - 72:54

31.minut: Babić otvara poslednju deonicu poenima iz kontre - 72:52

KRAJ TREĆE ČETVRTINE: Bjelica odlično završava četvrtinu. Opali su Zvezdini procenti, ali srpski šampion je povećao prednost i praktično rešio pitanje pobednika - 72:50

30.minut: Volters je u seriji. Pogodio je uz faul Katića. Ponovo Zvezda ide na plus 20 - 70:48

29.minut: Volters karakterističnim flouterom poentira. Lazić dobija ovacije punog Pionira. Sjajna skakačka partija Branka Lazića.

28.minut: Nema Cedevita unutrašnju igru promašio je Begić, ali onda je zakucao posle promašaja Bjelice - 65:48

27.minut: Dve prodate lopte Zvezde. Međutim, Krušlin je loš u kontri, a Lazić to kažnjava zakucavanjem. Odmah reaguje Poceko. Slabo je Cedevita iskoristila period loše igre domaćina - 65:46

26.minut: Lope vesti za goste. Povredio se Boutrajt prilikom istrčavanja kontre. Ponovo zadnja loža. Ne deluje nimalo naivno, jeca Amerikanac. Izgleda da se rizik nije isplatio. Boutrajt uz pomoć Poceka napušta teren i dobija apaluze.

25.minut: Cedevita je ispunila bonus posle faula Boultrajta nad Dženkinsom. Zvezdin bek je siguran sa penala - 63:44. Zaslužio je aplauze Dženkins. 

25.minut: Kad je teško - Dženkins. Kao tenk je prošao kroz odbranu Cedevite. Prekinuo je i Bilan seriju pogotka - 61:44

24.minut: Mora da reaguje minutom odmora Radonjić. Cedevita je smanjila prednost crveno-belih posle još jednog polaganja Mire Bilana - 59:44

24.minut: Evo i Mire Bilana. Pre toga je Lazić promašio trojku - 59:42. Nedostaje Zvezdi tečnost u napadu. 

23.minut: Volters prekida nešto slabiji period Zvezdine igre. Driblao je dobirh deset sekundi i položio uz faul Krušlina - 59:40

23.minut: Serija Boutrajta 6:0. Majstorija Amerikanca. Pogodio je trojku uz faul Mitrovića - 57:40

22.minut: Još jedna promašena trojka. Ponovo je Volters bio neprecizan iz čiste situacije - 57:44

22.minut: Krušlin pravi faul nad Kuzmićem posle promašaja Voltersa. Promašuje Džćenkins, ali Zvezda krade još jednu loptu. I dalje smo bez poena u ovoj četvrtini.

21.minut: Saša Pukl je zahtevao da se pojedini navijači iz prvog reda  udalje. Promašio je Volters, ali Lazić krade loptu Bilanu.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

BUM, BUM,BUM,BUM - GUDURIĆ. Ponovo trojka u poslednjoj sekundi. Zagrepčani su u nokdaunu. Zvezda igra kao tokom decembra i januara u Evroligi. Možda i najbolje ofanzivna partija crveno-belih u sezoni. Crveno-beli šutiraju trojke odličnih 56 posto (9:16). Nema rešenje Poceko. Najefikasniji je Dangubić sa 11 poena, Mitrović, Gudurić i Dženkins su dodali po deset.

20.minut: Dva penala pogađa Džejms - 54:34. Još 15 sekundi do kraja prvog poluvremena. Tajm-aut za Radonjića.

20.minut: Lazić dodaje još dva poena sa penala. Još 30 sekundi do kraja prvog poluvremena - 54:32

19.minut: Lazić pogađa jedno bacanje - 52:32

19.minut: Pogodio je Boutrajt jedno bacanje. Bar na kratko da prekine seriju crveno-belih - 51:32

19.minut: Razbijena je Cedevita. Brutalna napadačka partija Crvene zvezde. Dangubić je nezaustavljiv, ponovo je pogodio za tri. Potom je zasrljao Bilan i sve je to kaznio Dženkins u kontri - 51:31

17.minut: Traje serija Zvezde. Peta ukradena lopta i polaganje Gudurića u kontri. Prekinuo je sve to Bilan - 46:31

17.minut: Dženkins uništava Cedevitu u ovim trenucima. Pet vezanih poena sjajnog Amerikanca. Trojka, pa dvojka posle ofanzivnog skoka - 44:29. Zvezda ima veliku prednost.

16.minut: Nema trojke Dženkinsa. Na terenu je i Dion Tompson zbog ličnih grešaka Bjelice i Kuzmića. Babić pravi korake. Zvezda ostaje na plus deset - 39:29.

15.minut: Smanjuje Cedevita na minus deset posle poena Krušlina. Prethodno je Dženkins izgubio loptu. Tajm-aut Radonjić. 

15.minut: Vezuje Bilan koševe sa penala i ostavlja Cedevitu u životu - 39:27

15.minut: Ovo su već čudne pojave u Pioniru. Kapiten Mitrović pogađa još jednu trojku - 39:25. Kuzmić dobija još jedan faul.

15.minut: Miro Bilan je pogodio dva bacanja - 36:25

15.minut: Trojka kapitena Mitrovića. Kao i Dangubiću i njemu gosti ostavljaju prostor, a on to kažnjava - 36:23

14.minut: Pogodio je kapiten Mitrović sa distance. A na drugoj strani još jedan neverovatan poen. Autokoš - 33:23

13.minut: Bjelica je napravio dva brza faula. Mora Kuzmić na parket. Šurna je promašio trojku.

13.minut: Zasrljao je Volters u kontri. Cedevita je u životu zahvaljujući odličnom šutu za tri poena - 4/5. I dalje su na dva pogotka za dva poena.

12.minut: Tehnička za Poceka. Lazić pogađa bacanje4 - 31:21

12.minut: Babić pogađa trojku uz zvuk sirene. Neverovatno.Treća takva trojka gostiju. Prethodno su domaći tražili preko pola.

11.minut: Bjelica polovično precizan - 30:18.

11.minut:Nesportski faul Begića nad Bjelicom. Zvezda ima šansu da pojača prednost.

11.minut: Faul Voltersa u napadu nad Babićem. Međutim, Zvezda još jednom krade loptu.

BAAAAAAM! Trojka Gudurića u poslednjoj sekundi prve četvrtine. Sa deset metara, kao kap. Šuterski Crvena zvezda vrlo raspložena, pogodila je četiri trojke. Za dva poena šutira odličnih 8/11

10.minut: Šurna pogađa neverovatnu trojku. Ušunjala se lopta u koš - 26:18

10.minut: Dangubić je nezaustavljiv u ovoj četvrtini. Pogodio je drugu trojku. Ima stopostotan šut iz igre Dangubić i osam poena - 26:18

9.minut: Tomas je izvukao faul Dangubića i potom realizovao jedan penal - 23:15

9.minut: Mora da reaguje Poceko minutom odmora. Još jedna ukradena lopta domaćih igrača i Volters polaže u kontri. Zvezda dominira u svim segmentima igre, Kuzmić je skakački raspložen. Zvezdin centar već ima 6 poena i dva skoka.

8.minut: Puštaju Dangubića gostujući igrači i on to obilato koristi. Sad je pogodio za dva.Međutim, Tomas pogađa trojku - 21:14

8.minut: Evo i trojke Simonovića. Prva u ovoj polufinalnoj seriji. Međutim, ne da se Cedevita. Begić je zakucao - 17:11

7.minut: Žganec je pogodio oba penala i prekinuo mini seriju Zvezde. U igri je Šurna - 14:9. Za zvezdu je u igri i Volters.

7.minut: Odgovara Zvezda. I to sjajano. Prvo Gudurić za dva, pa Dangubić trojka. Za razliku od početka prve utakmice crveno-beli odlično šutiraju za dva - 5/6.

6.minut: Kakva trojka Boutrajta. U poslednjoj sekundi napada pogodio je preko Dangubića

5.minut: Buuuum! Zakucavanje Kuzmića. Poeni Zvezde posle ofanzivnog skoka. Ne može Žganec da parira Kuzmiću - 9:4.

4.minut: Oba puta je pogodio Žganec, ali potom je odgovorio Kuzmić. Prvi poeni Zvezdinog centra - 7:4.

4.minut: I odmah faul Simonovića. Na liniju bacanja će Žganec

3.minut: Konačno poeni za Cedevitu. Nadigrao je Bilan Kuzmića u situaciji jedan na jedan. Luka Mitrović već ima dve lične greške. Odmah reaguje Radonjić i ubacuje Simonovića.

2.minut: Odličan početak Zvezde. Crveno-beli već imaju tri ukradene lopte. Pogodio je Luka Mitrović u kontri, prethodno je Lazić ukrao loptu Boutrajtu - 5:0.

2.minut: Tamo gde je stao juče Dženkins je nastavio i na početku  druge utakmice. Pogodio je uz faul. Prethodno je Dangubić ukrao loptu Boutrajtu

1.minut: Promašio je Mitrović trojku, potom Laziću ispada lopta. Slab napad crveno-belih.

1.minut: Cedevita je počela sa Boutrajtom u petorci. Crvena zvezda u standardnoj postavi. Promašio je Džejms trojku, odbranila se Zvezda.

UTAKMICA JE POČELA

18:27 - Iz Minhena se vratio Stefan Jović. Nažalost, on će duel u Pioniru gledati u civilu. 

18:25 - U toku je predstavljanje timova. Dvorana Pionir nije krcata, ali imaće srpski šampion podršku blizu šest hiljada ljudi.

18:05 - Sada nema dileme: Rajan Boutrajt će biti u sastavu Cedevite. Američki plejmejker je izašao na završno zagrevanje, što znači da će Poceko koristiti njegove usluge. Videćemo u kojoj meri će američki plejmejker biti sposoban da pomogne saigračima u jednoj od najvažnijih utakmica sezone.

17:55 - Veliki apaluz dobio je vršilac dužnosti trenera Cedevite Đanmarko Poceko. Najviše zbog emotivnog izlaganja na jučerašnjoj konferenciji za medije, kada je rekao da se žestoko nervirao tokom duela crveno-belih i Darušafake, te da je Crvena zvezda zaslužila da se nađe u plej-ofu Evrolige!

Najava raspleta ili novi zaplet? Crvena zvezda od 18.30 dočekuje Cedevitu u drugom meču finalne serije ABA lige, a eventualnom pobedom došla bi do 2:0 i tako praktično jednom rukom obgrlila pehar namenjem pobedniku šampionata.

MOZZART KVOTE ZA OVAJ MEČ

U prvom meču Zvezda je slavila s 81:66. Cedevita je bolje počela, ali su crveno-beli podigli nivo igre i poveli s 1:0

Kako javljaju naši izveštači sa lica mesta moguće je da će Cedevita biti pojačana za ovaj susret. Naime, na zagrevanju je i prvi plejmejker zagrebačkog kluba Rajan Boutrajt. On nije igrao na jučerašnjem susretu zbog povrede lože zadobijene u duelu sa Partizanom. Videćemo hoće li sjajni Amerikanac imati značajanu minutažu.

OVDE možete pogledati opširnu najavu utakmice koju je za vas spremio Nenad Jovanović

OVDE možete videti šta je posle prvog meča rekao Miro Bilan


tagovi

FK Crvena zvezdaDejan RadonjićEvropaHrvatskaJadranska ligaMarko SimonovićMarko TomasSrbijaVeljko Mršić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara