""
""

Štoperi su napadačka sila moćnog Brazila: Domaćin slavio u paklu Fortaleze i prošao u polufinale!

Vreme čitanja: 5min | pet. 04.07.14. | 23:55

Kolumbija samo u finišu meča bila na prepoznatljivom nivou, što su Tijago Silva i David Luiz žestoko kaznili - 2:1

Domaćin je u polufinalu! Zahvaljujući fenomenalnom štoperima Tijagu Silvi i Davidu Luizu Brazilci su srušili otpor borbene Kolumbije, koja je samo u finišu meča bila na svom prepoznatljivom nivou, smanjila rezultat golom Hamesa Rodrigeza, ali nije imala snage za potpuni preokret – 2:1 (1:0).

Izabrane vesti

Izabranici Luiza Felipea Skolarija su do oba pogotka došli nakon prekida. Prvi gol postigao je Tijago Silva u sedmom minutu, posle perfektnog kornera Nejmara, ali i očajne reakcije Karlosa Sančeza.

Rezultat je bio aktivan sve do 69. minuta, kada je David Luiz sa 35 metara poslao projektil u mrežu Davida Ospine i zapalio stadion u Fortalezi.

Gosti su u 80. minutu smanjili rezultat iz jedanaesterca, ali u poslednjih 10 minuta nisu uspeli da izbore produžetke, pa je domaćin zakazao okršaj sa Nemačkom i borbu za veliko finale. 

Rodrigez

Brazil je od samog početka meča uspeo da uspostavi svoj ritam i da na vreme otvori odbranu rivala, što mu nije polazilo za rukom u prethodnim mečevima.

Selekcija Hosea Pekermana je isuviše bojažljivo ušla u meč, nije se snašla u paklenoj atmosferi Fortaleze, što su Skolarijevi puleni znalački kaznili.

Prvi pogodak je bio klasičan kiks gol Sančeza, koji nije smeo da izgubi Tijaga Silvu iz vida, pa se štoper Pari Sen Žermena ušunjao na drugu stativu i uigranu akciju svog tima iz prekida pretvorio u vodeći gol.

Taj pogodak potpuno je raštimovao igru Kolumbije, koja sve do drugog poluvremena nije uspevala ozbiljnije da ugrozi gol Brazila, dok je sa druge strane David Ospina u nekoliko navrata odličnim intervencijama ostavio svoj tim u igri.

Ipak, taman kada je izgledalo da Kolumbija u drugom delu meča dolazi do svoje igre, usledio neodbranjivi je projektil Davida Luza, koji je označio početak kraja Pekermanovog sastava na ovom turniru.

Luiz

Kolumbija se ipak nije predvala, argentinski strateg je na teren poslao Ramosa i Baku, konačno je proradio i Rodrigez, nakon čijeg fantastičnog pasa, golgetera Sevilje u šesnaestercu ruši Cezar, a Karbaljo pokazuje na belu tačku.

Rodrigez ni jednog trenutka nije oklevao, uzeo je loptu i rutinski savladao Cezara, nakon čega je usledila drama u Fortalezi.

Kolumbija je uspela domaćina da potisne na njegovu polovinu, ali ne i da u potpunosti ugrozi gol Brazila, pa je selekcija Luiza Felipea Skolarija otišao u polufinale, gde je čeka Nemačka.

BRAZIL – KOLUMBIJA 2:1 (1:0)
/Tijago Silva 7, David Luiz 69 - Rodrigez 80pen/

Stadion: Kastelao
Kapacitet: 58. 704
Sudija: Karlos Velasko (Španija)

BRAZIL (4-3-3): Žulio Cezar – Majkon, Silva, Luiz, Marselo – Fernandinjo, Paulinjo (od 86. Paulinjo), Oskar – Nejmar (od 88. Enrike), Hulk (od 83. Ramires), Fred.

KOLUMBIJA (4-2-3-1): Ospina – Zunjiga, Zapata, Jepes, Armero – Sančez, Gvarin – Kvadrado (od 80. Kintero), Rodrigez, Ibarbo (od 46. Ramos) – Gutjerez (od 70. Baka).

Radost Brazilaca posle meča

------------------------------------------------------------

POGLEDAJTE KAKO JE TEKAO KOMPLETAN MEČ:

------------------------------------------------------------

22.02 - Utakmica je upravo počela!

22.05 - Borben početak i jednih i drugih, posebno domaćina. Koji ima priliku da prvi put iz slobodnog udarca pripreti golu Ospine. Ipak, Nejmar gađa pored gola.

22.07 - Solidan napad i Majkona, ali ne tako dobar centaršut desnog beka Rome.

22.08 - GOOOOOOOL! Vodi domaćin! Tijago Silva dovodi Brazil u vođstvo! Odličan prekid Nejmara, David Luiz je zakačio loptu, a na drugoj stativi sam kao duh bio je kapiten Tijago Silva!

Radost Tijaga Silve

Pogodak Tijaga Silve možete pogledati - OVDE.

22.11 - Fredi Gvarin je pokušao iz slobodnog udarca, ali bez opasnosti po Cezara.

22.12 - Opasan pokušaj Kvadrada, ali samo korner za Kolumbiju.

22.15 - Oštar start Fernandinja nad Hamesom Rodrigezom! Skočila je cela ekipa Kolumbije, ali nema javne opomene za vezistu domaćina. Čini se da je atmosfera na Kastelau sve žešća!

22.19 - Odlični Brazil ponovo pravi pometnju pred golom Ospine. Nakon dobrog prodora Hulka, umalo do lopte nije došao David Luiz, ali bez promene rezultata.

22.21 - Kolumbija u potpunom nokdaunu! Velika prilika za Hulka, pa zatim udarac Oskara! Ipak, u oba navrata odlično je odbranio Ospina.

22.24 - Čudesan prodor Hamesa Rodrigeza, koji je poput voza prošao kroz vezni red Brazila, ostavio loptu desno za Kvadrada, ali je ovaj očajno reagovao i upropasto fenomenalnu akciju svog tima.

Majkon22.29 - Još jedna fenomenalna prilika za Hulka! Ipak, Ospina još uvek drži svoj nacionalni tim u igri za polufinale!

22.33 - Sjajan prodor Davida Luiza, uhvatio je loptu na ispred svog šesnaesterca i došao bukvalno do protivničkog, ali nije imao snage da uđe i u gol šansu. Ipak, za sada štoper Pari Sen Žermena igra bez greške i izuzetno je motivisan.

22.38 - Propuštena velika prilika za Kolumbiju iz slobodnog udarca, ali čini se da su domaći igrači prerano istrčali na loptu, što sudija Karlos Velasko Karbaljo nije sankcionisao.

22.44 - Nove muke za kolumbijsku odbranu. Nejmar je još jednom sjajno probio. Slobodan udarac iz izuzetno dobre pozicije.

22.45 - Nejmarov šut ipak nije bio toliko precizan. Lopta ide preko gola Kolumbije.

22.48 - KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Utakmica je još uvek daleko od kraja, svaki ishod u drugom poluvremenu je moguć. KVOTA u ovom trenutku na pobedu domaćina je 1,20, a na preokret Kolumbije 22,00. Pogledajte kompletnu ponudu i kladite se UŽIVO na ovaj meč.

23.04 - POČELO JE DRUGO POLUVREME. Izmena u selekciji Kolumbije na samom startu, umesto Viktora Ibarba na terenu je Adrijan Ramos.

23.10 - Kolumbija je znatno odlučnije krenula u nastavku, dok domaćin pokušava da umiri ritam.

23.13 - Domaćin je uspeo da preuzeme kontrolu igre i napravi nekoliko solidnih akcija. Ipak, za sada bez prave šanse na obe strane.

23.18 - Još jedan napad Kolumbije koji je dosta obećavao. Ipak, Guarin je izuzetno loše šutirao.

23.20 - Igra se prilično oštro sa obe strane, sa puno snažnih duela, ali za sada bez javne opomene za oba tima.

23.24 - Žuti karton za Tijaga Silvu zbog ometanja Ospine.

23.25 - Kolumbija postiže pogodak, ali je Jepes je bio u ofsajdu. Veliko negodovanje gostiju, ali ispravna odluka španskih arbitara.

23.27- Karbaljo deli i drugi žuti karton. Ovoga puta opomenut je Hames Rodrigez zbog oštrog starta.

23.28 - GOOOOOOOOOOOOOL! Čudesan pogodak Davida Luiza iz slobodnog udarca sa oko 35 metara udaljenosti!

23.30 - Baka ulazi umesto Gutjereza. Kolumbija ide na sve ili ništa!

23.32 - Opasan pokušaj Nejmara, lopta odlazi pored gola Ospine!

23.37 - Jedanaesterac za Kolumbiju. Prekršaj Cezara nad Bakom u šesnaestecu domaćina nakon sjajne asistencije Rodrigeza. Loptu u ruke uzima najbolji strelac Mundijala.

23.39 - GOOOOOOOOOOOOOOL! Hames Rodrigez postiže pogodak iz jedanaesterca. Deset minuta drame u Fortalezi!

20.40 - Neverovatna šansa za Kolumbiju. Ali opet ofsajd! Rodrigez je odlično centrirao, ali je Baka u nedozvoljenoj situaciji.

20.45 - Umesto Paulinja na terenu je Ernanes.

23.47 - Izmena u Brazilu. Umesto povređemog Nejmara na terenu je štoper Enrike. Povreda najboljeg brazilskog igrača ne deluje nimalo bezazleno.

23.53 - KRAJ UTAKMICE!


tagovi

NejmarLuiz Felipe SkolariKolumbijaJužna AmerikaHose PekermanBrazil2014Brazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara