""
""

Super Holanđani nadigrali i opasni Čile, Španija se časno oprostila od Brazila (VIDEO)

Vreme čitanja: 7min | pon. 23.06.14. | 19:55

Van Galov tim prvi u grupi zahvaljujući pobedi od 2:0

Računajte na njih! Ovo više nije šala, Holanđani su ozbiljan tim koji po svemu prikazanom može daleko da dogura na ovom Svetskom šampionatu! Izabrnici Luja Van Gala pobedili su i opasni Čile (2:0), obezbedivši tako prvo mesto u grupi B, čime su verovatno izbegli Brazilce u osmini finala.

 

Izabrane vesti

Tri boda Lalama doneli su rezervisti - Liroj Fer, koji je postigao gol samo tridesetak sekundi nakon što je ušao u igru, odnosno Memfis Depaj, posle fantastične kontre, prelepog prodora Robena i još boljeg dodavanja. Naravno, sve pohvale idu i na račun novog menadžera Mančester junajteda za ove sjajne izmene.

Holanđani su u okršaju sa Čileom pokazali da umeju i da se brane ako treba, a opet, da im je kontra ubitačna i da svakog momenta mogu da se strahovitom brzinom transformišu i svim silama krenu napred. Čile je igrao savim solidno, mnogo bolji bio u prvom delu, kada je imao više od 65 odsto vremena loptu u nogama, ali pravu šansu nije uspeo da stvori, pa se može reći da je ovaj trijumf Lala sasvim zaslužen.

U drugoj utakmici grupe B koja nije imala takmičarski značaj Španija je sačuvala čast pobedivši Australiju s ubedljivih 3:0 pogocima Vilje, Toresa i Mate.
----------------------------------------------------------------------------------------
AUSTRALIJA - ŠPANIJA 0:3
/Vilja 36, Tores 69, Mata 82/

Stadion: Arena de Baišada u Kuritibi (kapacitet 41.456 mesta)
Sudija: Navaf Šukrala (Bahrein).

AUSTRALIJA (4-3-3): Rajan - Mekgoven, Vilkinson, Špiranović,
Dejvidson - Jedinak, Mekej, Bozanić (Brešano) - Our (Troizi), Leki, Tagart (Haloran).

ŠPANIJA (4-3-3): Reina - Huanfran, Raul Albiol, Serhio Ramos,
Alba - Ćabi Alonso (Silva), Koke, Inijesta – Kazorla (Fabregas), Vilja (Mata), Tores.
-----------------------------------------------------------------------------------------
HOLANDIJA – ČILE 2:0
/Fer 77, Depaj 90+2/

Stadion: Arena Korintijans u Sao Paulu (kapacitet 65.807 mesta)
Sudija: Bakari Gasama (Gambija).

HOLANDIJA (4-3-3-): Silesen - Janmat, Flar, De Fraj, Blind -
De Jong, Vajnaldum, Snajder (Fer) - Roben, Kajt (Kongolo), Lens (Depaj).

ČILE (5-4-1): Bravo - Isla, Medel, Silva (Valdivija), Hara, Mena -
Arangiz, Dijas, Gutijeres (Besežur), Vargas (Pinilja) – Sančez.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ovde pogledajte kako su utakmice tekle iz minuta u minut:

18.01 - POČELA SU POSLEDNJA DVA MEČA GRUPE B!

18.02 - Za nešto više od sat i po vremena znaćemo ko će s prve pozicije u osminu finala, odnosno ko će biti drugi i najverovatnije ići na Brazil u prvoj nokaut rundi.

18.03 - Očekivano, na stadionu u Sao Paulu mnogo je više Čileanaca. Sampaolijev tim imaće mnogo veću podršku...

18.04 - Čileanci igraju bez prve zvezde Artura Vidala, videćemo kako će sada to funkcionisati. S druge strane, kao što je poznato, nema "požutelog" Van Persija

18.05 - Holanđanima će za prvo mesto biti dovoljan i bod za prvo mesto, pošto ima bolju gol razliku. Čileancima igra samo trijumf...

18.06 - Pet minuta je prošlo u Kuritibi i Sao Paulu. Australijanci krenuli dosta agresivno, visokim presingom napadaju Špance. Na Korintijans areni za sada nema uzbuđenja.

18.07 - Da vas podsetimo, od 22.00 na programu su poslednje dve utakmice grupe A, posle kojih ćemo dobiti prva dva para osmine finala. Sastaju se Kamerun - Brazil, odnosno Hrvatska - Meksiko.

18.15 - Prošlo je 15 minuta igre na obe utakmice, za sada bez prilika za gol.  

18.18 - Na Korintijans areni Čoleanci preuzimaju kontrolu nad utakmicom, opasnije napadaju i pokazuju veću želju za postizanjem pogotka. Na drugoj strani Australija se za sada dobro nosi sa Furijom koja ne može da dođe do svoje igre. Ima veći posed lopte, ali daleko su od gola... Prošlo je već 20 minuta igre.

18.21 - Prva opasnost pred golom Holanđana! Uigrana kombinacija Čileanaca posle kornera, Sančez je ubacio loptu u šesnaesterac po zemlji, iz drugog plana se pojavio Gutijerez ali je njegov udarac završio preko gola.

18.25 - Zvuči čudo, ali Španci su dosta nepovezani. Nema poslednjeg pasa kojim bi Inijesta ili Koke uposlili Toresa i Vilju, na sredini terena problemi za Furiju...

18.29 - Previše je sitnih prekršaja na meču Holandija - Čile, sudija svaki čas secka igru. Nikako da se duel rasplamsa.

18.33 - Aranguiz je pao u šesnaestercu posle starta Blinda, međutim, sudija Bakari Gasama pokazuje da se igra nastavi. Čini se da je bio u pravu...

18.34 - Prvi opasan kontranapad Lala koji je upropastio Roben lošim dodavanjem. Bilo je izuzetno neprijatno po Čileance, tri na tri, pa ipak, vezista Bajerna je loše izabrao.

18.35 - Stefan De Fraj je bio u odličnoj poziciji posle centaršuta Robena, ali njegov udarac glavom završio je pored stative...

18.37 - Čile dominantan u posedu lope, preko 66 odsto, Holanđani jedva preko 30.

18.37 - GOOOOOOOOLLLLL! Španija vodi golom Vilje u 36. minutu! Huanfran je asistent. (VIDEO)

18.38 - Sjajna šansa za Robena! Fantastično je prošao čitavih četrdesetak metara, došao u situaciju da šutira, to je i učinio, ali njegov udarac završio je za malo pored gola. Najbolja šansa za Holandiju u dosadašnjem toku meča. Kako je samo opasan Arjen Roben.

18.42 - Profunkcionisale su konačno kontre Lala. I Lens je bio u dobroj situaciji, njegov šut sa dvadesetak metara završio je preko gola... Sam finiš prvog dela.

18.43 - Odlična prilika Čile! Posle centaršuta Dijaza, Felipe Gutijerez je ostao sam pred Silesenom, ali nije uspeo da pogodi mrežu. Doduše, leđima je bio okrenut, nije bila baš lagana situacija.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA!

18.46 - Španija vodi protiv Australije golom Vilje, na meču Holandija - Čile koji odlučuje o prvom mestu u grupi B za sada mreže miruju. Ako ovako ostane do kraja Van Galov tim završiće kao lider i verovatno izbeći Brazil u osmini finala. Čile će biti drugi, Španija treća, a Australija će ovaj šampionat završiti bez osvojenog boda. Ali da vidimo prvo šta nam donosi drugih 45 minuta...

Dok traje pauza imate vremena da razmislite šta biste mogli da odigrate UŽIVO. Koeficijent na Holanđane sada je već 3.00, a ako verujete u Čile tu je takođe lepih 2.95. Jako lepa kvota je i na igru da će do kraja meča biti viđena dva pogotka...

Pogledajte i naše ANALIZZE za predstojeće dve utakmice koje su na programu od 22.00 sata: KAMERUN - BRAZIL i HRVATSKA - MEKSIKO.

19.02 - POČELO JE DRUGO POLUVREME!

19.03 - Prva izmena u elekciji Čilea, umesto Gutijereza ušao je Besežur. Van Gal za sada ništa ne menja.

19.05 - Izmenu je napravio je selektor Australije. Tagart je izašao, a na terenu je Haloran.

19.08 - Čini se da su i Čileanci i Holanđani ušli u drugi deo rešeni da što pre postignu gol. Mnogo življe se igra nego na početku utakmice... U Kuritibi za sada prava uspavanka. 

19.10 - Treba očekivati da Čile pojačava pritisak kako meč bude odmicao. Momci u belim dresovima nemaju šta da izgube, a mogli bi mnogo da dobiju ukoliko budu prvi u grupi.

19.12 - Del Boske uvodi Matu umesto Davida Vilje

19.15 - Holanđani prave dosta prekršaja u opasnim zonama, ali za sada nijedan centaršut Čileanaca (osim onog jednog u prvom delu) nije doneo ništa spektakularno.

19.16 - U Kuritibi dobra prilika za Australiju. Udarac Mekeja završio je iznad prečke gola Pepea Reine.

19.17 - Još jedna izmena kod Kengura. Troizi je u igri umesto povređenog Oura.

19.19 - Već 17 minuta prošlo je u drugom delu. U Sao Paulu bez prilika.

19.20 - Posle više od sat vremena igre Čile i dalje nema udarac u okvir gola. Holanđanima je to za rukom pošlo pet puta. Kada je u pitanju posed lopte Čile se spustio na 65 odsto...

19.24 - Kazorla je izašao, ušao Fabregas.

19.25 - Depaj menja Lensa.

19.25 - Silva je izašao, na terenu Valdivija.

19.27 - GOOOOOOOOOLLLLL! Tores za 2:0! Španija je čini se overila pobedu protiv Australije posle ove solo akcije Fernanda Toresa u 69. minutu. Inijesta je sve pripremio... (VIDEO)

19.28 - Brešano je u igri, izlazi Bozanić.

19.32 - Kajt pokušava posle centaršuta Robena. Opet pored gola.

19.33 - Snajder napušta teren, ušao je Liroj Fer.

19.35 - Strašan udarac Depaja, Bravo brani!

19.36 - GOOOOOOOLLLLL! Liroj Fer je strelac, 1:0 za Holandiju! Samo nekoliko sekundi pošto je ušao u igru mladi fudbaler Noriča pogađa glavom. Sada su Holanđani u idealnoj poziciji. Čileu trebaju dva gola kako bi se dokopao prvog mesta. Prvi pogodak Liroja Fera u dresu Lala. (VIDEO)

19.37 - Umalo autogol! De Jong je nespretno gađao glavom sopstvenu mrežu, ali imali su mnogo sreće Holanđani jer se na prvom mestu našao

19.39 - GOOOOOOLLLLL! Mata pogađa po treći put za Špance. Igrao se 82. minut. Sada već ubedljiv poraz Sokerusa. Ali očekivan rezultat... (VIDEO)

19.41 - Sve je manje vremena za Čileance. Oni polako i posustaju... Nema više one energije.

19.42 - Poslednja izmena kod Španaca. Umesto Alonsa ulazi David Silva.

19.44 - Još samo pet minuta ostalo je do kraja.

19.46 - I Van Gal je napravio poslednju izmenu, Kajt je izašao, a ušao Terens Kongolo.

19.47 - Čile vrši poslednji pritisak, pokušavaju na sve načine izabranici selektora Sampaolija da dođu barem do izjednačenja, za sada im ne polazi za rukom...

19.48 - Pinilja je na terenu umesto Vargasa.

19.48 - Tri minuta nadoknade na Korintijans areni.

19.50 - GOOOOOOOOOOLLLLLLL! Depaaaaaj - 2:0 za Holandiju! Strašna kontra Holanđana, čudesni Roben ponovo je u glavnoj ulozi, prošao je pola terena, maestralno poslužio Depaja, a ovom nije bilo lako da pogodi mrežu Klaudija Brava. Sve je ovde rešeno. Holanđani će očigledno izbeći Brazilčce u osmini finala... (VIDEO)

19.51 - KRAJ UTAKMICE! Holandija - Čile 2:0! Završeno je i u Koritibi, Šapanija je slavila sa 3:0.

(foto: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalBrazil2014EvropaBrazil2014B

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara