"Andjelković, Avramovski i Stojanović"
"Andjelković, Avramovski i Stojanović"

Uzbudljivo na Marakani: Potpisuje Anđelković, Avramovski ne ide na pripreme, Caki Stojanović se vraća u Niš

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.06.16. | 10:19

Prekobrojna još trojica

Andjelković, Avramovski i StojanovićParalelno sa angažmanom novajlija, od kojih bi prvi sledeći, koliko sutra, trebalo da stigne Džon Ruiz, radi Crvena zvezda i na realizaciji drugih poslova, usko vezanih za formiranje tima za narednu sezonu.

A kako su sve glasnije najave da će po okončanju kvalifikacija za Ligu šampiona Luis Ibanjez završiti u Trabzonu, moraju crveno-beli da rade na pronalasku alternativa za poziciju levog beka. Već su doveli Stefana Miloševića iz subotičkog Spartaka, ali kako je prodaja Argentinca postala izvesna, jedan od zadataka postao je zadržavanje Dušana Anđelkovića.

Izabrane vesti

Mada se u konkurenciji Ibanjeza nije naigrao - svega sedam utakmica minule sezone - 34-godišnji defanzivac dobio je ponudu kluba da produži ugovor na još godinu dana. Njemu ugovor sa srpskim prvakom ističe 30. juna, a prema pisanju Dnevnog lista Sport Anđelković je pristao da obnovi vernost klubu u koji se vratio pre godinu i po dana.

Pre Anđelkovića, ugovore sa Crvenom zvezdom produžili su napadač Predrag Sikimić i rezervni golman Nemanja Supić, a Sport dodaje da bi u ponedeljak konačno u delo trebalo da se pretoči ono što se odavno zna: da i prvi čuvar mreže Damir Kahriman potpiše do juna 2018.

Kad je reč o odlascima, tu je situacija više nego jasna. Klub ne računa na igrače koji se nisu dokazali u prethodnoj sezoni i samim tim neće ni biti deo ekipe koja sutra putuje u Sloveniju, na dvonedeljne pripreme. Put Termi Čatež sigurno neće krenuti brazilski štoper Edson Silva i njegov sunarodnik Bruno Matos, koji će prema navodima Sportskog žurnala ostati u Beogradu, čekajući da se javi klub koji bi preuzeo obavezu da ih plaća isto ili približno kao Crvena zvezda.

Nenad GavrićStručni štab ne računa ni na Danijela Avramovskog, koji je prethodnu sezonu proveo na pozajmici u OFK Beogradu, ali očigledno nije zadovoljio stroge kriterijume stručnog štaba. Nema u planu ni drugog veziste Nenada Gavrića, koji posle dve sezone na Marakani ima dozvolu da napusti crveno-bele, dok u Sloveniju, na pripreme, neće putovati ni štoper Savo Pavićević, ali kod njega je u pitanju kasniji početak rada sa ekipom, jer je odustvovao usled povrde. Procenjeno je da je korisnije da radi u Beogradu i da se timu priključi pred start kvalifikacija za Ligu šampiona.

Na kraju, izvesno je da će najveći srpski stadion napusititi Saša Stojanović. Iskusni vezista je na pragu povratka u Radnički iz Niša, gde je igrao dve sezone (2012-2014). Na Marakani nije imao važnu ulogu,  za dve sezone odigrao je 19 utakmica, dao dva gola, ali su ga kontaktirali čelnici kluba iz rodnog grada, uvereni da posle odlazaka Saše Marjanovića i Petra Đuričkoivća u Partizan upravo u liku 33-godišnjeg ofanzivca mogu da dobiju pojačanje za narednu sezonu. Potpis popularnog Cakija na Čairu, piše Sport, očekuje se već danas.

Pročitajte sve vesti vezane za prelazni rok u našem SPECIJALU, ili klikom na tag „LETNJI PRELAZNI ROK 2016“.

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaSaša StojanovićRadnički NišNenad Gavrićletnji prelazni rok 2016Dušan Anđelkovićdanijel avramovskiDamir KahrimanFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara