"Denis Prat"
"Denis Prat"

Uzalud koreografija, uzalud neregularan gol - Prat je uništio Briž, Anderleht zapretio šampionu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.12.15. | 16:34

Uverljivih 4:1 na Jan Brejdel stadionu. Klub iz Brisela je drugi na tabeli. Gent je samo tri koraka ispred

Denis PratSjaj je pomalo izbledeo. Poslednjih meseci Gent je ono najvrednije iz belgijskog fudbala. Klub Briž i Anderleht su kaskaju. Ali derbi je derbi, pobede u najvećim utakmicama imaju moć da preokrenu sezonu za 180 stepeni. U Briselu se svakako nadaju takvom ishodu, jer je Anderleht slavio i u drugom susretu sa Klub Brižom u ovoj sezoni. Ovaj put još ubedljivije, iako je pobeda ostvarena na gostujućem Jan Brejdel stadionu - 4:1.

Nadali su se domaći navijači osveti za poraz od 1:3 iz Brisela, razvili su koreografiju kojom su podsetili goste “ko je stariji” (Klub Briž je osnovan 1981. godine, Anderleht "tek" 1908), ali su ubrzo ućutali. Morali su. Junak dana Denis Prat odigrao je dupli pas sa Frenkom Aheampongom, a on loptu prosledio na peterac gde ju je sačekao Stefano Okaka Čuka. Anderleht je pove već u šestom minutu, ali bio je to samo početak. U 35. minutu verovatno najlepši trenutak utakmice. Praet u glavnoj ulozi. Okaka Čuka se zaglavio uz korner liniju, nije imao drugo rešenje nego da vrati loptu do 21-godišnjeg saigrača, koji na leto sigurno ide iz Brisela, pa mu Anderleht već traži zamenu. Njegovi kvaliteti, dakle, nisu upitni, ali u Brižu kao da su se iznenadili kada je Praet odapeo strelu sa 20 metara. Sebastijen Bruzes ju je dotakao, ali bio je to filigranski precizan udarac u bliži ugao.

Izabrane vesti

Da sam finiš ne bude lišen drame pobrinuo se Stefano Densvil pogotkom za 1:2 u 58. minutu, iako je snimak pokazao da su se sudije tu ogrešile o Anderleht, jer je asistent Bjorn Engels bio u ofsajdu, ali je gol nepravedno priznat. Nije, ipak, uticao na krajnji rezultat, jer je Matijas Suarez u 78. minutu iznudio penal, a potom ga sam i pretvorio u vođstvo od 3:1, da bi selidbu bodova u prestonicu pečatirao ko drugi nego Praet, posle majstorske asistencije Okake Čuke.

Anderleht sada bodovno poravnat sa Klub Brižom, stepenik iznad zahvaljujući boljoj gol razlici. Šampion Gent je tri koraka ispred.

Pro liga, 20. kolo:

Petak:

Lokeren - Zulte Varegem 1:1 (0:1)
/Jaja 90 - Leje 12(pen)/

Subota:

Genk - Sent Truden 3:0 (1:0)
/Bejli 37, Kebano 70(pen), Devest 84/

Muskron – Vasland 0:1 (0:0)
/Mini 61/

Vesterlo – Šarlroa 2:1 (1:1)
/Gonongb 41, 70(pen) – Deolej 6/

Leven – Mehelen 3:1 (0:1)
/Kroize 52, Ceriđioni 56, Bostok 76 – Hani 31/

Nedelja:

Klub Briž - Anderleht 1:4 (0:2)
/Densvil 58 - Okaka Čuka 6, Praet 35, 90+3, Suarez 79pen/

18.00: Ostende - Standard Lijež
20.00: Gent - Kortrajk

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Printskrin)


tagovi

Stefano Okaka ČukaŽupiler Pro ligaKlub BrižEvropaDenis PratBelgijaAnderleht

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara