Utakmica za prestiž

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.04.19. | 11:28

Milvol i Bristol Siti igraju utakmicu zaostalog kola Čempionšipa, ali ista igra ulogu samo za goste

Roteramov poraz od Vest Bromvič Albiona označio je i kraj muka za fudbalere Milvola, koji su dugo hodali po ivici žileta i bili nadomak eliminacije u treći rang engleskog fudbala, ali će ipak ostati u drugoligaškom društvu i naredne sezone.

Odahnuo je i trener Nil Heris, svestan da je svima pao ogroman teret sa leđa i da već sada može da kuje planove za oporavak kluba i napad na viši plasman u narednoj sezoni. Zbog toga susret s Bristol Sitijem neće imati takmičarski značaj, već će na čuvenom Denu igrati za prestiž. Istina, gostima bi pobeda teoretski igrala ulogu, jer bi s dve pobede u završne dve utakmice mogao do šestog mesta koje vodi u plej-of za viši rang. 

Izabrane vesti

Dobra vest za londonske Lavove je da se u tim vraća Šon Hatčinson i to posle dve propuštene utakmice zbog gripa. S druge strane, do kraja sezone sigurno neće biti pouzdanog veziste Bena Tompsona zbog povrede zadnje lože, ali bez obzira na to, očekuje se da će Heris napraviti nekoliko izmena u postavi. Tako bi minutažu trebalo da dobiju Stiv Morison, Džejms Meredit i Tom Eliot.

Bristol će do kraja sezone biti bez svog mladog napadača Antoana Semenja, koji će u poslednjoj utakmici odraditi suspenziju zbog crvenog kartona zarađenog u porazu od Derbija. Iako su i dalje u igri, nosi su svoje šanse praktično ispucali u poslednja četiri kola, gde su uzeli samo bod. Derbi i Midlzbro beže četiri boda, ali su u znatno boljoj formi od Bristola...

Zbog toga treba biti obazriv sa biranjem tipa na ovu utakmicu. Istorija kaže da je Milvol dobio Bristol u poslednja dva okršaja na Denu uz po dva postignuta gola, ali ne treba zaboraviti da su Herisovi izabranici u seriji od tri remija kod kuće. Ono što je sigurica kada su u pitanju susreti ovih rivala, ma gde igrali jeste malo golova – najviše tri. Više od toga nije bilo skoro 20 godina. Zato je naš tip: 0-2.

ČEMPIONŠIP

20.45: (3,15) Milvol (3,30) Bristol Siti (2,30)

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara