""
""

Bravo Flavija! Peneta ispisala istoriju i otišla u penziju! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 12.09.15. | 23:11

Peneta je do prve gren slem titule u karijeri došla posle sat i 36 minuta igre. Ova 33-godišnja igračica postala je najstarija teniserka koja je u Open eri uspela da trijumfuje na nekom gren slem turniru, posle čega je najavila kraj karijere

Kakav način da se završi karijera! Italijanska teniserka Flavija Peneta osvojila je US Open, pošto je večeras u finalu savladala zemljakinju Robertu Vinči sa 7:6 (7:4), 6:2. Osim što je napravila senzaciju osvajanjem titule, Peneta je za kraj spremila još jedno iznenađenje. Tokom ceremonije dodele trofeje izjavila je da se trijumfom na US Openu oprašta od tenisa i završava igračku karijeru! 

Izabrane vesti

Peneta je do prve i poslednje gren slem titule u karijeri došla posle sat i 36 minuta igre. Ova 33-godišnja igračica postala je najstarija teniserka koja je u Open eri uspela da trijumfuje na nekom gren slem turniru.

Pobedom u finalu Peneta se popela na osmo mesto na WTA listi, što je njen najbolji plasman u karijeri. U muškom finalu sutra se sastaju Srbin Novak Ðoković i Švajcarac Rodžer Federer.

(FOTO: Action Images)


tagovi

US openRoberta VinčiItalijaFlavija PenetaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara