"Kavani slavi gol protiv Slovenije"
"Kavani slavi gol protiv Slovenije"

Urusi sigurni protiv Slovenaca, Suarez nije igrao (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.06.14. | 09:04

Žervinjo i Drogba sami pobedili Salvador, Čileanci lako sa Severnom Irskom

Kavani slavi gol protiv SlovenijeGolovima Edinsona Kavanija u 37. i Kristijana Stuanija u 75. minutu, reprezentacija Urugvaja savladala je jutros u Montevideu Sloveniju sa 2:0 (1:0) u poslednjoj prijateljskoj utakmici pred Svetsko prvenstvo. Igrač Pari Sen Žermena je na fantastičnu loptu Dijega Forlana odlično reagovao, pobegao čuvarima i udarcem glavom savladao Handanoviča. Drugi gol ekipe iz Južne Amerike je pao posle gužve u kaznenom.

Izabrane vesti

Najbolji urugvajski fudbaler Luis Suarez zbog povrede je propustio je jutrošnji meč, a najverovatnije neće biti u sastavu tima ni protiv Kostarike 14. juna, kada će Urugvajci "otvoriti" Mundijal.

U lekarskom timu urugvajske reprezentacije predviđaju da će Suarez biti spreman za drugu utakmicu u kojoj će Urusima protivnik biti Engleska. Taj meč na programu je 19. juna. Poslednju utakmicu u grupi D Urugvaj će odigrati 24. juna protiv Italije.

I Obala Slonovače je u samom finišu priprema za Mundijal, a Slonovi su savladali El Salvador jutros u Frisku (Teksas) sa 2:1 (2:0).

Golove za Obalu Slonovače postigli su Žervinjo u 9. minutu kada je zaobišo golmana posle asistencije Didijea Drogbe. Igrač Rome se iskupio legendardnom napadaču u 42. minutu kada mu je asistirao za drugi gol afričke reprezentacije, dok je strelac jedinog pogotka za Salvador bio Arturo Alvarez u 75. iz jedanaesterca.

Na Mundijalu u Brazilu Obala Slonovače raspoređena je u grupu C, a protivnici će joj biti reprezentacije Kolumbije, Grčke i Japana.

Čile je takođe odigrao prijateljski meč, a tim iz grupe B je jutros u Valparaizu savladao Severnu Irsku sa 2:0 (0:0).

Strelci za Čile bili su Eduardo Vargas u 79. i Maurisio Pinilja u 82. minutu. Prvi gol južnoamerikanaca je postignut iz ofsajda, a za drugi je zaslužan i Aleksis Sančez koji je obrnuo trojicu igrača i proigrao Pinilju.

Na Mundijalu u Brazilu, koji će se održati od 12. juna do 13. jula, Čile za protivnike u grupi ima Australiju, Španiju i Holandiju.

Svetsko prvenstvo u Brazilu počinje 12. juna, a završava se 13. jula.ž

(FOTO: Action images)


tagovi

Brazil2014CSlovenijaSalvadorObala Slonovačemeđunarodni fudbalLuis SuarezJužna AmerikaEvropaČileBrazil2014DBrazil2014BBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara