"Dejvid Mojes krenuo porazom"
"Dejvid Mojes krenuo porazom"

Đurovski i vredni Azijati pokvarili Mojesov debi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.07.13. | 17:13

Mančester junajted izgubio u revijalnom susretu sa najboljim timom prvenstva Tajlanda

Dejvid Mojes krenuo porazomAko je za utehu, ni počeci legendarnog Aleksa Fergusona nisu bili baš sjajni, ali je sigurno da su se svi u Mančester junajtedu nadali lepšem startu ere pod dirigentskom palicom Dejvida Mojesa. Ali, zadesio ih je poraz u revijalnom susretu sa najboljim timom prvenstva Tajlanda 1:0 (0:0), koji će svakako novog šefa struke staviti pod još veći pritisak. Kao da činjenica da treba da nasledi živu legendu Crvenih đavola nije dovoljna sama po sebi.

Jedini gol na utakmici je u 50. minutu postigao kapiten domaćih Teratep Vinotai, koji se tako iskupio za dve prokockane šanse iz prvog dela igre. Lukav udarac u bližu ugao Ben Amosa za erupciju oduševljenja na tribinama.

Izabrane vesti

Od Crvenih đavola – gotovo ništa sve do pred sam kraj meča. Tek poneki trenutak sjaja golobradih mladića privilegovanih dresom jednog od najvećih klubova sveta.

Odskočio je samo Adnan Januzaj, 18-godišnji momak rođen u Briselu, ali poreklom sa Kosova. Momak koji je lakim kretnjama i preciznim pasom nagovestio da bi u nekoj ne baš najskorijoj budućnosti mogao da ima važnu ulogu u Mojesovom timu.

Prelazne ocene zaslužili su i 20-godišnji Džesi Lindgard i Vilfred Zaha, ali ovaj drugi samo u pojedinim momentima. Onim u kojima se osvestio i shvatio da mu je pametnije da pokuša da fudbalskim potezima dođe do cilja, a ne teatralnim padovima po terenu.

Zahin udarac u 82. minutu, koji je završio na stativi, bio je i najopasniji pokušaj bledog Junajteda da izbegne poniženje na Dalekom istoku.

Kleverli, Kerik i Anderson… Nisu znali šta će s loptom. Velbek je ulazio u šanse, ali ih nije koristio. Jasno se videlo koliko navali Junajteda nedostaju Robin Van Persi, Šinđi Kagava, Havijer Ćićarito Ernandez, Vejn Runi...

Jeste ovo prva pripremna utakmica i jasno je da rezultat nije u prvom planu. Ali, trostruki prvak Evrope mora da drži do ugleda kluba. A ne da ispada smešan kao Dani Velbek u nespretnom pokušaju da izigrava vanserijskog driblera što svakako nije.

Ostaće, dakle, upisano da je Mojes počeo porazom, a da su njegovu prvu startnu postavi činili Amos, Fabio, Ferdinand, Evans, Batner, Kleverli, Kerik, Andersog, Gigs, Januzaj i Velbek. Igrali su i Rafael, Patris Evra, Fil Džons, Vilfred Zaha i Lindgard.

Ali, da podsetimo na reče legendarnog ser Aleksa.
"Vi, navijači, ste uvek bili uz mene i sada je vaš posao da budete i uz novog trenera".

Inače, sastav tima sa Tajlanda nećemo navesti, jer nikome u Srbiji ne bi mnogo značio. Vredi samo pomenuti da je Mario Đurovski odigrao svih 90 minuta. I to sasvim korektno, pa i više od toga što bi možda moglo da mu pomogne da se vrati na veliku fudbalsku scenu. Muangtong to svakako nije.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Adnan JanuzajDejvid MojesEngleskaMario Đurovskimeđunarodni fudbalVilfred Zaha

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara